Αλλάξτε τη διάθεσή σας ΤΩΡΑ!

fthinoporo
ΤΡΙΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Σε αυτό το μάταιο κόσμο, ήρθαμε για να είμαστε χαρούμενοι και όχι για να περνάμε τις μέρες μας αγχωμένοι και δυστυχείς. Επειδή όμως οι συνθήκες της σύγχρονης ζωής τείνουν περισσότερο στο δεύτερο σενάριο, παρά στο πρώτο, θα πρέπει οι ίδιοι να φροντίζουμε μέσα στις καθημερινές μας προτεραιότητες να είναι και η προσωπική μας ψυχαγωγία.

Όταν λοιπόν, το επαγγελματικό άγχος σας ρίχνει ψυχολογικά και η διάθεσή σας πέφτει στα Τάρταρα, υπάρχουν τρόποι να βρείτε πάλι το χαμόγελό σας και να μην πάει χαμένη και αυτή η μέρα. Γιατί όπως κάποιος σοφός λαός, σίγουρα θα έχει πει, μια αγέλαστη μέρα είναι μια χαμένη μέρα.

1. Μυρίστε φασκόμηλο
Το φασκόμηλο ανήκει στην ίδια οικογένεια που ανήκει και η μέντα, γι’ αυτό και η μυρωδιά του έχει χαλαρωτική δράση. Το φασκόμηλο ακόμα, καθαρίζει ενεργειακά το χώρο, ελαφραίνοντας έτσι το κλίμα και βοηθώντας τη διάθεση να ανέβει και αυτή.

2. Βγείτε βόλτα
Η βόλτα στη φύση ανεβάζει άμεσα τη διάθεση, αλλά επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να πεταχτείτε για μια βόλτα στο βουνό, επιλέξτε τουλάχιστον το διάλειμμα για το μεσημεριανό σας να το κάνετε στο πλησιέστερο πάρκο της πόλης, το οποίο έχει επίσης θετικά αποτελέσματα στη διάθεσή σας. Μπορεί ωστόσο, να μην είσαι της ίδιας έντασης με αυτά του πευκόδασους, αλλά σίγουρα θα σας βοηθήσει αρκετά.

3. Δωρίστε
Είτε είναι τα παλιά σας ρούχα και βιβλία, είτε λίγος από το χρόνο σας, μοιραστείτε τα με όσους έχουν ανάγκη, φίλους ή ξένους και βλέποντας το καλό που κάνετε στους άλλους, θα νιώσετε τη διαφορά και στη δική σας διάθεση και ένα χαμόγελο να διαγράφεται και στο δικό σας πρόσωπο.

4. Δείτε παλιές φωτογραφίες
Είτε είναι ένας φάκελος στον υπολογιστή, είτε έχετε μεριμνήσει και έχετε τυπώσει τις πιο ευχάριστες στιγμές της ζωής σας, κάθε φορά που νιώθετε τη ζωή να παίρνει την κάτω βόλτα, στηριχτείτε σε αυτές τις αναμνήσεις και θα νιώσετε καλύτερα. Όπως περάσατε κάποτε ωραίες στιγμές, έτσι παίρνετε θάρρος, ότι θα ξανάρθουν, όσο άσχημα και να μοιάζουν τώρα τα πράγματα.

5. Κινηθείτε
Η γυμναστική αυξάνει την ενέργεια και βελτιώνει τη διάθεσή μας, γι’ αυτό είτε είναι μια επίσκεψη στο γυμναστήριο, είτε λίγο τρέξιμο, είτε μερικές ασκήσεις στο σπίτι, θα σας κάνουν όχι μόνο να νιώσετε καλύτερα, αλλά θα βελτιώσετε και τη φυσική σας κατάσταση. Διπλό το καλό και μεγαλύτερης διάρκειας η επίδρασή του.

6. Τραγουδήστε
Σίγουρα έχετε ένα ή περισσότερα τραγούδια που σας φτιάχνουν τη διάθεση και σας κάνουν να ξεχνάτε τα προβληματά σας.
Έχετε, λοιπόν, πάντα διαθέσιμη και πάντα έτοιμη μια προσεκτικά επιλεγμένη playlist με τραγούδια που σας φτιάχνουν το κέφι και μη χάνετε ποτέ την ευκαιρία να τα τραγουδήσετε δυνατά και με πάθος. Η μουσική κάνει θαύματα και λίγα πράγματα μας εκτονώνουν όσο αυτή, γι’ αυτό έχετε την πάντα εύκαιρη!

7. Μην το παρακάνετε
Μάθετε να λέτε «όχι» και να μην αναλαμβάνετε πράγματα που τελικά γεμίζουν το προγραμμά σας με υποχρεώσεις που δεν μπορείτε να ανταπεξέλθετε. Μη φορτώνετε τον εαυτό σας και τη μέρα σας με πράγματα που περισσότερο ευχαριστούν τους άλλους παρά εσάς. Στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να έχετε φροντίσει να έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας, κάνοντας κάτι που σας ευχαριστεί και χαλαρώνει. Μη σκορπάτε τον εαυτό σας σε ένα σωρό πράγματα και να θυμάστε να λέτε «όχι» σε οτιδήποτε δεν χωράει εξαρχής στο πρόγραμμά σας.