Οι καλύτερες λύσεις για όσα χαλάνε την ομορφιά σας

makigiaz
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Αντιμετωπίστε όλα τα μικροπροβλήματα που «πληγώνουν» την εικόνα σας και δείχνετε πάντα τον καλύτερο σας εαυτό, γιατί μόνο αυτό, άλλωστε, θα υπάρχει, μετά τις παρακάτω συμβουλές και οδηγίες.

Μη χαραμίζετε το ακριβό κραγιόν σας σε σκασμένα χείλη και μην αφήνετε τις παρανυχίδες να χαλάνε το περιποιημένο γαλλικό μανικιούρ σας.
Αντιμετωπίστε όλα τα μικροπροβλήματα που «πληγώνουν» την εικόνα σας και δείχνετε πάντα τον καλύτερο σας εαυτό, γιατί μόνο αυτό, άλλωστε, θα υπάρχει, μετά τις παρακάτω συμβουλές και οδηγίες.

Μύκητες νυχιών
Όπως σε κάθε πρόβλημα και θέμα, η έγκυρη αντιμετώπιση είναι πάντα η καλύτερη. Όταν, λοιπόν, παρατηρήσετε κηλίδες στα νύχια σας, μουλιάστε τα δάχτυλά σας σε ένα μείγμα από 1 μέρος ξύδι και 5 μέρη νερό και δεδομένου ότι οι μύκητες δεν μπορούν να επιβιώσουν σε ένα όξινο περιβάλλον, με αυτό τον τρόπο θα τους ξεφορτωθείτε.
Μια επίσης καλή εναλλακτική είναι το αλατούχο διάλυμα, καθώς όχι μόνο εξουδετερώνει τους μύκητες, αλλά και περιορίζει την εφίδρωση και μαλακώνει το δέρμα, ώστε να δράσουν καλύτερα και πιο βαθιά οι αντιμυκητιακές κρέμες που θα χρησιμοποιήσετε. Το ζεστό αλατόνερο έχει επίσης αποτελεσματική δράση και σαν ποδόλουτρο.

Παρανυχίδες
Απομακρύνετε το νεκρό δέρμα της παρανυχίδας με το ειδικό εργαλείο και εμποδίστε την επανεμφάνισή τους μουλιάζοντας τα δάχτυλά σας σε ζεστό λάδι καρύδας. Το λάδι θα ενυδατώσει βαθιά τα νύχια σας, ενώ μπορείτε να ενισχύσετε τη δράση του, τυλίγοντας, αμέσως μετά, τα δάχτυλά σας με μια ζεστή και υγρή πετσέτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία μια φορά την εβδομάδα.

Λαδωμένα μαλλιά
Αν δεν  μπορείτε να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας, ακόμα κι αν έχετε χρησιμοποιήσει όλα τα θαύματα της κομμωτικής δοκιμάστε το εξής κόλπο: γεμίστε με αφρό τις παλάμες σας και εφαρμόστε τον στις ρίζες των μαλλιών σας, με κατεύθυνση προς τις άκρες. Στη συνέχεια γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα και στεγνώστε τα μαλλιά σας κρατώντας το σεσουάρ σε απόσταση από το κρανίο σας. Γυρίστε ξανά σε όρθια στάση αφού έχουν παραμείνει ελαφρώς νωπά τα μαλλιά σας και θα έχετε τον όγκο που πάντα επιδιώκατε!

Σπασμένες τρίχες
Μετά το λούσιμο και για να περιορίσετε τις σπασμένες τρίχες, που καταλήγουν στο πάτωμα του μπάνιου, ταμπονάρετε μαλακά τα μαλλιά σας με ένα βαμβακερό T-shirt και όχι με πετσέτα. Με αυτό τον τρόπο θα απορροφήσετε μεγάλο μέρος της υγρασίας χωρίς να κακομεταχειριστείτε την τρίχα.
Όταν έρθει η ώρα να χτενιστείτε, χρησιμοποιήστε μια χτένα με μεγάλα δόντια, με κατεύθυνση από τις άκρες των μαλλιών, προς τις ρίζες και πάντα προσεκτικά και με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις. Αν συνηθίζετε να πιάνετε κοτσίδα τα μαλλιά σας μετά το μπάνιο, χρησιμοποιήστε ένα υφασμάτινο λάστιχο σε χαλαρό δέσιμο για να αποφεύγετε έτσι περαιτέρω σπάσιμο της τρίχας.

