Τα ασιατικά αχλάδια σύμμαχοι στο hangover

asiatiko-axladi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Ήπιατε λίγο παραπάνω χθες το βράδυ; Οι έρευνες φέρνουν στο προσκήνιο νέα, φυσική λύση κατά των συμπτωμάτων του hangover.

Το ασιατικό αχλάδι, γνωστό και ως αχλαδόμηλο, φαίνεται πως μπορεί να βοηθήσει το επόμενο πρωί, μετά από ένα μεγάλο γλέντι… κραιπάλης, μειώνοντας τα συμπτώματα του hangover κατά 21%, δρώντας προληπτικά.

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες βρήκαν ότι πίνοντας 220ml χυμού από ασιατικό αχλάδι πριν βγούμε για ποτό, μπορούμε να μειώσουμε την ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, να καταπολεμήσουμε την απώλεια μνήμης, να τονώσουμε τα επίπεδα συγκέντρωσης και να μειώσουμε την ευαισθησία στο φως και τον ήχο.

Παρ’ όλο που η μελέτη πραγματοποιήθηκε με χυμό του ασιατικού μήλου, οι ερευνητές πιστεύουν πως και η κατανάλωση του ίδιου του φρούτου, μπορεί να έχει τα ίδια αποτελέσματα. Στην Ασία, μάλιστα, τα αχλάδια αυτά χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια ως φάρμακο στο hangover, αφού φαίνεται πως κάποια στοιχεία του αχλαδιού επηρεάζουν σημαντικά ένζυμα που συμμετέχουν στο μεταβολισμό του αλκοόλ, επιταχύνοντάς τον και μειώνοντας την απορρόφηση του αλκοόλ. 

www.wikipedia.com / JJ Harrison

Αν και ο επικεφαλής ερευνητής του πρότζεκτ, Manny Noakes, αναφέρει ότι αυτά είναι τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας και χρειάζεται να ολοκληρωθούν, παρ’ όλ’ αυτά μια ελπίδα γεννιέται σε αυτούς που το hangover ισούται με μια ολόκληρη ημέρα στο κρεβάτι με κλειστά παντζούρια και μάχη με τον πονοκέφαλο.