Βάλτε χρώμα στο πιάτο σας και κερδίστε χρόνια στη ζωή σας

poluxroma-frouta-laxanika
ΤΡΙΤΗ, 09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ο γενικός κανόνας λέει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν σημαντικό κομμάτι μιας υγιεινής διατροφής που μπορεί να οδηγήσει στην αντιγήρανση και στη νεότητα. Πέραν αυτού, όμως, χρειάζεστε και χρώμα!

Αν σας αρέσουν οι μπανάνες και η ρόκα τότε σίγουρα έχετε πλεονέκτημα σε σχέση με κάποιον που δεν καταναλώνει φρούτα και λαχανικά, παρέχοντας στον εαυτό σας φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και πλήθος βιταμινών. Όταν, όμως, τρώτε συνεχώς τα ίδια φρούτα και λαχανικά, τότε μάλλον στερείτε απαραίτητες βιταμίνες από τον οργανισμό σας.

Για να είστε σίγουροι ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι σωστή, πλήρης και τέτοια ώστε να σας εξασφαλίσει υγεία και… νιάτα, προσθέστε στη διατροφή σας φρούτα και λαχανικά όλων των χρωμάτων. Μην ξεχνάτε π.χ. ότι στα βατόμουρα βρίσκουμε αντιοξειδωτικές ουσίες που βελτιώνουν τις γνωστικές λειτουργίες, ενώ αυτές που συναντάμε στα μπρόκολα εμποδίζουν την εμφάνιση καρκίνου του μαστού.

Πέραν τούτου, η δράση τους επεκτείνεται και στην καθυστέρηση των σημαδιών γήρανσης, αφού αντιστρέφουν την καταστροφή των κυττάρων που σχετίζονται με αυτή. Γι’ αυτό όσο πιο χρωματιστό βλέπετε το πιάτο σας από εδώ και πέρα, τόσο πιο κοντά πλησιάζετε στον νεανικό εαυτό σας και την καλύτερη υγεία σας.