Τα 10 λάθη του μακιγιάζ που προσθέτουν χρόνια

makigiaz
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Έστω ότι μέσα σας νιώθετε νέα και ωραία, όσον αφορά στη συμβολή του μακιγιάζ θα πρέπει να έχετε υπόψη σας πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ή, αντιθέτως, να κάνει μεγάλη ζημιά στην εικόνα μιας γυναίκας, γι’ αυτό φροντίστε να ανήκετε στην πρώτη ομάδα και να του κάνετε έξυπνη χρήση, ώστε να σας αφαιρεί και όχι να σας προσθέτει χρόνια.

Όλοι θα ήθελαν να δείχνουν νεότεροι ή ιδανικά να μπορούσαν να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να είναι ξανά νέοι, αλλά επειδή το δεύτερο είναι αδύνατο να συμβεί, τουλάχιστον ακόμα, υπάρχει μονάχα η πρώτη επιλογή του «φαίνεσθαι» νεότεροι.
Για να το πετύχετε, στην περίπτωση των γυναικών ιδιαίτερα, χρειάζονται δυο προϋποθέσεις: να νιώθετε νέα μέσα σας και να κάνετε έξυπνη και σωστή χρήση του μακιγιάζ.

Έστω ότι μέσα σας νιώθετε νέα και ωραία, όσον αφορά στη συμβολή του μακιγιάζ θα πρέπει να έχετε υπόψη σας πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά ή, αντιθέτως, να κάνει μεγάλη ζημιά στην εικόνα μιας γυναίκας, γι’ αυτό φροντίστε να ανήκετε στην πρώτη ομάδα και να του κάνετε έξυπνη χρήση, ώστε να σας αφαιρεί και όχι να σας προσθέτει χρόνια.

1. Πολύ μακιγιάζ
Η ποσότητα μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε, είναι ευθέως ανάλογη με την ηλικία που δείχνετε. Το πολύ και υπερβολικό μακιγιάζ, αν και στόχος όσων το επιλέγουν, είναι να δείχνουν μικρότερης ηλικίας, έχει αντίθετα αποτελέσματα. Χρησιμοποιείτε μόνο όσο έχει ανάγκη το δέρμα σας και όχι όσο κρίνετε εσείς ότι έχει ανάγκη και έχετε πάντα σαν στόχο να μοιάζει και να είναι αόρατο (το make up). Το δε concealer είναι μονάχα για περιοχές που έχουν κάποιο πρόβλημα προς κάλυψη, όπως οι περιοχές κάτω από τα μάτια και τα σπυράκια, και όχι για όλο το πρόσωπο.

2. Λαμπυρίζουσα σκιά ματιών
Οι πόροι γύρω από τα μάτια δεν έχουν λιπαρότητα, γι’ αυτό και εκείνη η περιοχή του προσώπου είναι η πιο «ξηρή» και κατά συνέπεια εκεί εμφανίζονται οι πρώτες ρυτίδες γήρανσης. Αποφεύγετε λοιπόν να χρησιμοποιείτε λαμπυρίζουσες σκιές ματιών που θα τονίσουν την περιοχή και θα αναδείξουν τις ατέλειες της ηλικίας σας. Επιλέγετε τις ίδιες αποχρώσεις σε mat υφή για καλύτερο και πιο όμορφο αποτέλεσμα.

3. Πούδρα
Η πούδρα χρησιμοποιείται κυρίως για να διορθώσουμε τη λιπαρότητα του προσώπου και να πετύχουμε μια πιο mat εικόνα.
Γι’ αυτό το λόγο μην ενθουσιάζεστε και βάζετε πούδρα σε όλη την έκταση του προσώπου σας παρα μόνο στις πραγματικά λιπαρές περιοχές, όπως είναι το κούτελο (κι εκεί με προσοχή), η μύτη και το πηγούνι και πάντα με μέτρο. Μην ξεχνάτε ποτέ πως οι υπερβολές ακόμα και στην πούδρα, τονίζουν τις ρυτίδες και τις γραμμές, που αρχικά θέλετε να κρύψετε.

4. Σκούρο κραγιόν
Όσο ωραίο και να φαίνεται το σκούρο κραγιόν στις φωτογραφήσεις μόδας, δεν είναι τόσο ωραίο στην καθημερινότητα. Προτιμάτε πιο απαλές αποχρώσεις κραγιόν, πλησιέστερες στον τόνο του δέρματός σας, όπως είναι το ροζ και το μπεζ. Εκμεταλλευτείτε το εφέ του lip gloss για πιο γεμάτα και ζουμερά χείλη και μην περιμένετε ποτέ να μοιάζουν τα χείλη σας όπως δείχνουν των μοντέλων στα περιοδικά.

