Πώς θα διατηρήσετε την καλοσχηματισμένη σιλουέτα σας;

kila
ΤΡΙΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μετά τη δίαιτα έρχεται η συντήρηση, γι’ αυτό μην κάνετε το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, όπου μετά τη δίαιτα έρχεται ξανά το...χάος.

Έστω ότι τα καταφέρατε και χάσατε τα κιλά που παιδευόσαστε τόσο καιρό να χάσετε και καταφέρατε και πήγατε στο γάμο της ξαδέρφης σας με το καλό σας το φουστάνι, σας είδαν όλοι αδυνατισμένη και, εν ολίγοις και χοντρικά η αποστολή εξετελέσθη.
Το θέμα, όμως, είναι τώρα τι γίνεται και πως διατηρείτε αυτό το καλλίγραμμο σώμα και δεν παρασύρεστε από γλυκούς πειρασμούς, θέλοντας να ανταμείψετε τον εαυτό για το κατόρθωμα, επιβραβεύοντάς τον με ένα προφιτερόλ οικογενειακού μεγέθους.

Αν λοιπόν, αντιμετωπίζετε σχετικά προβλήματα και θέλετε αυτή τη φορά να παραμείνετε αδύνατη και να φορέσετε το ίδιο φόρεμα και άλλα το ίδιο κολακευτικά και σε όλους τους υπόλοιπους γάμους της χρονιάς, ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα και θα έχετε υιοθετήσει έναν τρόπο ζωής που δεν θα σας επιτρέψει να επιστρέψετε στα παλιά σας κιλά και την παλιά σας εικόνα.

Μετά τη δίαιτα έρχεται η συντήρηση, γι’ αυτό μην κάνετε το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, όπου μετά τη δίαιτα έρχεται ξανά το...χάος.

1. Μείνετε εντός προγράμματος
Μην θεωρείτε το πρόγραμμα αδυνατίσματος ολοκληρωμένο και ποτέ μην επαναπαύεστε, ακόμα και όταν φτάσετε στο στόχο σας. Διατηρήστε τις συνήθειες που έπαιξαν ρόλο στο να καταφέρετε το επιθυμητό και αντιληφθείτε αυτές σαν τρόπο ζωής και όχι σαν μια σύντομη δοκιμασία, που αργά ή γρήγορα θα περάσει.
Διατηρήστε το πρόγραμμά σας και θα δείτε, μάλιστα, ακόμα καλύτερα αποτελέσματα να έρχονται, ακόμα καλύτερη φυσική κατάσταση και ευρύτερα περιθώρια για ατασθαλίες, που πάντα είναι –κι αυτές- στο πρόγραμμα.

2. Τρώτε μικρογεύματα
Παρατηρήστε τους αδύνατους φίλους σας και μην απορείτε που τους βλέπετε συχνά να μασουλάνε κάτι, ενώ παραμένουν αδύνατοι και με λίγα κιλά. Κάτι ξέρουν παραπάνω και δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να πεινάσουν, ώστε να φάνε λαίμαργα και πολύ, όταν θα έχουν αφήσει την πείνα να χτυπήσει κόκκινο.
Κουβαλάτε πάντα μαζί σας λίγους ξηρούς καρπούς ή ένα φρούτο, ώστε να έχετε πάντα κάτι υγιεινό να ικανοποιήσετε την πείνα σας και προστατέψτε το στομάχι σας από το να βαρύνει, όταν πεινασμένοι θα φάτε λαίμαργα ό,τι βρείτε μπροστά σας.

3. Έχετε πρόγραμμα γυμναστικής
Ακόμα κι αν καταφέρατε να χάσετε κιλά, χωρίς σημαντική γυμναστική στη ζωή σας, για να τα διατηρήσετε, καλό θα ήταν να αρχίσετε να γυμνάζεστε σε τακτική βάση. Εντάξτε την ολιγόλεπτη άσκηση στην καθημερινότητά σας, κάντε το με συνέπεια και μετά από μερικές μέρες το σώμα σας θα το συνηθίσει και θα ζητάει το ίδιο την άσκηση. Με τη γυμναστική, άλλωστε, όχι μόνο διατηρείτε τα κιλά σας αλλά εξασφαλίζετε όλο και καλύτερη φυσική κατάσταση.

4. Βάλτε υπενθύμιση
Κρεμάστε στον πίνακα ανακοινώσεων ή τον καθρέφτη του μπάνιου μια τρέχουσα φωτογραφία σας, που είστε αδυνατισμένη και μια παλιότερη φωτογραφία που δεν είστε τόσο αδυνατισμένη και θα θυμάστε πάντα τις προσπάθειές σας να χάσετε τα κιλά και έτσι δύσκολα θα παρασυρθείτε από λιχουδιές και λιπαρά σνακ που θα σας οδηγήσουν στην πρότερη κατάσταση. Πολλές φορές, άλλωστε, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια υπενθύμιση των κόπων μας, ώστε να μην πάρουμε ξανά τα κιλά που με δυσκολία χάσαμε. Πρόκειται για απλή μέθοδο πρόληψης και τίποτα παραπάνω.

5. Πίνετε πολύ νερό
Η δίψα συχνά συγχέεται με πείνα, γι’ αυτό φροντίστε να έχετε επιβεβαιώσει πάντα, τι από τα δυο ισχύει πριν αρχίσετε τα τοστάκια και τα πατατάκια και πίνετε 10-12 ποτήρια νερό τη μέρα, φροντίζοντας έτσι να είστε πάντα ενυδατωμένοι. Εάν η «δίψα» δεν περάσει με ένα ποτήρι νερό, τότε το πιθανότερο είναι να ήταν πείνα και τότε μπορείτε να την ικανοποιήσετε δεόντως, με ένα υγιές σνακ και σε καμία περίπτωση... με πατατάκια.

6. Τρώτε τα λαχανικά σας
Μην ξεχνάτε τα λαχανικά και φρούτα, τα οποία σίγουρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη δίαιτά σας και συνεχίζετε να τα τρώτε και αφού έχετε φτάσει το στόχο σας. Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία ενισχύουν τη συνολική υγεία και λειτουργία του οργανισμού, ενώ οι φυτικές ίνες προωθούν την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου, προστατεύοντάς σας από πρήξιμο και δυσκοιλιότητα.

7. Κοιμάστε πάντα νωρίς
Ο καλός και επαρκής ύπνος ενισχύει πάντα και αποτελεσματικά την υγεία και τη διατήρηση της σιλουέτας σας. Ο ύπνος των 7-9 ωρών, πέρα από το πλήθος καλών που προσφέρει στην υγεία και το σώμα, μειώνει τις ώρες που είστε εκτεθειμένοι σε λιχουδιές και σνακ, ενώ ρυθμίζει την σωστή απελευθέρωση ορμονών, των οποίων η ανισορροπία συχνά αυξάνει την όρεξη και συνεπώς, τα κιλά.