7 μικρές χαρές μιας σχέσης

zeugari
ΤΡΙΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ποιες είναι οι μικρές χαρές σε μια ερωτική σχέση και πώς θα καταφέρετε να φέρετε το σύντροφό σας, ακόμα πιο κοντά σας;

Σε πολλές περιπτώσεις και ακόμα περισσότερο στις ανθρώπινες σχέσεις, η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά που μπορεί να απογειώσει ή να...ισοπεδώσει μια σχέση.
Δεδομένου ότι πάντα μας ενδιαφέρει το πρώτο σενάριο, μικρές χειρονομίες, κρυφά χαμόγελα και αναπάντεχες εκδηλώσεις τρυφερότητας συμβολίζουν συχνά βαθύτερα αισθήματα και δείχνουν πόσο πραγματικά σημαντικός είναι ο ένας σύντροφος για τον άλλο.

Ποιες είναι λοιπόν οι μικρές χαρές σε μια ερωτική σχέση και πώς θα καταφέρετε να φέρετε το σύντροφό σας, ακόμα πιο κοντά σας;

1. «Σ’ αγαπώ»
Μπορεί να το γνωρίζει ο ένας για τον άλλο, αλλά η ρητή δήλωση είναι αυτή που προκαλεί το πλατύ χαμόγελο. Δεν χάνεται η σημασία της λέξης αν την επαναλαμβάνετε συχνά. Η σημασία της λέξης χάνεται όταν λέγεται ενώ δεν εννοείται ειλικρινά.
Μην είστε φειδωλοί, λοιπόν, με τη λεκτική εκδήλωση της αγάπης σας, γιατί έτσι θα επιστρέψει ακόμα περισσότερη σε εσάς.

2. Κλείστε ραντεβού
Όπως συνηθίζατε όταν πρωτογνωρίσατε τον αγαπημένο και την αγαπημένη σας, έτσι συνεχίστε και μετά από χρόνια σχέσης. Μη βυθίζεστε στην καθημερινότητα που σας θέλει να επιστρέφετε από τη δουλειά, να τρώτε βραδινό, να βλέπετε τηλεόραση και να σας παίρνει ο ύπνος στον καναπέ. Ορίστε μια μέρα για το εβδομαδιαίο σας ραντεβού, είτε εντός, είτε εκτός σπιτιού και περάστε μια βραδιά οι δυο σας μαζί με ένα ποτήρι κρασί, όπως παλιά.

3. Μην ξεχνάτε ημερομηνίες
Προσπαθήστε να μην ξεχνάτε επετειακές ημερομηνίες και φροντίστε να έχετε τη διάθεση να τις γιορτάσετε δεόντως. Αν έχετε δυσκολίες να θυμάστε νούμερα, βάλτε μια υπενθύμιση στο κινητό σας και μην αγχώνεστε να γιορτάσετε τη μέρα πολυέξοδα και με τη συνοδεία βεγγαλικών. Μία απλή κάρτα που θα γράφετε τα αισθήματά σας και τα όσα σας έχει προσφέρει αυτή η σχέση είναι υπερ-αρκετή.

4. Γίνετε μαζί παιδιά
Το γέλιο είναι ο καλύτερος δρόμος για την ευτυχία, αλλά και την αρμονική σχέση μεταξύ δυο ανθρώπων. Μη φοβάστε να «τσαλακωθείτε» και να είστε ο εαυτός σας μπροστά στο σύντροφό σας, ώστε να γελάσετε μαζί και να διασκεδάσετε όσα θέματα σας βασανίζουν. Μη χάνετε την ευκαιρία για λίγο γέλιο από καρδιάς, είτε παίζοντας κάποιο παιχνίδι, είτε σκαρώνοντας μια φάρσα στον αγαπημένο σας.

5. Εκτίμηση και ευγνωμοσύνη
Το να εκτιμάτε την προσφορά του καλού σας και να του δείχνετε αυτή την ευγνωμοσύνη είναι ένα από τα σημαντικότερα μυστικά σε μια επιτυχημένη σχέση. Μη διστάζετε να πείτε «ευχαριστώ» και «παρακαλώ» γιατί η ευγένεια και η αναγνώρισης της προσφοράς του άλλου θα βγάλει εσάς κερδισμένους στο τέλος, αφού ενθαρρύνετε έτσι άθελά σας τον άλλο να σας προσφέρει ακόμα περισσότερα. Το μεγαλύτερο κίνητρο όλων, άλλωστε, είναι η αναγνώριση και το γεγονός οι κόποι ενός εκτιμώνται.

6. Κοπλιμέντα
Μπορεί να νομίζετε ότι (ο σύντροφος) νιώθει καλά με την εικόνα του και να θεωρείτε ότι έχοντάς το δηλώσει μια φορά στο μακρινό παρελθόν, σας απαλλάσσει από τα κοπλιμέντα, αλλά κάνετε λάθος.
Μια καλή κουβέντα μπορεί να φτιάξει μια κακή διάθεση και να αλλάξει τελείως το κλίμα μιας δύσκολης ημέρας.
Και, τέλος, μην έχετε αμφιβολία, ότι δε θα σας επιστραφεί αυτή η γενναιοδωρία στα λόγια, κατά πάσα πιθανότατα με ...πράξεις, αφού όσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχει ένας, τόσο πιο δοτικός μπορεί να γίνει.

7. Κάντε του το χατήρι
Μπορεί να έχετε συμφωνήσει να κάνετε διαφορετικά πράγματα τα Σαββατοκύριακα, αλλά εκείνη τη φορά που θα ακολουθήσετε το πρόγραμμά του και θα κάνετε εκείνο που αρέσει σε εκείνον περισσότερο, θα δείτε πολύ μεγάλη διαφορά στη συμπεριφορά του. Όσο ανεξάρτητοι και να είναι οι δυο σύντροφοι ο ένας από τον άλλο, όσον αφορά τα χόμπι και τις επιλογές διασκέδασης, κάνει πολύ καλό στη σχέση να βάλετε για μια φορά τις προτιμήσεις του στις προτεραιότητές σας.