5. Πως βάζετε το κραγιόν
Ο καλύτερος τρόπος για να φορέσετε το κραγιόν περιλαβάνει πινέλο ή, πιο απλά, τα δάχτυλά σας. Με αυτό τον τρόπο χειρίζεστε καλύτερα την ποσότητα και πετυχαίνετε καλύτερο και ισομέρες άπλωμα, απ’ ότι αν το κάνατε απευθείας με το κραγιόν. Ξεκινήστε την εφαρμογή από το κέντρο των χειλιών και απλώστε σταδιακά προς τις άκρες.

6. Υπερβολές στα φρύδια
Τα πολύ λεπτά φρύδια δεν είναι πια στη μόδα εδώ και πολλές σεζόν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι στη μόδα τα απεριποίητα φρύδια. Φροντίζετε για ένα γεμάτο και καλοσχηματισμένο φρύδι και μην τα βγάζετε αδιάκριτα, νομίζοντας λανθασμένα, πως αυτό είναι το επιθυμητό. Μετά από λίγα χρόνια, αν το παρακάνετε, δεν θα μπορέσουν να ξαναβγούν και εσείς θα καταφύγετε σε άλλες λύσεις, όπως είναι να τα γεμίζετε με μολύβι φρυδιών.

7. Σκούρο μολύβι φρυδιών
Όταν διαπιστώσετε, πως τα φρύδια σας δεν έχουν τη σκούρα απόχρωση που είχαν παλιότερα μην αγοράσετε ένα ακόμα πιο σκούρο μολύβι φρυδιών για να τα σκουρύνετε κατά το επιθυμητό. Αυτό που πραγματικά θα βοηθήσει την εικόνα τους, είναι ένα μολύβι, ένα τόνο πιο ανοιχτό από την απόχρωση των φρυδιών σας. Απλώστε αυτό στα φρύδια σας και θα αποκτήσουν φυσική απόχρωση και όχι την επιτηδευμένη εικόνα με την πιο σκούρα επιλογή.

8. Μαύρη μάσκαρα και eyeliner
Δοκιμάστε να βάλετε καφέ μάσκαρα, αντί για μαύρη και θα δείτε αμέσως τη διαφορά. Οι καφέ αποχρώσεις δείχνουν πιο φυσικές και πιο κοντά στο χρώμα του δέρματος. Στην ίδια λογική της φυσικότητας του προσώπου, αποφεύγετε να σχηματίζετε έντονες γραμμές με το eyeliner, παρά ακολουθείτε τις νοητές γραμμές των ματιών, ενώ μαλακές γραμμές, «σπασμένες» με μια μπατονέτα δημιουργούν πιο γλυκιά και φυσική εμφάνιση. Τέλος, μη βάζετε eyeliner στο κάτω βλέφαρο, καθώς μια τέτοια τεχνική μικραίνει ακόμα και τα πιο μεγάλα μάτια.

9. Μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες
Μη βάζετε μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες σας, ιδιαίτερα αν η υφή της μάσκαρας είναι ματ ή ιδιατέρως πυκνή. Το εφέ των υπερφορτωμένων κάτω βλεφαρίδων δεν είναι καθόλου γοητευτικό, ενώ αν βάζετε μόνο στις πάνω, θα πετύχετε πιο «ανοιχτό» βλέμμα και πιο φρέσκο αποτέλεσμα.

10. Το ρουζ
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε σε ποιο σημείο να βάλετε το ρουζ, χωρίς να έχετε ένα κακό αποτέλεσμα. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό για την τοποθέτηση του ρουζ στο πρόσωπό σας, ώστε να έχετε ένα νεανικό και όμορφο αποτέλεσμα.
Μερικές γενικές οδηγίες θέλουν να το βάζετε στο υψηλότερο σημείο που φτάνουν τα ζυγωματικά και ποτέ πολύ κοντά στην περιοχή της μύτης, ενώ ιδανικά να το απλώνετε με κατεύθυνση από το κέντρο του προσώπου, προς τις ρίζες των μαλλιών.
Το πινέλο, ακόμα, θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να καλύπτει όλη την έκταση που θέλετε να καλύψετε σε κάθε μάγουλο και προτιμάτε καλύτερα ροζ ή ουδέτερες αποχρώσεις, από τις πιο σκούρες επιλογές που θα σας «σκοτεινιάσουν».