Γιατί πρέπει να κάνετε, επιτέλους, εκείνη την ερωτική εξομολόγηση;

flert-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οι λόγοι για να πείτε σε εκείνον που αγαπάτε, ότι τον αγαπάτε είναι πολλοί και ο πιο δυνατός από όλους είναι το πολύ πιθανό ενδεχόμενο να σας αγαπάει και αυτός και να ζήσετε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα.

Εάν όμως δεν σας αρκεί αυτός ο λόγος, που τι άλλο θέλετε δηλαδή, και επιμένετε να φοβάστε να εκδηλώσετε το πιο όμορφο συναίσθημα του ανθρώπου, διαβάστε παρακάτω και δείτε πως ακόμα και αν φοβάστε, αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω για να μιλήσετε επιτέλους.

1. Για να μάθετε αν κι εκείνος νιώθει το ίδιο
Γιατί είναι όντως πιθανό να νιώθει κι εκείνος το ίδιο, αλλά αν δεν τον ρωτήσετε δε θα μάθετε ποτέ και η ιστορία σας θα χαθεί στα ανείπωτα του κόσμου. Αν γνωρίζεστε πολύ καιρό με το άτομο, θα μπορέσετε να χειριστείτε μια τυχόν απόρριψη, ενώ αν δεν πρόκειται περί απόρριψης θα μετανιώσετε για το χρόνο που χάσατε κρυμμένοι και οι δυο στις φοβίες σας. Σε κάθε περίπτωση, θα το βγάλετε από μέσα σας και αν ακόμα και τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία, θα μπορέσετε να συνεχίσετε τη ζωή σας γλιτώνοντας από τη ματαιότητα των φρούδων ελπίδων.

2. Για να κανονίσετε κι εσείς την πορεία σας
Εκτός και αν έχετε τάξει τον εαυτό σας σε εκείνον και μένετε σπίτι κλεισμένη, περιμένοντας το θαύμα να γίνει και να καταλάβει από μόνος του πόσο σας αγαπάει, το πιθανότερο είναι να συνεχίζετε τη ζωή σας και να συναναστρέφεστε κόσμο. Και επειδή είστε ωραία, είναι πολύ πιθανό να εκδηλώσει ενδιαφέρον για έσας κάποιος άλλος, αλλά επειδή εσείς θα έχετε στο μυαλό σας εκείνο τον ανομολόγητο έρωτα, θα απορρίψετε έναν ενδεχομένως πολλά υποσχόμενο νέο. Εκδηλωθείτε λοιπόν σε εκείνον που αγαπάτε, ώστε αν δεν σας αγαπάει κι εκείνος, να έχετε το χρόνο να ψάξετε αλλού την αγάπη.

3. Δεν κάνει καλό να τα κρατάτε μέσα σας
Δεν κάνει καλό να κρατάτε πράγματα μέσα σας και κυρίως τα συναισθήματά σας. Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και η φύση του είναι να μοιράζεται, όσα τον βασανίζουν και του τρώνε την ψυχή. Και επειδή ο έρωτας είναι μεγάλο βάσανο και απωθημένο, μοιραστείτε το με τον ενδιαφερόμενο και γλιτώστε τον εαυτό σας από άγρυπνες νύχτες και σφιγμένο στομάχι.

4. Θα είστε υπερήφανοι για τον εαυτό σας
Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και την έκβαση της εξομολόγησης θα νιώσετε μεγάλη ικανοποίηση και περηφάνια για τον εαυτό σας που καταφέρατε αυτό το δύσκολο κατόρθωμα. Θέλει θάρρος και τόλμη να μιλήσετε σε κάποιον ανοιχτά για τα αισθήματά σας και άσχετα από την απάντηση που θα λάβετε, μετά την εξομολόγηση, αξίζετε ένα μεγάλο κομμάτι τούρτα ή ένα ζευγάρι καινούρια παπούτσια. Εκτός και αν είναι θετική η έκβαση που θα έχετε ήδη κερδίσει το καλύτερο δώρο, την αγάπη!

5. Δείτε το σαν πρόβα για τον επόμενο
Αν σας απορρίψει, μην ασχοληθείτε παραπάνω, καθώς μόλις κλείσατε ένα παράθυρο και θα πρέπει να ετοιμαστείτε για να ανοίξετε ένα άλλο. Και στον επόμενο που θα σας γυαλίσει, ίσως χρειαστεί, επίσης, να εκδηλώσετε τα αισθήματα σας και η πρότερη εμπειρία πάντα βοηθάει στο χειρισμό αμήχανων καταστάσεων,  όπως είναι οι ερωτικές εξομολογήσεις.

6. Ποιο είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;
Ακόμα και αν σας απορρίψει, θα τον συγκινήσετε και θα θεωρήσει τιμή του τα αισθήματά σας, καθώς σε όλους αρέσουν οι εκδηλώσεις αγάπης. Αν σας χλευάσει για τα αισθήματά σας, τότε σίγουρα δεν σας αξίζει, συνεπώς όσο πιο γρήγορα το μάθετε, τόσο το καλύτερο.

7. Ίσως και να αξίζει το ρίσκο
Δεν θα μάθετε αν δεν ρωτήσετε και δεν θα βεβαιώθείτε αν δεν εκδηλωθείτε. Μπορεί αυτός, που σήμερα φοβάστε να εκμυστηρευτείτε τα αισθήματά σας, να είναι ο αυριανός σας σύντροφος, σύζυγος και πατέρας των παιδιών σας. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και το ίδιο πρέπει να είστε κι εσείς. Μην αφήνετε τις ευκαιρίες για λίγη αγάπη να πηγαίνουν χαμένες, επειδή φοβάστε.

Ο φόβος, άλλωστε, για μια ζωή χωρίς αγάπη, δεν είναι πολύ μεγαλύτερος;