Τα λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε στο πρώτο ραντεβού

proto-rantebou
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Έχετε μονάχα μια ευκαιρία για την πρώτη εντύπωση που θα δώσετε, γι΄αυτό προσέχετε τις κινήσεις και τα όσα θα πείτε σε εκείνο το πρώτο ραντεβού.

Φροντίστε λοιπόν να αποφύγετε τα παρακάτω και μην ξεχάσετε να κεράσετε εσείς στο πρώτο (και δεύτερο και τρίτο ραντεβού) γιατί μπορεί ο φεμινισμός να μετράει χρόνια, αλλά πιο πολλά μετράει η ανδροκρατούμενη κοινωνία:

Μην κοιτάτε άλλες γυναίκες
Μια ωραία γυναίκα τραβάει πάντα τα βλέμματα, αντρών, αλλά και ακομπλεξάριστων γυναικών. Αυτός όμως δεν είναι λόγος για να κοιτάτε όποια ωραία γυναίκα περνάει από το οπτικό σας πεδίο, όταν έχετε απέναντί σας μια άλλη γυναίκα.
Είναι αντιληπτό και αναμενόμενο να είστε θαυμαστές του ωραίου, αλλά όταν έχετε  βγει ραντεβού, μετριάστε το θαυμασμό και το περιπλανόμενο βλέμμα και επικεντρωθείτε στο κορίτσι που έχετε απέναντί σας, αν φυσικά θέλετε να το ξανα-έχετε απέναντί σας.

Μην εκφράζεστε με γλυκόλογα
Υποκοριστικά και γλυκόλογα που λένε μεταξύ τους οι ερωτευμένοι, είναι πολύ ωραία και όμορφα, όταν όμως είναι η ώρα τους. Μην αρχίζετε τα «μωρό μου» και τα «αγαπούλα μου» από τα πρώτα ραντεβού, όταν ακόμα δεν είστε σίγουροι ότι τα εννοείτε. Οι γυναίκες εκτιμούν την τρυφερότητα, αλλά δεν το εκτιμούν καθόλου, όταν νιώθουν ότι τις κοροϊδεύετε και αυτό ακριβώς το προφίλ δείχνετε, όταν αρχίζετε τα γλυκόλογα, όταν ακόμα καλά καλά δεν γνωρίζεστε.

Μην ασχολείστε με το κινητό σας
Η τεχνολογία είναι φοβερή και πολλές φορές πιο ενδιαφέρουσα από πολλά ραντεβού που θα βγείτε, αλλά αυτό δε συγχωρεί τη διαρκή σας ενασχόληση με αυτό, όσο έχετε έναν άνθρωπο απέναντί σας, που μπορείτε να αναπτύξετε κουβέντα και να τον γνωρίσετε καλύτερα.
Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα συναντηθείτε μέχρι τη στιγμή που θα χωριστείτε, αφήστε το κινητό στην τσέπη σας και στο αθόρυβο και ακόμα κι αν δεν πάει καλά το ραντεβού, εσείς θα έχετε δείξει ένα ευγενικό πρόσωπο και θα έχετε φτιάξει μια πολύ καλή φήμη, γιατί μην ξεχνάτε ότι τα κορίτσια μιλάνε πολύ μεταξύ τους.

Μη μιλάτε για τις πρώην σας
Αν και θα έπρεπε να είναι αυτονόητο αυτό, υπάρχουν ακόμα μερικοί που επιμένουν να μιλούν για τις παλιές τους σχέσεις, στις πιθανώς μελλοντικές και μάλιστα από το πρώτο ραντεβού.
Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν υπάρχει δικαιολογία να συγκρίνετε (ασυνείδητα έστω) το άτομο που έχετε απέναντί σας, με άτομα με τα οποία σχετιζόσασταν παλιά, πέραν της... βλακώδους άγνοιας.

Μην κάνετε κακόγουστα αστεία
Μέχρι να διαπιστώσετε αν έχετε απέναντί σας μια γυναίκα ανοιχτή στα σεξουαλικά αστεία και ικανή να διαχειριστεί προχωρημένα λογοπαίγνια, καλό θα ήταν να μην τα δοκιμάσετε.
Αν το μεγάλο σας ατού, ωστόσο, είναι το χιούμορ σας, ξεκινήστε διακριτικά, παρατηρήστε ποια αστεία την κάνουν να γελάει και κινηθείτε αναλόγως με τις αντιδράσεις της.
Σε κάθε περίπτωση, αφήστε τα σόκιν και σεξιστικά αστεία στην άκρη, τουλάχιστον για το πρώτο ραντεβού.

