11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το σεξ

trofes-seks
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2014

Κάποια από αυτά τα γνωρίζατε, αλλά δεν τα είχατε ποτέ συνειδητοποιήσει. Κάποια φοβόσαστε να τα παραδεχτείτε και κάποια, όντως δεν τα είχατε καν υπόψη σας.

Είτε πρόκειται για μύθους, είτε για εκ των έσω πληροφορίες, ακολουθούν 10 πράγματα για το σεξ και τις σχέσεις που θα πρέπει να γνωρίζετε, πριν είναι πολύ αργά.

1. Του αρέσουν κι εκείνου οι αγκαλιές
Μπορεί να μην το παραδέχεται καν ο ίδιος, αλλά η πραγματικότητα είναι πως την τρυφερότητα τη ζητάει το ίδιο του το σώμα. Οι γυναίκες και οι άντρες, κατά τη διάρκεια των ερωτοτροπιών, απελευθερώνουν την ορμόνη της αγάπης, που επιστημονικά λέγεται ωκυτοκίνη και είναι υπεύθυνη για την επιθυμία τους για οικειότητα και στοργή. Είναι μάλιστα η ίδια ορμόνη που βοηθάει τις μητέρες να δεθούν με τα νεογέννητά τους.

2. Πειραματιστείτε
Μη φοβάστε να πείτε στον σύντροφό σας να πειραματιστείτε στον ερωτικό τομέα. Μην ντρέπεστε να είστε εκδηλωτική μαζί του γιατί θα το εκτιμήσει πολύ περισσότερο από όσο νομίζετε. Δε χρειάζεται να κάνετε ακρότητες, αλλά η εναλλαγή του σκηνικού ή έστω δωματίου θα αναζωπυρώσει επαρκώς την ερωτική σας διάθεση και ζωή.

3. Η ειλικρίνεια δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση
Εάν πέσατε θύμα «αποπλάνησης» σε μια αδύναμη στιγμή και αποκτήσατε -λίγη παραπάνω από την επιτρεπτή- οικειότητα με κάποιον συνάδελφο ή φίλο, δεν χρειάζεται να τρέξετε να το μαρτυρήσετε στον σύντροφό σας. Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους και τα ολισθήματα στις μακροχρόνιες σχέσεις αναμενόμενα. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.

4. Καθυστερήστε να κάνετε μπάνιο
Οι γυναίκες εκτιμούν λίγη αντρική μυρωδιά μετά το τρέξιμο ή την προπόνηση. Την εκτιμούν τόσο ώστε να αξίζει να καθυστερήσετε το ντους λίγη ώρα και να διαπιστώσετε μόνοι σας τις επιπτώσεις της προσωπικής σας μυρωδιάς πάνω στα κορίτσια σας. Αρκεί απλά να το καθυστερήσετε και όχι να το αναβάλλετε επ’ αόριστον.

5. Δεν είναι ποτέ αργά
Μπορεί να μην εξασκείτε το σεξ στη συχνότητα που το εξασκούσατε στα νιάτα σας και όταν πρωτογνωριστήκατε, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να επαναφέρετε εκείνα τα στατιστικά. Μπορεί στην αρχή να ζοριστείτε λίγο για να θυμηθείτε την απόλαυση που προσφέρει μια συχνή ερωτική ζωή, αλλά σύντομα και πριν το καταλάβετε θα έχει γίνει ξανά κομμάτι της εβδομάδας, αν όχι της καθημερινότητάς σας.

6. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη
Εάν νιώθετε ότι η σεξουαλική σας ζωή επαναλαμβάνεται και σταδιακά χάνει το αρχικό σας ενδιαφέρον, είναι στο χέρι σας να το επανακτήσετε, βάζοντας τη φαντασία σας να δουλέψει. Αφεθείτε στις φαντασιώσεις του συντρόφου ή τις δικές σας, μην κομπλάρετε και μην διστάζετε να δώσετε μια άλλη, πιο δημιουργική διάσταση στις προσωπικές σας στιγμές. Είστε μαζί με τον σύντροφό σας γιατί υπάρχει αλληλοσεβασμός και εμπιστοσύνη και δεν έχετε κανένα λόγο να περιορίζετε τις σκέψεις και τις φαντασιώσεις σας. Αν μη τι άλλο, θα ωφεληθεί και εκείνος από αυτές.

7. Το φιλί μετράει
Οι έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες έχουν την τάση να αξιολογούν έναν άντρα και τη σχέση μαζί του μέσα από τον τρόπο που φιλάει. Ενώ όσο πιο καλά φιλάει, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να ζήσει κάτι παραπάνω μαζί του.

8. Μη φοβάστε το ντεκολτέ
Μη φοβάστε να δείξετε το μπούστο σας και μη διστάζετε να αναδείξετε τη θηλυκότητα και σεξουαλικότητά σας μέσα από μια μπλούζα με βαθύ ντεκολτέ. Μπορεί να μη σας αρέσουν τα πόδια σας, μπορεί να έχετε λίγα κιλά παραπάνω στην περιοχή της μέσης, αλλά το ντεκολτέ σας θα είναι πάντα το πιο δυνατό σας όπλο, απέναντι στο ισχυρό φύλο.

9. Μην κοινοποιείτε τις σεξουαλικές σας εμπειρίες
Μπορεί να μοιραζόσασταν τα πάντα με τις φίλες σας, όταν ήσαστε 20, αλλά τότε το κάνατε για άλλους λόγους, που όσο περνάνε τα χρόνια εξασθούν. Δεν ενδιαφέρει κανέναν τι καταφέρατε το προηγούμενο βράδυ με τον σύντροφό σας και κανείς δεν θέλει να ακούσει για τα προσόντα του νέου σας φίλου. Όπως και εκείνος δεν θα θέλει να γνωρίζουν άτομα που δεν έχει συναντήσει ποτέ στη ζωή τους για τα προσόντα και τις επιδόσεις του.

10. Η αγάπη μπορεί να είναι παντοτινή
Μπορεί με τα χρόνια να μειώνεται το πάθος, όπως μαζί με αυτό μειώνεται και η ανασφάλεια και το άγχος σε μια σχέση. Μη φοβάστε λοιπόν ότι θα έχει υποχωρήσει ο έρωτας στη σχέση σας, γιατί θα έχει δώσει τη θέση του στη βαθιά αγάπη, που έχει πολύ μεγαλύτερες αντοχές και πολύ πιο γερές βάσεις.

11. Σας θέλει όπως είστε
Όσο κι αν βασανίζεστε να μοιάσετε στα κορίτσια που βλέπετε στα περιοδικά και όσο και αν αγχώνεστε ότι θα δει τα δυο παραπανήσια κιλά  που έχετε πάρει στους γοφούς, η αλήθεια είναι μία:
Για να είναι μαζί σας, του αρέσετε όπως είστε και έτσι θέλει να παραμείνετε! Αγαπάει τις καμπύλες σας, έχει ερωτευτεί τα σημάδια στο σώμα σας και δεν τον αφορά ούτε στο ελάχιστο εάν εσείς ξεφύγατε από τη δίαιτά σας.