Χάστε κιλά με… ελαιόλαδο

elaiolado
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Η επιλογή των σωστών λιπαρών στη διατροφή επιβραβεύει με μια καλύτερη σιλουέτα στο μέλλον. Γι’ αυτό βάλτε και το ελαιόλαδο μέσα στο… κόλπο!

Τα πράγματα είναι απλά: μειώνοντας τα κορεσμένα λιπαρά (κρέας, ζωικά λίπη, πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέμα γάλακτος) και αυξάνοντας τα ακόρεστα (αβοκάντο, σουσάμι, ταχίνι, καρύδια, αμύγδαλα κ.ο.κ.), μειώνετε το πρόβλημα με τη χοληστερίνη σας και διατηρείτε την καρδιά σας περισσότερη ασφαλή. Εκτός αυτού, όμως, υπάρχει κι άλλος ένας λόγος να γεμίσετε τη σαλάτα σας με ελαιόλαδο, που περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά: η λεπτή σιλουέτα.

Στο παρελθόν, έχει αποδειχτεί ότι το ελαϊκό οξύ, ένα ωμέγα-9 λιπαρό οξύ που βρίσκεται στο ελαιόλαδο, μπορεί να συμβάλλει στο να μας… κοπεί η όρεξη κι έτσι να καταναλώνουμε λιγότερο φαγητό στο γεύμα μας ή στη συνέχεια. Ο λόγος είναι ότι το ελαϊκό οξύ κατά την πέψη μετατρέπεται σε μια ορμόνη που καταπολεμά την πείνα, την OEA.

Η ορμόνη αυτή διεγείρει τα νευρικά κύτταρα, δίνοντας σήμα στον εγκέφαλο ότι δεν πεινάμε άλλο κι έτσι τρώμε λιγότερο, χωρίς να αισθανόμαστε στέρηση.

Το ελαϊκό οξύ το βρίσκουμε και στα αμύγδαλα, τα μακαντέμια, τα αβοκάντο, αλλά η κατεξοχήν πηγή του είναι το ελαιόλαδο.