Πώς θα ανακάμψετε από ένα κρυολόγημα;

gripi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Όποια κι αν είναι τα δικά σας γιατροσόφια, θα πρέπει να συνοδεύονται από τα παρακάτω απλά βήματα, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες του ανοσοποιητικού να ανακάμψει και να σας χαρίσει πίσω την υγεία σας.

Το να «κολλήσετε» μια ίωση ή να κρυολογήσετε μέσα στο χειμώνα, είναι πολύ σύνηθες και για όσους κυκλοφορούν κάθε μέρα και έρχονται σε επαφή με πολύ  κόσμο, είναι ίσως και αναπόφευκτο. Όλοι έχουμε όμως κάποιο τρόπο να αντιμετωπίζουμε τα συμπτώματα και να απαλύνουμε τον εαυτό μας από την ταλαιπωρία της βουλωμένης μύτης και του έντονου βήχα.

Όποια κι αν είναι τα δικά σας γιατροσόφια, θα πρέπει να συνοδεύονται από τα παρακάτω απλά βήματα, που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες του ανοσοποιητικού να ανακάμψει, αναρρώσει και να σας χαρίσει πίσω την υγεία σας.

1. Ξεκουραστείτε
Κάθε φορά που αναρρώνετε από μια ίωση, ακόμα και όσο ταλαιπωρήστε από αυτή, ο οργανισμός χρειάζεται ξεκούραση και αυτή η ξεκούραση είναι το βασικότερο, που μπορείτε να προσφέρετε στο σώμα σας που νιώθει και είναι αποδυναμωμένο. Μάθετε να ακούτε το σώμα σας και να μη το ζορίζετε, ειδικότερα, όταν αυτό που χρειάζεται είναι όλες τις δυνάμεις του συγκεντρωμένες για να «επανέλθει».

2. Πίνετε πολλά υγρά
Τα υγρά βοηθούν στην αποτοξίνωση, στην αποβολή όλων των μικροβίων από το σώμα σας και βοηθούν και στη διάλυση της βλέννας που φράζει το αναπνευστικό σύστημα. Τα ζεστά αφεψήματα και τσάγια ανακουφίζουν από τον πονόλαιμο και συνδράμουν στη, ταχύτερη θεραπεία του οργανισμού. Πίνετε ακόμα πολύ νερό και ζεστό νερό με λεμόνι κάθε πρωί.

3. Μείνετε σπίτι
Όταν ασθενείτε, καλό είναι να απέχετε για κάποιες μέρες από τις υποχρεώσεις σας και να μένετε σπίτι. Μένοντας σπίτι, φροντίζετε να μην εξαπλωθεί ο ιός σε άλλους, συναδέλφους και φίλους, και προστατεύετε το αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σας σύστημα, από το να προσβληθεί από κάτι άλλο.

4. Τρώτε υγιεινά
Είναι σημαντικό να δίνετε στον οργανισμό σας τις βιταμίνες και τα στοιχεία που έχει ανάγκη για να ανακάμψει και αναρρώσει. Αν, ωστόσο, θεωρείτε πως μερικές λιχουδιές θα βοηθήσουν την ψυχολογία σας, μη διστάσετε να τις ευχαριστηθείτε. Σε γενικές γραμμές όμως, προσπαθείτε να τρέφεστε σωστά, με φρούτα και λαχανικά και τροφές που θα ισχυροποιήσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

5. Αντιμετωπίστε τα συμπτώματα
Όταν έχετε πυρετό, πάρτε ένα αντιπυρετικό και όταν έχετε βήχα, πάρτε ένα αποχρεμπτικό, ενώ  για τις περιπτώσεις που έχετε καταρροή, τα ρινικά σπρέι είναι συχνά αποτελεσματικά. Βρείτε τρόπους που σας ανακουφίζουν από τα συμπτώματα και θα νιώσετε σύντομα την ψυχολογία σας να ανεβαίνει και την υγεία σας να επανέρχεται.

6. Πάρτε τις βιταμίνες σας
Ένας ακόμα τρόπος για την ταχύτερη ανάρρωσή σας είναι η λήψη βιταμινών, είτε μέσω τροφών (ιδανικά), είτε μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία χρειάζονται για την καταπολέμηση των μικροβίων και τη θεραπεία του οργανισμού, ενώ, συγκεκριμένα, η βιταμίνη C και ο ψευδάργυρος είναι καλές επιλογές για την αντιμετώπιση, ιώσεων και κρυολογημάτων.

7. Επισκεφθείτε το γιατρό σας
Αν δεν έχετε το περιθώριο και την υπομονή να αφήσετε την ίωση να κάνει τον κύκλο της, τότε ζητήστε τη βοήθεια του γιατρού σας για τη γρήγορη ανάρρωσή σας. Φάρμακα που θα σας προτείνει θα σας ανακουφίσουν από τα συμπτώματα άμεσα, ενώ η επίσκεψη στο γιατρό κρίνεται απαραίτητη, τις φορές που το απλό κρυολόγημα επεκτείνεται σε κάποιο είδος φλεγμονής, που μπορεί να πάρει μεγαλύτερες και πιο σοβαρές διαστάσεις, όπως είναι η βρογχίτιδα.