3 πρωινές διατροφικές συνήθειες των φυσικά αδύνατων ανθρώπων

psomi-bouturo
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Εκτός από το να ανοίξετε τις κουρτίνες για να σας λούσει ο ήλιος, να κάνετε διατάσεις και λίγη πρωινή γυμναστική, βάλτε και τα παρακάτω διατροφικά tips στο πρόγραμμα για να βοηθήσετε τη σιλουέτα σας να γίνει πιο αέρινη, στο πλαίσιο ενός υγιεινού lifestyle.

Βάλτε βούτυρο στο κάτω μέρος της φέτας

Ακούγεται περίεργο, αλλά αν θέλετε να μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων, θα πρέπει να… πιάσετε πάτο. Όχι με την έννοια που νομίζετε, αλλά με την έννοια του πάτου του ψωμιού. Αν βάλετε λίγο βούτυρο στο κάτω μέρος του ψωμιού, η γεύση του θα φτάσει απευθείας στη γλώσσα σας και θα τη νιώσετε περισσότερο, διαπιστώνοντας ότι θα χρειαστείτε λιγότερη ποσότητα τελικά. Τελικά αυτό σημαίνει λιγότερο βούτυρο, περισσότερη γεύση και καμία στέρηση. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το αλάτι σε μερικές τροφές.

Διαλέξτε τα σωστά ποτήρια

Όταν βάζετε την πορτοκαλάδα ή το χυμό σας γενικότερα σε ποτήρι, προτιμήστε τα ψηλά και λεπτά. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Cornell, όταν οι συμμετέχοντες έβαζαν το χυμό τους σε κοντά και μεγάλα ποτήρια, έπιναν 25-30% περισσότερο. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχουμε την τάση να επικεντρωνόμαστε στο ύψος του υγρού, αντί για το φάρδος και νομίζουμε ότι τα ψηλά ποτήρια χωρούν περισσότερο υγρό από τα χαμηλά, ακόμη κι αν είναι της ίδιας χωρητικότητας. Έτσι, με τα ψηλά δεν αναζητάμε άλλο, ενώ με τα χαμηλά συμπληρώνουμε ποσότητα.

Βάλτε πρωτεΐνη στο πρωινό

Σύμφωνα με έρευνες, η σωστή ποσότητα πρωτεΐνης στο πρωινό (περίπου 30 γραμμάρια) μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση έως και 100 θερμίδων λιγότερων στη συνέχεια. Η πρωτεΐνη είναι το «κλειδί» της πληρότητας και ενεργοποιεί τα σήματα του οργανισμού που ικανοποιούν την όρεξη, μειώνουν τις λιγούρες και μας αποτρέπουν από το να τρώμε παραπάνω απ’ όσο πρέπει.