Γιαούρτι κατά του καρκίνου της ουροδόχου κύστης

giaourti
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ένα από τα πιο απλά σνακ, το γιαούρτι, μπορεί να κάνει μεγάλο καλό στο ουροποιητικό σας.

Συνδυάζεται με φρούτα, μέλι, ακόμα και γλυκό του κουταλιού, παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τζατζίκι, ενώ μπορεί να το βρούμε ακόμη και στο σουβλάκι μας! Κι αν δεν σας φτάνουν όλοι οι παραπάνω συνδυασμοί για να το εκτιμήσετε και να το βάλετε στη διατροφή σας, ίσως το ότι δρα κατά του καρκίνου σάς πείσει.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν στο American Journal of Clinical Nutrition, το γιαούρτι φαίνεται πως μπορεί να προστατέψει από τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης. Συγκεκριμένα, γυναίκες που συμμετείχαν σε μελέτη 9 χρόνων κι έτρωγαν καθημερινά 2 ή περισσότερες μερίδες «ζωντανών» γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γιαούρτι, σημείωσαν κατά 38% μικρότερη πιθανότητα ν' αναπτύξουν την εν λόγω ασθένεια, σε σχέση με αυτές που δεν τα κατανάλωναν. Ο λόγος είναι ο γαλακτοβάκιλλος, ένα προβιοτικό που εντοπίζεται στο γιαούρτι και δρα προστατευτικά, ενώ κάνει καλό και στην υγεία του εντέρου. Με την κατανάλωση ενός γιαουρτιού λοιπόν ευνοείτε την ουροδόχο κύστη, το έντερο, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνετε και το απαραίτητο για τα οστά ασβέστιο. 

Τα γαλακτοκομικά που δεν περιέχουν προβιοτικά, πάντως, βρέθηκε ότι δεν έχουν την εν λόγω ευνοϊκή επίδραση στον οργανισμό, γι’ αυτό ελέγξτε τις ετικέτες, πριν επιλέξετε το γιαούρτι σας.