Οταν τα γλυκά κάνουν καλό!

otan-ta-gluka-kanoun-kalo

ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Ως γνωστόν, οτιδήποτε γλυκό είναι συχνά και απαγορευμένο... Ξεπεράστε τον σκόπελο της γλυκιάς αμαρτίας απολαμβάνοντας υγιεινά γλυκίσματα που θα σας χαρίσουν την απαραίτητη ενέργεια για τον οργανισμό σας χωρίς μάλιστα να σας επιβαρύνουν με βλαβερές συνέπειες.

Ως γνωστόν, οτιδήποτε γλυκό είναι συχνά και απαγορευμένο...Ξεπεράστε τον σκόπελο της γλυκιάς αμαρτίας απολαμβάνοντας υγιεινά γλυκίσματα που θα σας χαρίσουν την απαραίτητη ενέργεια για τον οργανισμό σας χωρίς μάλιστα να σας επιβαρύνουν με βλαβερές συνέπειες.

Η λέξη γλυκό αμέσως μεταφράζεται στον εγκέφαλό μας με κάτι νόστιμο μεν, αλλά απαγορευμένο δε. Και όμως, υπάρχουν γλυκά που μπορούν να αντικαταστήσουν την λαχταριστή τούρτα που σας κλείνει πονηρά το μάτι, με τα οποία αφενός θα… γλυκαθείτε και αφετέρου θα ωφελήσετε σημαντικά την υγεία σας!

Γλυκά του κουταλιού: τα κλασσικά

Μπορεί να σας θυμίζουν τα παιδικά σας χρόνια ή τις καλοκαιρινές διακοπές, όπου στα γραφικά καφενεδάκια των νησιών, απολαμβάνετε ένα γλυκό του κουταλιού μαζί με δροσερό νερό και ελληνικό καφεδάκι! Μάθετε ωστόσο, ότι πέρα από τη γραφική τους διάσταση, τα γλυκά του κουταλιού αποτελούν ίσως την ιδανικότερη επιλογή για επιδόρπιο καθώς το βασικότερο συστατικό τους είναι τα φρούτα.

Tip: Η ελληνική κουζίνα διαθέτει δεκάδες εκδοχές γλυκών του κουταλιού. Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε γλυκό σας αρέσει και να αντικαταστήσετε με αυτά τα παγωτά, τις τούρτες και τα προφιτερόλ. Ιδανική επιλογή, αποτελούν τα βιολογικά γλυκά του κουταλιού, που προέρχονται από φρούτα που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς λιπάσματα και χημικά συστατικά.

Μαύρη σοκολάτα: το ιδανικό γλυκό

Το νούμερο ένα γλυκό που μας έρχεται στο μυαλό είναι η αμαρτωλή σοκολάτα. Εθισμένοι από μικρή ηλικία στη γλύκα της, δύσκολα μπορούμε να της αντισταθούμε ακόμη και μέχρι τα βαθιά μας γεράματα. Και ενώ η σχέση μας με τη σοκολάτα είναι ιδιαίτερα παθιασμένη, εκείνη πέρα από γλύκα, μας φιλοδωρεί και με προβλήματα περιττών κιλών και τερηδόνας…

Tip: Δεν θα σας πούμε να κόψετε εντελώς τη σοκολάτα. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο-και το γνωρίζετε σίγουρα αν το έχετε ήδη επιχειρήσει. Σας προτείνουμε ωστόσο, κάθε φορά που θέλετε να φάτε κάτι γλυκό, να προτιμάτε τη μαύρη σοκολάτα. Όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα έχει σε κακάο, τόσο περισσότερα αντιοξειδωτικά περιλαμβάνει, τα οποία συμβάλλουν στην καλή καρδιαγγειακή υγεία και στη ρύθμιση της πίεσης και έτσι συνδυάζετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Χαλβάς από σιμιγδάλι: πηγή υγείας

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα υγιεινό γλυκό, καθώς αποτελείται από αγνό ελαιόλαδο, πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και σιμιγδάλι, που είναι πολύ καλή πηγή πολυακόρεστων Ω3 λιπαρών οξέων.

Tip: Υπάρχουν πολλές και διαφορετικές γεύσεις χαλβά που μπορείτε να επιλέξετε. Καλό θα ήταν ωστόσο, αν η επιδίωξή σας είναι οι λιγότερες θερμίδες, να αποφύγετε τον χαλβά με σοκολάτα και να επιλέξετε σκέτο χαλβά από σιμιγδάλι.