Πώς θα αποφύγετε τις ιώσεις χωρίς να ξοδευτείτε;

puretos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Επενδύστε έξυπνα και οικονομικά στην πρόληψη, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές και περάστε ένα χειμώνα υγιή και αμόλυντο.

Υπάρχουν πολλοί και οικονομικοί τρόποι να παραμείνετε υγιείς κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να μην περάσετε ούτε ώρα στο κρεβάτι του πόνου. Δε χρειάζεται, φυσικά, ούτε κόπος, ούτε χρήμα για να έχετε ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα, ικανό να σας προφυλάξει από κάθε εισβολή.
Επενδύστε λοιπόν, έξυπνα και οικονομικά στην πρόληψη, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές και περάστε ένα χειμώνα υγιή και αμόλυντο.

1. Κάντε το εμβόλιο
Ένας από τους οικονομικότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους προφύλαξης από τη γρίπη είναι το σχετικό εμβόλιο του οποίου η τιμή παραμένει εντός των δυνατοτήτων των περισσοτέρων. Έχετε υπόψη σας πως με το εμβόλιο, δεν προστατεύετε μόνο τον εαυτό σας, αλλά και τους κοντινούς σας ανθρώπους από το να κολλήσουν τον ιό της γρίπης μέσω υμών.

2. Αγοράστε μπόλικο αντισηπτικό gel
Βάλτε στον προϋπολογισμό του χειμώνα και μια κούτα από μπουκαλάκια με αντισηπτικό και αντιβακτηριακό gel και έχετε από ένα εύκαιρο στο αυτοκίνητο, την τσάντα και τη δουλειά σας. Μοιράστε και από ένα σε όλα τα μέλη της οικογένειας και μην ξεχνάτε να του κάνετε συχνή χρήση, απολυμαίνοντας τα χέρια σας και φέρνοντάς τα όσο το δυνατό σε λιγότερη επαφή με το πρόσωπό σας.

3. Και μπόλικα αντισηπτικά μαντηλάκια
Όπως το αντισηπτικό υγρό, έτσι και τα μαντηλάκια είναι ένας εύκολος και φτηνός τρόπος να απολυμάνετε τα χέρια σας όταν δεν έχετε πρόσβαση σε νερό και σαπούνι. Καλό θα ήταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να σκουπίζετε με αυτά, τους διακόπτες και τις συχνά χρησιμοποιούμενες συσκευές στο σπίτι, καθώς έτσι φροντίζετε για τη μέγιστη δυνατή υγιεινή.

4. Φρούτα και λαχανικά
Είναι πάντα φτηνότερο να ετοιμάζετε τάπερ για τη δουλειά, από το να αγοράζετε κάθε μέρα φαγητό απ’ έξω, ενώ την ίδια στιγμή είναι και πιο υγιεινό. Φροντίστε στο τάπερ να υπάρχει πάντα κάποιο λαχανικό ή φρούτο, σε πολλές μικρομερίδες μέσα στην ημέρα και έτσι εκτός από την τσέπη σας, καθώς τα φρούτα και λαχανικά είναι φτηνά, φροντίζετε και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

5. Καλή φυσική κατάσταση
Η καλή φυσική κατάσταση, συμβάλει σημαντικά στη συνολική υγεία και δε χρειάζεται ούτε ευρώ για να τη διατηρήσετε. Δε χρειάζεται να γραφτείτε στο γυμναστήριο για να φροντίσετε να έχετε το σώμα σας σε καλή κατάσταση, καθώς είκοσι λεπτά καθημερινής άσκησης θα κάνουν διαφορά στο σώμα σας και όσο καλύτερα νιώθετε, τόσο περισσότερη διάθεση θα έχετε για μεγαλύτερης διάρκειας γυμναστική.

6. Τσάι από βότανα
Αντί να πιείτε ένα αναψυκτικό, επιλέξτε ένα τσάι από βότανα και ενισχύστε έτσι το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Είτε είναι εχινάκεια, είτε είναι πράσινο τσάι, είτε το θαυματουργό φασκόμηλο, επιλέξτε ένα βότανο με τη γεύση της αρεσκείας σας και προστατευθείτε από τη γρίπη άκρως οικονομικά και αποτελεσματικά.

7. Κοιμηθείτε καλά και πολύ
Για να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα δυνατό, θα πρέπει να επιμένετε στον 8ωρο καθημερινό ύπνο, ώστε να απολαμβάνετε τις ευεργετικές του δράσεις. Φροντίστε από το βράδυ να πέσετε για ύπνο την ώρα που θα σας εξασφαλίσει 8 ώρες ύπνου, όσο νωρίς κι αν έχετε να σηκωθείτε το επόμενο πρωί. Ο πλούσιος ύπνος παρέχει στο σώμα τη δυνατότητα να ανακτά σωστά τις δυνάμεις του και να έχει την ισχύ να αντιμετωπίζει κάθε ανεπιθύμητο εισβολέα.