5 μυστικά για να χάσετε γρήγορα κιλά

kila
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του Ιουνίου και ο αγώνας να χάσουμε τα περιττά κιλά μοιάζει με αγώνα δρόμου. Υπάρχουν όμως μυστικά που θα μας βοηθήσουν να… τερματίσουμε!

-Προτιμήστε τα κόκκινα πιάτα

Έρευνα αποκάλυψε πως όσοι έτρωγαν το φαγητό τους σε μικρά, κόκκινα πιάτα, στο τέλος κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες. Αυτό συμβαίνει γιατί το κόκκινο έχει υποσυνείδητα συνδεθεί με το «stop» στον εγκέφαλό μας. Αντίθετα, όσοι έτρωγαν σε λευκά ή μπλε πιάτα κανονικού μεγέθους, κατανάλωναν και περισσότερες θερμίδες. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα γευματίσετε, αναζητήστε ένα μικρό, κόκκινο πιάτο για το γεύμα σας και χάστε κιλά… τρώγοντας!

-Πίνετε παγωμένο νερό με παγάκια

Το παγωμένο νερό αυξάνει το μεταβολισμό και οδηγεί προς την καύση περισσότερων θερμίδων, αφού αναγκάζει το σώμα να «δουλέψει» παραπάνω για να ισορροπήσει τη θερμοκρασία του. Κάθε φορά λοιπόν που πίνετε νερό, φροντίστε να χάνετε θερμίδες, γεμίζοντας το ποτήρι σας με μπόλικα παγάκια!

-Κοιμηθείτε αρκετά

Έρευνα του πανεπιστημίου του Σικάγο, αποκάλυψε πως όσοι κοιμούνται 8 (ή και παραπάνω) ώρες την ημέρα δεν έχουν όρεξη να καταναλώσουν αλμυρές και υψηλές σε θερμίδες τροφές την επόμενη μέρα. Το αντίθετο όμως συμβαίνει σε όσους κοιμούνται 4-5 ώρες ημερησίως. Κοιμηθείτε επομένως καλά και δείτε την όρεξή σας να μειώνεται…

-Πείτε «ναι» στις πρωτεϊνες

Βάλτε στο τραπέζι σας αυγά, γάλα, θαλασσινά και γιαούρτι, τρόφιμα δηλαδή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες. Οι πρωτείνες θα σας κάνουν να νιώθετε περισσότερο χορτάτοι ενώ παράλληλα θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σας, βοηθώντας σας να χάσετε βάρος!

-Μασήστε το φαγητό σας αργά

Σύμφωνα με έρευνες, όσοι μασούν αργά το φαγητό τους, καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος έχει περισσότερο χρόνο να στείλει το μήνυμα κορεσμού στο σώμα. Φροντίστε λοιπόν να μασάτε κάθε μπουκιά σας αρκετές φορές και δείτε το δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει!