Τυρί κατά του καρκίνου; Κι όμως!

turia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι φίλοι του τυριού σίγουρα έχουν ένα λόγο παραπάνω να το γιορτάσουν σήμερα, αφού σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μπορεί να κάνει καλό κατά του καρκίνου.

Το χρησιμοποιούμε στα σνακ, αλλά και στο φαγητό μας και όλα δείχνουν ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να αποφεύγουμε, καθώς εκτός από τη νοστιμιά του, μας χαρίζει και πλήθος οφελών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Wisconsin, το τυρί δεν είναι μόνο λαχταριστό, αλλά μπορεί να αποτελεί «κλειδί» ενάντια στον καρκίνο. Αυτό συμβαίνει γιατί το τυρί περιέχει νισίνη, ένα φυσικό συντηρητικό που αναπτύσσεται στα γαλακτοκομικά και φαίνεται να έχει αντικαρκινική δράση και να καταπολεμά τα θανατηφόρα βακτήρια. Αυτό, τουλάχιστον, έδειξε πείραμα που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, στα οποία δινόταν μιλκσέικ νισίνης. Στο πλαίσιο του πειράματος, η ουσία αυτή οδήγησε στην επιβράδυνση της ανάπτυξης καρκινικών όγκων.

Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα, από επιστημονικής άποψης, για σίγουρα συμπεράσματα, οι μελέτες είναι ελπιδοφόρες. Απλώστε λίγο τσένταρ ή blue cheese στο κράκερ σας και απολαύστε το, προσέχοντας, πάντα, να μην το παρακάνετε.