8 σημαντικές πληροφορίες περί γονιμότητας

egkuos
ΤΡΙΤΗ, 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Είτε είστε σε εκείνη τη φάση της ζωή σας που θέλετε να κάνετε παιδιά, είτε σε εκείνη τη φάση της ζωής που δεν θέλετε να κάνετε παιδιά, καλό είναι να γνωρίζετε μερικά πράγματα παραπάνω για τη γονιμότητά σας, ώστε να μην πανικοβάλεστε χωρίς λόγο, αν ανήκετε στη δεύτερη ομάδα ή να μην επαναπαύεστε, αν ανήκετε στην πρώτη.

Ακολουθούν 8 χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές όσον αφορά στις γόνιμες ημέρες σας και τις ρεαλιστικές πιθανότητες τεκνοποίησής σας:

1. Μην περιμένετε την ωορρηξία
Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες που επιδιώκουν να μείνουν έγκυες είναι να προγραμματίζουν όλη τους την ερωτική ζωή, γύρω από τις ημέρες της ωορρηξίας τους. Όμως, το στοιχείο-κλειδί της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότερες πιθανότητες να μείνετε έγκυος είναι τις μέρες όταν περιμένετε την ωορρηξία και όχι τις μέρες που έχετε την ωορρηξία.
Το σπέρμα επιβιώνει μέσα στο σώμα της γυναίκας για αρκετές μέρες και όσες περισσότερες προσπάθειες έχετε κάνει πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, τόσες περισσότερες και οι πιθανότητές σας να πετύχετε το σκοπό σας.

2. Οι πιθανότητες να μείνετε έγκυος κάθε μήνα είναι 15%
Το να μείνετε έγκυος δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, αν και οι φοβίες πολλών γυναίκων τις κάνουν να πιστεύουν άλλα.
Μόνο ένα 15% των γυναικών, που προσπαθούν να μείνουν έγκυες το καταφέρνουν, στα πλαίσια ενός μήνα, γι’ αυτό αν πραγματικά αυτό θέλετε, θα πρέπει να επιμείνετε και να «κουραστείτε» λίγο παραπάνω απ’ ότι νομίζατε αρχικά.

3. Προτιμάτε γαλακτοκομικά πλήρη σε λιπαρά
Τα πλήρη γαλακτοκομικά, εν αντιθέσει με τα χαμηλών λιπαρών, που επιλέγουν οι περισσότερες γυναίκες για λόγους δίαιτας, ενισχύουν καλύτερα τα επίπεδα των ορμονών σας, βοηθώντας έτσι περισσότερο στη σύλληψη.

4. Βγάλτε του τα στενά εσώρουχα
Μπορεί να σας αρέσει να τον βλέπετε με τα στενά μποξεράκια, αλλά οτιδήποτε στενό στη συγκεκριμένη περιοχή, κάνει κακό στο σπέρμα του συντρόφου σας. Τα στενά εσώρουχα, ανεβάζουν τη θερμοκρασία και ακόμα και η –κατά ένα βαθμό- υψηλότερη θερμοκρασία, μπορεί να προκαλέσει μείωση της παραγωγής του σπέρματος.

5. Πλένετε τα δόντια σας
Μια τέτοια σύνδεση, στοματικής υγιεινής και γονιμότητας, δεν ήταν αναμενόμενη, αλλά υπάρχει σαν θεωρία και αξίζει να τη σημειώσουμε. Τα ούλα είναι μια εύκολη είσοδος για τα βακτήρια που μπορούν να φτάσουν στην κυκλοφορία του αίματος και να επηρεάσουν την παραγωγή του σπέρματος (όσον αφορά στη δική του στοματική υγιεινή), ενώ είναι πιθανό να συνδέονται και με το ποσοστό αποβολών, πρώιμου τοκετού και του χαμηλού βάρους των νεογέννητων βρεφών.

6. Η ωορρηξία σας κάνει πιο γοητευτική
Εάν ένα μήνα χάσετε τις ημέρες και δεν σημειώσετε πότε έχετε ωορρηξία, για να την εκμεταλλευτείτε, μην πανικοβάλεστε, γιατί εκείνος θα το καταλάβει πριν από εσάς. Τις ημέρες που έχετε ωορρηξία είστε πιο σέξι και γοητευτική και δεν θα μπορεί να σας αντισταθεί. Η φύση λοιπόν ξέρει τι κάνει, πριν από εσάς, για εσάς.

7. Το άγχος κάνει και σε αυτόν τον τομέα κακό
Το άγχος και το στρες κάνουν κακό στο μυαλό και το σώμα σας και δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι, εν τέλει, επηρεάζουν αρνητικά και τη γονιμότητά σας. Αν θέλετε να διατηρήσετε τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος, βρείτε ένα τρόπο να διατηρείτε την ηρεμία και την χαλαρή σας διάθεση, σε σώμα και πνεύμα.

8. Οξυμένη όσφρηση κατά της διάρκεια της ωορρηξίας
Ακόμα ένας τρόπος να καταλάβετε πότε έχετε ωορρηξία είναι η οξυμένη αίσθηση της όσφρησης. Αν λοιπόν υπάρχουν μέρες που η μύτη σας «πιάνει» μυρωδιές που δεν πιάνει τις άλλες μέρες, τότε είναι μάλλον οι γόνιμες μέρες σας και είναι ώρα να κάνετε τις προσπάθειές σας.