Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος να μαγειρέψετε την κολοκύθα

kolokutha-butternut-squash
ΔΕΥΤΕΡΑ, 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Σας αρέσει, αλλά ο όγκος και το καθάρισμά της σας ταλαιπωρεί, γι’ αυτό την αποφεύγετε. Δείτε, όμως, τι μπορείτε να κάνετε, χωρίς να κοπιάσετε, για να την μαγειρέψετε.

Είναι τόσο γευστική και θρεπτική, συν του ότι ταιριάζει με τα πάντα, από σαλάτες και ζυμαρικά, μέχρι μάφιν και γλυκά, που δεν θα λέγατε όχι στην κατανάλωσή της πιο συχνά. Αρκεί να μην απαιτούσε τόσο κόπο στο κόψιμο και το ξεφλούδισμά της.

Όπου υπάρχει θέληση, όμως, υπάρχει και τρόπος. Εν προκειμένω, ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψετε την κολοκύθα σας χωρίς να ταλαιπωρηθείτε να την κόψετε και να την ξεφλουδίζετε, είναι στο slow cooker.

Δεν χρειάζεται να την κόψετε, ούτε να κάνετε οτιδήποτε, παρά μόνο να την πλύνετε καλά, να τη βάλετε στο slow cooker σας, με το καπάκι, και να τη μαγειρέψετε μέχρι να μαλακώσει. Μια μέτρια κολοκύθα του 1,5 κιλού θα χρειαστεί 6 με 8 ώρες σε χαμηλή φωτιά ή 4-5 ώρες σε υψηλή φωτιά.

Μόλις μαγειρευτεί, βγάλτε τη από το slow cooker, αφήστε τη μερικά λεπτά να κρυώσει, μέχρι να μπορείτε να τη χειριστείτε άνετα. Τότε θα μπορέσετε να την κόψετε με μαχαίρι, να αφαιρέσετε το φλοιό και τους σπόρους και να την καταναλώσετε όπως θέλετε εσείς, εύκολα και γρήγορα. Προσθέστε τη στη σούπα, στη σαλάτα, στα ζυμαρικά σας ή κάντε την πουρέ και καλή σας όρεξη.