Το κατάλληλο κρέας για το hangover

serious-pig
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Κρεοπωλείο στο Λονδίνο ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει το λουκάνικο που μπορεί να απαλλάξει τον κόσμο από το hangover!

Όλοι έχουμε ζήσει τις δραματικές επιπτώσεις του hangover την επόμενη ημέρα από μια έντονη νυχτερινή διασκέδαση, τότε που όλοι υποσχόμαστε στον εαυτό μας ότι «δεν θα ξαναπιούμε ποτέ». Αυτές τις επιπτώσεις έρχεται να υπερνικήσει ένα κρεοπωλείο στη Βρετανία, το οποίο έχει δημιουργήσει ένα σνακ που φαίνεται να αποτρέπει το hangover πριν καν αυτό συμβεί.

Το κρέας αυτό ονομάζεται “Hangover Cured” και είναι έμπνευση του λονδρέζικου Serious Pig και πρόκειται για ένα λουκάνικο υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, με τσίλι και τζίντζερ.

Οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι αν το φάει κάποιος ενώ πίνει αλκοόλ, θα καταφέρει να αποτρέψει την εμφάνιση της ναυτίας και κούρασης που δημιουργεί η υπερκατανάλωση αλκοόλ, με την προσθήκη τσίλι και τζίντζερ να βοηθούν την κατάσταση.

http://seriouspig.london/

Οι George Rice και Johnny Bradshaw, που ξεκίνησαν την εταιρία έπειτα από μια συζήτηση σε μπαρ για το τέλειο σνακ που να ταιριάζει με ένα ποτήρι κόκκινο Μπορντώ ή με ένα ποτήρι μπίρα ale, αναφέρουν ότι το εν λόγω λουκάνικο είναι δοκιμασμένο. Οι ίδιοι το τέσταραν σε φίλους και συγγενείς τόσο στο σπίτι, όσο και σε pub και φαίνεται να «δουλεύει» εξαιρετικά.

Αν αναρωτιέστε, η υπερκατανάλωση αλκοόλ ορίζεται ως η κατανάλωση περισσότερων από 4 ποτά για τις γυναίκες και 5 για τους άντρες, σύμφωνα με το Center for Disease Control, ποσότητες από τις οποίες καλό θα ήταν να απέχετε, μιας και το εν λόγω λουκάνικο κατά του hangover δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά.

Κάποιοι ειδικοί, πάντως, θεωρούν καλή ιδέα την κατανάλωση κρέατος μαζί με το ποτό, λόγω του ότι είναι πλούσιο σε αμινοξέα που βοηθούν τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ η κατανάλωση νερού είναι επίσης βοηθητική.