Πώς θα κάνουμε πιο αποδοτική την Κυριακή;

kuriaki
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ακολουθήστε τα παρακάτω τελετουργικά, αντιμετωπίστε τη μελαγχολία της Κυριακής, φτιάχνοντας το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα και τη διάθεσή σας.

Η Κυριακή είναι και πάντα θα είναι, εκτός αν αλλάξει κάτι δραστικά στο εργασιακό πενθήμερο, η πιο μελαγχολική και ίσως και πιο δύσκολη μέρα της εβδομάδας. Υπάρχουν όμως πάντα τρόποι να αντιστρέψετε την κατάσταση και να κάνετε την Κυριακή να περάσει πιο δημιουργικά, ώστε η εβδομάδα, που έρχεται, να μοιάζει λιγότερο με αγγαρεία.

Ακολουθήστε τα παρακάτω τελετουργικά, αντιμετωπίστε τη μελαγχολία της Κυριακής, φτιάχνοντας το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα και τη διάθεσή σας.

1. Βγάλτε το πρόγραμμα της εβδομάδας
Μην αφήνετε τις υποχρεώσεις και τις οικιακές δουλειές χωρίς πρόγραμμα γιατί εύκολα θα σας κατακλύσουν και ο μόνος που θα ζημιωθεί θα είστε εσείς. Τηρείτε μια ατζέντα, όχι μόνο για το γραφείο και τα επαγγελματικά σας ραντεβού, αλλά για όλες τις εκκρεμότητες, ώστε να διαχειρίζεστε τον ελεύθερό σας χρόνο με τον καλύτερο και αποδοτικότερο τρόπο.
Το πρόγραμμα πάντα  βοηθάει, ακόμα και αν το νιώθετε πιεστικό κάποιες φορές, είναι ο μόνος τρόπος για να φέρετε εις πέρας όλα όσα θέλετε να χωρέσετε μέσα σε ένα 24ωρο.

2. Ετοιμάστε το διατροφικό σας πρόγραμμα
Προστατέψτε τον εαυτό σας από εκείνες τις στιγμές που η πείνα σας θολώνει το μυαλό και καταλήγετε να κάνετε τις λάθος επιλογές και να τρώτε λιπαρά σνακ γεμάτα ζάχαρη. Οργανώστε τα γεύματα της εβδομάδας, ώστε να μη σπαζοκεφαλιάζετε κάθε βράδυ, για το τι θα φάτε την επόμενη, αλλά να έχετε έτοιμη την απάντηση ή ακόμα καλύτερα και το ίδιο το γεύμα, από την προηγούμενη. Κάνετε σωστό προγραμματισμό και σωστή διαχείριση ποσοτήτων, εφοδιαστείτε με τα κατάλληλα για την εβδομάδα και δεν θα ξαναχάσετε χρόνο, μεσοβδόμαδα, στο σούπερ μάρκετ.

3. Λουστείτε
Το πιθανότερο είναι να λούζεστε παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα, αλλά φροντίστε μια από αυτές τις φορές να είναι την Κυριακή που έχετε περισσότερο χρόνο να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας και τον ίδιο σας τον εαυτό, με τον τρόπο που σας αξίζει.
Την Κυριακή έχετε το χρόνο να βάλετε μια μάσκα μαλλιών που απαιτεί περισσότερο χρόνο και δεν προλαβαίνετε να το κάνετε μια καθημερινή, έχετε τη διάθεση να βουρτσίσετε με ηρεμία τις μπούκλες σας, κάνοντας μασάζ την ίδια στιγμή στο κεφάλι σας και να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με την ησυχία σας και όχι βιαστικά και πρόχειρα. 

4. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας
Αφού θα έχετε ξεκινήσει την περιποίηση με ένα προσεγμένο λούσιμο, συνεχίστε τη φροντίδα του εαυτού με μια μάσκα προσώπου, κάντε απολέπιση -που σίγουρα χρειάζεστε μια φορά την εβδομάδα και ποτέ δεν έχετε το κουράγιο να κάνετε μετά τη δουλειά τις καθημερινές- βγάλτε προσεκτικά τα φρύδια σας και βάψτε ένα φλογερό κόκκινο τα νύχια σας.
Η προσωπική περιποίηση είναι κάτι που μόνο εσείς θα παρέχετε στον εαυτό σας και αν δεν την κάνετε τις ράθυμες Κυριακές, δύσκολα θα την καταφέρετε μια πολυάσχολη καθημερινή.

5. Βάλτε πλυντήριο
Όσο βαρετό και αν θεωρείτε το πλυντήριο/ άπλωμα/ σιδέρωμα των ρούχων, η Κυριακή είναι μια καλή μέρα για να το κάνετε καθώς θα σας προσφέρει όλες τις ενδυματολογικές σας επιλογές, για την υπόλοιπη εβδομάδα, ενώ θα γλιτώσετε τον εαυτό σας από το να βάζετε μεταμεσονύχτια πλυντήρια μεσοβδόμαδα ή να φοράτε ρούχα από τα άπλυτα.
Αφιερώστε λίγες ώρες της Κυριακής και θα έχετε όλα τα ρούχα σας διαθέσιμα για νέους ή δοκιμασμένους συνδυασμούς όλη την εβδομάδα. Αν δε, εκεί που σιδερώνετε, προγραμματίσετε και το τι συγκεκριμένο θα φορέσετε κάθε ημέρα, τότε η εβδομάδα θα κυλήσει πιο ομαλά από ποτέ.

6. Επικοινωνήστε με την οικογένειά σας
Τις Κυριακές που χαλαρώνετε, είναι μια καλή στιγμή να μιλήσετε με τους γονείς ή τα αδέλφια σας, τους οποίους δεν συναντάτε συχνά. Όσο και αν έχετε προχωρήσει τη ζωή σας, η επαφή με τις ρίζες και τους ανθρώπους που σας στήριξαν στα πρώτα βήματα της ζωής σας είναι πάντα ενθαρρυντική και βοηθάει για ένα καλό και δυναμικό ξεκίνημα της νέα εβδομάδας. 

7. Τεντωθείτε
Το πιθανότερο και το ευκταίο είναι να κάνετε γυμναστική καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όχι μόνο την Κυριακή. Την Κυριακή όμως, σίγουρα έχετε περισσότερο χρόνο να αφιερώσετε σε μερικές ασκήσεις και να «βυθιστείτε» περισσότερο σε πιο δύσκολες στάσεις της γιόγκας. Πάρτε το χρόνο σας να τεντωθείτε, ακόμα και όταν βλέπετε το αγαπημένο σας τηλεοπτικό πρόγραμμα και μαζί με το πνεύμα σας θα ετοιμάσετε και το σώμα σας για την εβδομάδα που έρχεται.