Silic ή αλλιώς το αλέκιαστο t-shirt

t-shirt-shirt
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Λανσάρεται ως το ύφασμα που δε λεκιάζει με τίποτα. Ό,τι και να κάνετε, ό,τι και να ρίξετε πάνω του αυτό παραμένει ολόλευκο (ή ολόμαυρο καθώς κυκλοφορεί σε δύο εκδοχές).

Εκεί που εμείς παιδευόμαστε με τους λεκέδες στα ρούχα και τα πλυντήρια, ο φοιτητής Aamir Patel, υποστηρίζει ότι έχει ανακαλύψει την πατέντα που θα μπορέσει να λύσει στην κυριολεξία τα χέρια της κάθε ελληνίδας μάνας.

Το «Silic» είναι ένα t-shirt που κατασκευάστηκε από σωματίδια διοξειδίου του πυριτίου. Με τη χρήση της υδροφοβικής νανοτεχνολογίας, το ύφασμα είναι ο εφιάλτης του λεκέ από ιδρώτα και ποτά.

Τα περισσότερα υγρά μόρια δεν είναι σε θέση να αγγίξουν το ύφασμα, λόγω ενός μικροσκοπικού στρώματος αέρα που βρίσκεται μεταξύ του υγρού και του υφάσματος. Αυτό συμβαίνει επειδή το ύφασμα επιστρώνεται με δισεκατομμύρια σωματίδια οξειδίου του πυριτίου.

Αλλά όλα αυτά είναι για τους επιστήμονες της υπόθεσης. Η ουσία είναι ότι το «Silic» σύντομα θα είναι διαθέσιμο στην αγορά, καθώς ο νεαρός κατάφερε να βρει χρηματοδότες.

Ωστόσο, πριν το αγοράσετε, προσοχή:

Μη χρησιμοποιείτε μαλακτικό, μη το βάλετε στο πλυντήριο, πλύντε το με κρύο νερό, μη χρησιμοποιήσετε λευκαντικό, πλύντε το όπως τα χρωματιστά, μην το σιδερώσετε, μη το βάλετε στο στεγνωτήριο και για να παραμείνει ενεργό στην…απώθηση των υγρών, πλύντε το τουλάχιστον έπειτα από κάθε τρεις φορές, που το λερώνετε.

Τελικά ίσως δεν είναι και τόσο πρακτικό, ειδικά αφού, αν προσέξετε καλά μόνο τα υγρά δεν απορροφά. Για τα στερεά ούτε λόγος.