Η γλώσσα του σώματος με...φλερτ διάθεση

i-glossa-tou-somatos-meflert-diathesi

ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

Κάθεστε αμέριμνος/η και απολαμβάνετε τον καφέ σας. Ξαφνικά κάποιος/α από την απέναντι παρέα σας κοιτά έντονα αλλά δεν κάνει τη χαρακτηριστική κίνηση που υπήρχε σε διαφήμιση γνωστού ποτού, να χαϊδέψει δηλαδή τα χείλη του/της, δείχνοντάς σας τις προθέσεις του/της.

Αυτό θα ήταν μία πολύ καλή κίνηση, που θα προμήνυε ξεκάθαρα ενδεχομένως την αρχή μιας ερωτικής σχέσης. Πόσο σίγουροι όμως είστε, ότι ξέρετε να ...διαβάζετε τα σημάδια του φλερτ; Μήπως τελικά ο έρωτας πέρασε δίπλα σας και δεν τον καταλάβατε; Ώρα για δράση.

Ποιες είναι οι χαρακτηριστικές κινήσεις των ανδρών και ποιες των γυναικών, όταν θέλουν να δείξουν το ενδιαφέρον τους; Το φλερτ χρειάζεται τελικά τη δική του αποκωδικοποίηση.

Αυτά που πρέπει να ξέρουν οι άντρες

1. Τι σημαίνει όταν οι γυναίκες τινάζουν τα μαλλιά τους; Όταν μια γυναίκα τινάζει (ή παίζει) τα μαλλιά της, ενώ μιλάτε, αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα ότι ενδιαφέρεται. Αν όμως εσείς της μιλάτε και αυτή συνεχίζει να το κάνει κοιτάζοντας μία άλλη παρέα, ίσως έχετε καλύτερη τύχη την επόμενη φορά. Οι ειδικοί θεωρούν ότι το τίναγμα των μαλλιών είναι σήμα κατατεθέν για το φλερτ στις γυναίκες, ακόμα και για εκείνες που έχουν κοντά μαλλιά, προκειμένου να δείξουν τις προθέσεις τους στον wannabe συντροφό τους.

2. Μία γυναίκα που θέλει να δείξει σε κάποιον, ότι είναι διαθέσιμη και ελεύθερη για φλερτ, θα τη δείτε να «παίζει» με ένα στρογγυλό αντικείμενο. Είτε αυτό είναι το ποτήρι του ποτού της, είτε το σκουλαρίκι της, εσείς πάντως μπορείτε να ανταποκριθείτε.

3. Η γλώσσα του σώματος στα καλύτερά της: όταν μία γυναίκα χαϊδεύει το ρολόι της, το βραχιόλι της ή το λαιμό της ασυναίσθητα, τότε μπορείτε με σιγουριά να πείτε, ότι σας φλερτάρει, σχεδόν απροκάλυπτα.

4. Οι κανόνες της «γλώσσας του σώματος» λένε, ότι αν μία γυναίκα κάθεται σταυροπόδι, το γόνατό της στρέφεται προς εκείνον που βρίσκει ενδιαφέροντα. Με λίγη τύχη μπορεί να είστε εσείς. Αν φοράει φόρεμα ή φούστα, ενδέχεται μάλιστα να ρίξει μια φευγαλέα ματιά του εκτεθειμένου της μηρού, στο πρόσωπο που την ενδιαφέρει.

5. Η πρώτη ματιά είναι ιδιαίτερης σημασίας στο φλερτ. Για τον λόγο αυτό, οι γυναίκες προβάλλουν το πρόσωπό τους. Για να προσελκύσουν μάλιστα την προσοχή ενός άντρα, συνήθως στηρίζουν το πρόσωπό τους στις παλάμες τους και τους αγκώνες στο τραπέζι. Προσοχή, όχι σα να βαριούνται και με τα δύο χέρια, αλλά το ένα χέρι στο πηγούνι, δείχνοντας εμμέσως πλην σαφώς το θαυμασμό τους για αυτό που έχουν απέναντί τους.

Η συγκεκριμένη δε, θεωρείται εξαιρετικά θηλυκή χειρονομία με αρκετά οικείες προεκτάσεις, δεδομένου ότι επιτρέπει επίσης στη γυναίκα να κλίνει προς το αντικείμενο του πόθου της.

Αυτά που πρέπει να ξέρουν οι γυναίκες

1. Οι αντίχειρες είναι σημεία κλειδιά για τους άντρες. Μάλιστα, οι ειδικοί λένε ότι οι προεξέχοντες αντίχειρες και η χρησιμοποίησή τους σε πολλές χειρονομίες, είναι χαρακτηριστική ανδρική κίνηση, καθώς αντιπροσωπεύουν τη δύναμη του χαρακτήρα και του εγώ. Στα πιο «ψιλά γράμματα», αν θέλετε να δείτε αν ενδιαφέρετε το έτερον ήμισυ, προσέξτε αν οι αντίχειρες προεξέχουν από τις μπροστά ή τις πίσω τσέπες.