Διαρρέουσα βαφή μαλλιών
Το νερό με το οποίο πλενόμαστε περιέχει μεταλλικά στοιχεία, όπως είναι ο χαλκός και χημικά στοιχεία όπως είναι η χλωρίνη, τα οποία καταφέρνουν και αλλοιώνουν το χρώμα των βαμμένων σας μαλλιών. Για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση, χρησιμοποιήστε φίλτρο στο ντους, που θα περιορίσει αυτά τα στοιχεία από το νερό και θα έχετε μικρότερες απώλειες χρώματος. 

Καφέ κηλίδες
Το να απαλλαγείτε από τις καφέ κηλίδες στο δέρμα, δεν είναι μια εύκολη διαδικασία και απαιτεί την συνεπή και επίμονη χρήση προϊόντων που θα φωτίσουν τα σημεία, όπως είναι η γλυκόριζα και το κοζικό οξύ. Αν όμως έχετε ανάγκη από άμεσα αποτελέσματα, εκμεταλλευτείτε το make up και καλύψτε με αυτό τις περιοχές που σας ενοχλούν. Αρχικά, ταμπονάρετε με concealer, 2 φορές πιο φωτεινό από τη βάση σας και στη συνέχεια καλύψτε επιμελώς με τη βάση που θα είναι ακριβώς στο χρώμα του δέρματός σας.

Ραγάδες
Η καλύτερη λύση για τις ραγάδες σύμφωνα με σχετική έρευνα σε εγκυμονούσες είναι οι κρέμες με βιταμίνη Ε.  Εναλλακτικά συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας για κρέμες που ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου και μπορούν σταδιακά να «εξαφανίσουν» τις ενοχλητικές ραγάδες του δέρματος.

Σκασμένα χείλη
Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε για τα σκασμένα χείλη είναι να συνεχίσετε να τα γλείφετε, αφού μόλις εξατμιστεί το σάλιο, εξατμίζονται από τα χείλη και όλα τα φυσικά έλαια που χρειάζονται για την ενυδάτωσή τους. Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των σκασμένων χειλιών εφαρμόζετε φυσικά προϊόντα όπως είναι το αμυγδαλέλαιο, το βούτυρο κακάο ή η κεραλοιφή. Εναλλακτικά, τρίβετε με ελαιόλαδο τα χείλη σας, 2-3 φορές την ημέρα για άμεση ανακούφιση, ενώ πιο μόνιμα αποτελέσματα θα δείτε μετά από μερικές ημέρες.


Κίτρινα δόντια
Η οικιακή λεύκανση των δοντιών γίνεται  με το βούρτσισμα των δοντιών με μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό, μερικές μόνο φορές το μήνα. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνετε από τα δόντια τους επιφανειακούς λεκέδες και θα πετύχετε 1-2 τόνους, πιο λευκά δόντια. Η τραχύτητα της σόδας θα καταφέρει να γυαλίσει τα δόντια, χωρίς να διαβρώσει το σμάλτο.
Για ακόμα πιο άμεσα αποτελέσματα, η χρήση κραγιόν στους τόνους του μπλε, μπορεί να κάνει τα δόντια να μοιάζουν πιο φωτεινά, από ότι στην πραγματικότητα είναι.

Απλωμένο κραγιόν
Πριν βάλετε το κραγιόν σας, τρίψτε τα χείλη σας με την οδοντόβουρτσά σας, ώστε να απομακρύνετε τις νιφάδες μέσω τις απολέπισης. Στη συνέχεια αλείψτε τα χείλη σας με μια ενυδατική λοσιόν για να τα κάνετε πιο λεία και με λιγότερες γραμμές. Γεμίστε τα χείλη σας με μολύβι χειλιών, στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν σας και μετά βάλτε 2 λεπτές στρώσεις του κραγιόν σας.
Τελειώστε, απορροφώντας με ένα χαρτομάντιλο το περισσευούμενο κραγιόν και περνώντας, με μια βούρτσα, λίγη πούδρα στα χείλη σας για σταθεροποίηση του χρώματος.