Προσέχετε τους τρόπους σας
Ο ιπποτισμός είναι κάτι που έχει εκλείψει και δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό αυτό, αφού έχουμε σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθούμε. Δεν πρέπει όμως να εκλείψουν και οι καλοί τρόποι, είτε είστε σε ραντεβού με γυναίκα, είτε βρίσκεστε γενικά σε δημόσιο χώρο.
Εν προκειμένω, όσο είστε με μια κοπέλα σε μια τετ-α-τετ συνάντηση, φροντίστε να είστε στοιχειωδώς ευγενής και μη της μιλάτε με το στόμα γεμάτο, μη της κλείνετε την πόρτα στα μούτρα και –κυρίως- μη τη διακόπτετε όταν μιλάει για να πείτε τα δικά σας.
Δε χρειάζεται μεν, να της ζεστάνετε την καρέκλα πριν καθίσει, αλλά είναι σημαντικό να της πείτε ευγενικά ότι έχει κολλήσει ένα μαρούλι στα δόντια της και να μη την αφήσετε εκτεθειμένη με το κολλημένο λαχανικό στην οδοντοστοιχία!

Μη μιλάτε για λεφτά
Είτε είστε πλούσιος, είτε είστε άφραγκος, δεν είναι ωραίο να μιλάτε για χρήματα στο πρώτο ραντεβού με μια γυναίκα, καθώς στην  πρώτη περίπτωση θα φανείτε αλαζόνας και στη δεύτερη μίζερος. Αν εκείνη σας ρωτήσει την οικονομική σας κατάσταση, τότε εκείνη έχει διαπράξει το μέγα λάθος και καλό θα ήταν να διαγράψετε οι ίδιοι το ενδεχόμενο ενός δεύτερου ραντεβού, με ένα άτομο που δείχνει ενδιαφέρον για το πορτοφόλι σας, παρά για την προσωπικότητά σας.

Μη δείχνετε αδυναμία και αναποφασιστικότητα
Όταν ζητάτε σε μια κοπέλα να βγείτε ραντεβού (γιατί εσείς θα της το ζητήσετε και όχι το ανάποδο), δείξτε της από την πρώτη κιόλας ατάκα ποιος είναι ο άντρας σε αυτή τη συνθήκη και μη της αφήσετε περιθώρια και την επιλογή να διαλέξει εκείνη μέρος και ώρα.
Αν δε της αρέσει καθόλου η ιδέα να πάτε για δείπνο, θα σας το πει, αλλά να είστε σίγουρα πως θα της αρέσει η αποφασιστικότητα και η πυγμή, που θα έχετε δείξει κατά την προσέγγισή σας.

Μη τη διορθώνετε
Μπορεί να μην έχει ιδιαίτερες γνώσεις γεωγραφίας, ούτε να μιλάει και τα καλύτερα ελληνικά, αλλά είναι  ένας άνθρωπος που γνωρίζετε για πρώτη φορά και δοθείσης της ρομαντικής ατμόσφαιρας, καλό θα ήταν να παραλείψετε τις διορθώσεις και τις παρατηρήσεις.
Αν αρχίσετε να διορθώνετε τα όσα λέει θα φανείτε υπερόπτης απέναντί της και δεν θα έχει καμία διάθεση να σας ξαναδεί. Μην ξεχνάτε πως το ζητούμενο στο πρώτο ραντεβού είναι να περάσετε καλά και όχι να κάνετε διαγωνισμό συντακτικού.

Μην είστε τόσο σίγουροι για τον εαυτό σας
Να έχετε αυτοπεποίθηση, αλλά να μην είστε αλαζόνες. Η διαφορά είναι αισθητή και τα αποτελέσματα των δυο περιπτώσεων, τελείως διαφορετικά. Όλες οι γυναίκες έλκονται από έναν άντρα με αυτοπεποίθηση και όλες απωθούνται από έναν άντρα που νομίζει ότι είναι ο George Clooney, αλλά τελικά... δεν είναι.
Η αλαζονεία και ο κομπασμός μπορεί να έριχναν τα κορίτσια στο λύκειο, αλλά μια γυναίκα δεν ξεγελιέται εύκολα και καλό θα ήταν στο πρώτο ραντεβού να δείξετε σίγουροι μεν για τον εαυτό σας και με επίγνωση των δυνατοτήτων σας.