2. Όποια από τις γυναίκες διαβάζει αυτό το κείμενο, θα γνωρίζει τουλάχιστον ένα άτομο που κάθεται με τα πόδια ανοιχτά μπροστά της, σα να είναι ο προσωπικός της φωτογράφος.

Η προβολή αυτή της περιοχής του καβάλου, βάζει την παραγωγικότητα του άντρα στο «πιάτο των διαπραγματεύσεων». Τα πόδια σταθερά στο πάτωμα και οι μηροί ορθάνοιχτοι, αποτελούν ανδρικό σινιάλο, χωρίς αμφιβολία.

3. Όταν τα δάχτυλά ενός άνδρα σας προτρέπουν να παρατηρήσετε αυτό που θέλει αυτός, μην αναρωτιέστε περισσότερο. Μπορεί να θυμίζει σκηνή από ταινία του Benny Hill, αλλά μία τέτοια κίνηση (σπουδαίο ρόλο παίζει το που δείχνει, εννοείται), βροντοφωνάζει μία σεξουαλικά έντονη στάση.

4. Ακόμα και η υπερπροσπάθεια στον άντρα είναι δείγμα ενδιαφέροντος. Για να γίνουν πιο ελκυστικοί, οι άνδρες συνήθως φτιάχνουν ασυναίσθητα τα ρούχα τους. Θα ισιώσουν τη γραβάτα, θα φτιάξουν το πουκάμισο, τη μπλούζα και το παντελόνι τους, χωρίς να το αντιληφθούν.

Με απλά, λόγια προσπαθούν να δείξουν το καλύτερό τους. Εάν εσείς από τη γυναικεία πλευρά το αντιληφθείτε, μάλλον είναι καιρός να ανταποκριθείτε.

5. Ένας άνδρας θα βάλει τα χέρια του στους γοφούς του προσπαθώντας να καταλάβει όσο περισσότερο χώρο γίνεται, προκειμένου να γίνει αισθητή η παρουσία του. Μάλιστα, στην περίπτωση που αρχίζει να κινείται μπρος και πίσω, τα σινιάλα της «προσομοίωσης» είναι ολοφάνερα.

Tips αυστηρά για άνδρες

• Αν μια γυναίκα σταυρώνει και ξε-στραυρώνει αργά τα πόδια της, μην αγωνιάτε άλλο, γιατί όντως ενδιαφέρεται για σας. Αν πάλι, κρατά τα πόδια σταθερά στη θέση τους, καλύτερα να φλερτάρετε άλλη μέρα ή άλλη γυναίκα.

• Αν μια γυναίκα βάλει την τσάντα της κοντά σας, τα σημάδια είναι θετικά. Αν πάλι όχι, καλύτερα ξεχάστε το για σήμερα.

• Εάν μια γυναίκα έχει τα πόδια και το σώμα της στραμμένο προς την αντίθετη κατεύθυνση από σας, μάλλον έχετε ήδη καταλάβει από μόνος σας, ότι σε καμία περίπτωση δεν είστε μέσα στις επιλογές της.

Tips αυστηρά για γυναίκες

• Όταν ένας άνδρας φοράει εφαρμοστά παντελόνια (συνήθως μικρού μεγέθους), speedos ή παίζει με τα κλειδιά του επιδεικτικά μπροστά από τον καβάλο του, δε χρειάζεται να ψάχνετε εγγυήσεις. Είναι σα να φοράτε εσείς ένα push-up σουτιέν.

• Αν πάλι δείτε το αντικείμενο του πόθου σας με τα χέρια στις τσέπες, μην περιμένετε πολλά (εδώ θυμηθείτε τους προεξέχοντες αντίχειρες).

• Εάν βέβαια, ο άντρας που έχετε απέναντί σας, αντικατοπτρίζει τις εκφράσεις του προσώπου σας, τότε σίγουρα θα σκεφτείτε ότι είναι ελκυστικός.

Άντρες-γυναίκες 0-0

Όταν κάποιος/α κουνά συνεχώς τα πόδια του/της είναι σημάδι βαρεμάρας. Καλύτερα να αλλάξετε τακτική προσέγγισης. Στην περίπτωση που οι αστράγαλοι είναι «κλειδωμένοι» τα συναισθήματα είναι αρνητικά, ενώ αν το άτομο που σας ενδιαφέρει ανοιγοκλείνει τα βλέφαρα (έντονα μάλιστα), καλύπτει το στόμα του ή τρίβει τα μάτια του, μην το πιστέψετε. Είναι σαφή δείγματα, ότι είναι ψεύτης/τρα.

Αν παρόλα αυτά, δυσκολεύεστε να διακρίνετε τι πραγματικά συμβαίνει, δεν έχετε παρά να …μιλήσετε.