ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ

Οι καλύτερες συνταγές φαγητών βρίσκονται εδώ. Βρείτε συνταγές για όλα τα είδη φαγητών όπως κρέας, κοτόπουλο, ψάρι και άλλα καθώς και συνταγές για γλυκά! Ο μεγαλύτερος οδηγός συνταγών και οι καλύτερες επιλεγμένες συνταγές για όλα τα υλικά είναι στο click@Life!

Λαζάνια με κιμά και κρέμα γάλακτος

Χρόνος προετοιμασίας: 30 Λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος: 30 Λεπτά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑΖΥΜΑΡΙΚΑ-ΡΥΖΙΑ

Λαζάνια - 20 τεμ.

Κιμάς μοσχαρίσιος - 1 κιλό

Κρεμμύδι ξερό - 1 τεμ.

Ελαιόλαδο - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

Λευκό κρασί - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

Μαϊντανός - 1 ματσάκι

Ρίγανη - 1 κουταλάκι του γλυκού

Ντομάτες αποφλοιωμένες - 3 τεμ. φρέσκες ή ένα κουτί

Κρέμα γάλακτος - 1 κουτί

Τυρί τριμμένο κίτρινο - 200 γρ.

Αλάτι - πιπέρι Για την επικάλυψη

Αυγά - 2 τεμ.

Γάλα εβαπορέ - 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Κρέμα γάλακτος - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

Φρυγανιά τριμμένη - 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Τυρί τριμμένο - 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

οδηγίες

Εύκολο φαγητό που όλοι λατρεύουν ...

Σε μια κατσαρόλα ρηχή βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε τον κιμά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε την ρίγανη, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να ψηθεί για 25 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και βάζουμε τα μισά λαζάνια. Απλώνουμε τον μισό κιμά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Βάζουμε λίγα ακόμα λαζάνια, απλώνουμε τον υπόλοιπο κιμά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαζάνια. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το τυρί, την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα λαζάνια. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 180 βαθμούς να ψηθεί για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Πηγή: chefoulis.gr

 
 

Κερδίστε μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση Αντιγόνη του Ζαν Ανούιγ από την Comedie-Francaise στο Μέγαρο ...

 
  • Δημοφιλέστερα
  • Πρόσφατα