Το φαρμακείο των διακοπών

first-aid1
ΤΡΙΤΗ, 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016

Όταν ετοιμάζουμε τις βαλίτσες για τις καλοκαιρινές διακοπές, καλό είναι στις επιλογές μας να συμπεριλάβουμε και τα στοιχειώδη είδη για αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης. Η προνοητικότητα δεν έβλαψε κανέναν ποτέ!

Δεν είναι όλοι οι προορισμοί εφοδιασμένοι με ιατρείο, φαρμακείο ή πολύ περισσότερο νοσοκομείο ή ιατρικό κέντρο. Στα απομακρυσμένα νησιά, στην καλύτερη περίπτωση, αν προκύψει κάποιος μικροτραυματισμός ή άλλη κατάσταση που χρήζει ιατρικής βοήθειας, να αφεθούμε στα χέρια του αγροτικού γιατρού (αν αυτός δεν είναι στην παραλία, αν η ειδικότητά του τύχει να καλύπτει το περιστατικό, αν διαθέτει τα μέσα για να μας βοηθήσει). Από την άλλη, τα απρόοπτα είναι πανταχού παρόντα και η επαφή με τη φύση αυξάνει την ανάγκη για προνοητικότητα. Πριν φύγουμε για το νησί ή τον οποιοδήποτε προορισμό έχουμε επιλέξει για την άδεια του καλοκαιριού, ας φροντίσουμε να έχουμε κάποια βασικά πράγματα κ ας αποδειχθούν αχρείασστα!

Η λίστα που σώζει

-Θερμόμετρο
-Οινόπνευμα, οξυζενέ, ιώδιο ή κάποιο άλλο ήπιο αντισηπτικό ευρείας χρήσης
-Όρο πλύσης για τα μάτια
-Αυτοκόλλητα επιθέματα (τσιρότα), κατά προτίμηση αδιάβροχα
-Γάζες και επιδέσμους
-Αλοιφή για τσιμπήματα
-Τσιμπιδάκι ή ειδικό σετ για την αφαίρεση και το χειρισμό των αχινών
-Παυσίπονα-Αντιπυρετικά
-Χάπια για τη ναυτία
-Σκεύασμα για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης
-Εντομοαπωθητικό (στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές επιλογές ανάλογα τις ανάγκες σας)
-Αντισταμινικό προϊόν για τυχόν αλλεργίες

Αν τυχόν ταξιδεύετε με παιδιά, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο υγείας του, ενώ σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας, φροντίστε να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα φάρμακα σε επαρκή ποσότητα.