Τέλειο σώμα σε 6 κινήσεις

diaita-fotografia
ΤΡΙΤΗ, 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και ο αγώνας για τέλειο σώμα κορυφώνεται. Ακολούθησε τις συμβουλές μας και δεν θα χάσεις.

1.    Ύπνε καλέ μου φίλε…

Ο καλός και αδιατάρακτος ύπνος αποτελεί βασική προϋπόθεση για ένα όμορφο σώμα. Μην ξεχνάτε, πως όταν βασανιζόμαστε από αϋπνίες, την επόμενη μέρα, τσιμπολογάμε ασταμάτητα επιβαρύνοντας τη σιλουέτα μας.

2.   Τρώμε όλη μέρα (αλλά λίγο…)

Τα μικρά και συχνά γεύματα μέσα στη μέρα αποτελούν το κλειδί για επιτυχημένη δίαιτα. Όσο και αν σας ακούγεται ασύμβατο, η κατανάλωση πολλών αλλά μικρών γεμάτων μέσα στην ημέρα, ενεργοποιεί το μεταβολισμό μας και χάνουμε κιλά με γεμάτο στομάχι!

3.   Ζυγιζόμαστε μία φορά την εβδομάδα

Και όχι συχνότερα καθώς το καθημερινό ζύγισμα, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να μας φέρει. Άλλωστε, καθημερινά συμβαίνουν διάφορες αλλαγές στο σώμα μας, π.χ. κατακράτηση υγρών, αύξηση μυϊκού ιστού κ.α., οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν το δείκτη της ζυγαριάς και να μας απογοητεύσουν.

4.   Αυξάνουμε τις πρωτεϊνες, μειώνουμε τους υδατάνθρακες

Οι πρωτεϊνες μας βοηθούν να νιώθουμε χορτάτοι για περισσότερη ώρα αποφεύγοντας έτσι το τσιμπολόγημα ενώ οι υδατάνθρακες,  απελευθερώνουν ινσουλίνη στον οργανισμό μας και δεν μας επιτρέπουν το κάψιμο λίπους. Έτσι, θα πρέπει να αυξήσουμε τις πρωτεϊνες στα γεύματά μας και να μειώσουμε αισθητά τους υδατάνθρακες αν θέλουμε να δούμε σύντομα αποτελέσματα στη ζυγαριά.

5.    Τρώμε φρούτα και λαχανικά

Είναι πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, δεν παχαίνουν καθώς έχουν ελάχιστες θερμίδες και βοηθούν τον μεταβολισμό καθώς η ενέργεια που καταβάλλει ο οργανισμός για την πέψη τους είναι μεγάλη.

6.   Κάνουμε γυμναστική

Μην περιμένετε θεαματικά αποτελέσματα στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους, αν δεν βάλετε μέσα στην καθημερινότητά σας και τη γυμναστική. Ακόμη και ένας καθημερινός περίπατος με τα πόδια στη γειτονιά σας, θα σας ωφελήσει σημαντικά καθώς θα αυξήσετε τις καύσεις και το μεταβολισμό σας. Σηκωθείτε από τον καναπέ και βάλτε στη ζωή σας ξανά την άσκηση για σίγουρα-και γρήγορα-αποτελέσματα.