7 σημάδια ότι εκείνος σας ξεπέρασε. Εσείς;

kardia
ΤΡΙΤΗ, 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Επειδή, η ζωή πρέπει να συνεχίζεται και εν τέλει πάντα συνεχίζεται, τουλάχιστον μάθετε να διαβάζετε τα σημάδια που σας δίνει ο πρώην σας και η ζωή ώστε να προχωρήσετε κι εσείς με τη ζωή σας και να βρείτε την καινούρια αγάπη που σας αξίζει. Ακολουθούν 7 ξεκάθαροι οιωνοί, πως εκείνος σας ξεπέρασε και ήρθε η ώρα να κάνετε κι εσείς το ίδιο.

Ένας χωρισμός οφείλεται σε πολλές αιτίες και δεν είναι λίγες οι φορές που τελικά καταλήγει να είναι μονάχα ένα διάλειμμα, παρά ένα οριστικό αντίο.

Για την ακρίβεια, τις περισσότερες φορές είναι ένα διάλειμμα, μέχρι ένας από τους δυο να προχωρήσει τελικά με τη ζωή του. Η συναισθηματική εκμετάλλευση που υφίστανται και οι δυο σύντροφοι, ο ένας από τον άλλο, δεν πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια να κρατήσουν τον άλλο πίσω, αλλά για την ασυνειδήτη και απόλυτα φυσιολογική ανάγκη για ασφάλεια και ο πανανθρώπινος φόβος για τη μοναξιά.

Επειδή, η ζωή πρέπει να συνεχίζεται και εν τέλει πάντα συνεχίζεται, τουλάχιστον μάθετε να διαβάζετε τα σημάδια που σας δίνει ο πρώην σας και η ζωή ώστε να προχωρήσετε κι εσείς με τη ζωή σας και να βρείτε την καινούρια αγάπη που σας αξίζει. Ακολουθούν 7 ξεκάθαροι οιωνοί,  πως εκείνος σας ξεπέρασε και ήρθε η ώρα να κάνετε κι εσείς το ίδιο.

1. Έχει βρει άλλη
Το πρώτο σημάδι για να διαπιστώσετε ότι ο πρώην σας προχώρησε με τη ζωή του, είναι το ότι έχει κάνει άλλη σχέση και μια άλλη είναι πια η εκλεκτή της καρδιάς του. Μπορεί να είχε και άλλες περιπετειούλες, αφότου χωρίσατε, αλλά τίποτα δεν κράτησε τόσο όσο η τωρινή του σχέση, που ήταν και η αιτία να σας ξεχάσει οριστικά. Αποδεχτείτε το λοιπόν και κάντε κι εσείς το ίδιο.

2. Σας επέστρεψε όλα σας τα πράγματα
Κατά τη διάρκεια μιας σχέσης αφήνεις μια οδοντόβουρτσα σπίτι του, του δανείζεις τους αγαπημένους σου δίσκους, ξεχνάς τη ζακέτα σου στο αμάξι του. Όταν χωρίσετε όμως, λίγο το δράμα που βιώνετε και οι δύο, λίγο η ενδόμυχη ελπίδα και των δυο ότι θα τα ξαναβρείτε, τα πράγματα δεν επιστρέφονται ποτέ. Τη μέρα όμως που θα εμφανιστεί στην πόρτα σας με ένα κουτί με όλα σας τα αντικείμενα, που είχαν «ξεχαστεί» σπίτι του, θα καταλάβετε ότι αυτή η ελπίδα θα έχει μόλις πεθάνει.

3. Δεν επικοινωνεί πια μαζί σας
Καλό είναι μετά το χωρισμό, εάν  θεωρήσουμε ότι είναι μια οριστική κίνηση, να μην υπάρχει επικοινωνία μεταξύ του πρώην ζευγαριού. Εάν όμως, η επαφή διατηρηθεί, αυτό θα συμβαίνει επειδή υπάρχει ακόμα η πιθανότητα για επανασύνδεση.
Όταν πάψει αυτή η επικοινωνία, γιατί αναπόφευκτα θα πάψει, εκτός και αν όντως τα ξαναβρείτε, θα σημαίνει πως το πήρε απόφαση, σας ξεπέρασε και έχει προχωρήσει με τη ζωή του.

4. Δεν σας κοιτάει
Στην περίπτωση που βρεθείτε στον ίδιο χώρο και δεν σας ρίχνει μια ματιά, τότε αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Για την ακρίβεια είναι σημάδι ότι σας ξεπέρασε και δεν έχει ανάγκη το βλέμμα σας ή το χαμόγελό σας. Μην περιμένετε λοιπόν την επανασύνδεση να συμβεί, τουλάχιστον όχι με δική του πρωτοβουλία.

5. Έχει δηλώσει ρητά τις προθέσεις του
Αν ειπωθούν κάποια πράγματα τότε είναι ευκολότερο για εσάς να συνειδητοποιήσετε πως μάλλον δεν θα τα ξαναβρείτε. Δηλώσεις που ξεκαθαρίζουν πως δεν θέλει να σας ξαναμιλήσει και πως θέλει να κάνει μια καινούρια σχέση, είναι αυτές που κάνουν ξεκάθαρο το γεγονός ότι δεν είναι πια ερωτευμένος μαζί σας και θέλει και συνειδητά, πια, να προχωρήσει τη ζωή του.

6. Σας αποφεύγει
Εάν πάρετε χαμπάρι πως αποφεύγει να πάει σε ένα μαγαζί, μόνο και μόνο επειδή θα είστε κι εσείς εκεί, τότε είναι εύκολο να αντιληφθείτε πως δεν θα επιδιώξει ξανά επανασύνδεση. Δεν θέλει να σας δει και φροντίζει να μην σας πετύχει ούτε τυχαία.
Μπορεί αυτό να σας πληγώνει, αλλά όσο πιο σύντομα το δεχτείτε και πενθήσετε γι’ αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσετε κι εσείς με τη ζωή σας.

7. Παντρεύεται
Δεν υπάρχει πιο προφανής απόδειξη ότι σας ξεπέρασε, από το ότι παντρεύεται μια άλλη. Αυτό το σημάδι θα πρέπει να σας ταρακουνήσει οριστικά, να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να σας κάνει να προχωρήσετε με τη ζωή σας, γιατί δεν θα ξαναείστε μαζί του. Δεν ωφελεί σε τίποτα η εμμονή σε μια παλιά σχέση, όσο ιδανική και να ήταν και μην ποτέ ξεχνάτε ότι για κάποιο λόγο τελείωσε, είτε με δική σας είτε με δική του πρωτοβουλία. Εάν εκείνος δεν ήταν ο ιδανικός, αυτό απλά σημαίνει ότι το άλλο σας μισό είναι εκεί έξω και σας περιμένει να το βρείτε. Μην σταματάτε λοιπόν το ψάξιμο για χάρη κανενός.