Τα Jeans του φθινοπώρου

jeans
ΤΡΙΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η συλλογή jeans της Pepe Jeans London για το φθινόπωρο που μόλις ξεκίνησε και το χειμώνα που ακολουθεί, είναι εκλεκτική, σοφιστικέ και μας πάει!

Εκλεκτική και σοφιστικέ: αυτές είναι οι δύο λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν τη γυναικεία συλλογή της Pepe Jeans London για τη νέα σεζόν. Παραδοσιακά στοιχεία εμπνευσμένα από τη βρετανική κουλτούρα τροποποιούνται κι ενσωματώνονται σε όλες τις σειρές της γυναικείας συλλογής, ώστε να υποστηρίξουν δυναμικές και δημιουργικές προτάσεις στυλ. 

Essentials
Ανοιχτές μπλε, ροζ και πράσινες αποχρώσεις δίνουν έναν θηλυκό τόνο στη συλλογή με χαρακτηριστικά παραδείγματα πανωφόρια, όπως μάλλινες κάπες και μοντγκόμερι. Τα κεντημένα tops αποπνέουν έναν νοσταλγικό ρομαντισμό, που γίνεται έντονα αντιληπτός και στα αέρινα φορέματα. Μοτίβα Americana, κλασικά denim υφάσματα και χρώματα που μοιάζουν ξεθωριασμένα χαρακτηρίζουν τα Τ-shirts και τις αθλητικές μπλούζες.

Portobello

Το μαύρο είναι κυρίαρχο και συχνά αποτελεί το ένα από τα δύο χρώματα που συνδυάζονται σε δυναμικά καρό σχέδια. Στόχος ένα urban, streetwear look με απλά, διαχρονικά λογότυπα κι ένα παιχνίδι γύρω από τις κλίμακες και την τοποθέτηση των γραμμάτων (λέξεις γραμμένες με Sans Serif μέσα σε έντονα πλαίσια). Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο είναι οι floral λεπτομέρειες σε midi μεσοφόρια που συνδυάζονται με σπορ κομμάτια.

Fashion 1 – Contemporary cool
Είναι urban, σοφιστικέ, αλλά και ευκολοφόρετη, όπως οφείλει να είναι μια σειρά που βασίζεται στα trends, αλλά έχει τη δική της προσωπικότητα. Τα ρούχα είναι απλά. Εκείνο, όμως, που έχει σημασία είναι ο τρόπος με τον οποίο συνδυάζονται μεταξύ τους, δημιουργώντας layers που παίζουν με τις αναλογίες (πχ. oversized λεπτομέρειες πάνω σε στενόμακρες φόρμες), καθώς και οι απροσδόκητοι συνδυασμοί υφασμάτων αλλά και σχεδίων (πχ. silver λεπτομέρειες σε ζέρσεϊ και δέρματα). Κι όλα αυτά σε μια ουδέτερη παλέτα χρωμάτων με πινελιές από ροζ, μπλε και κάμελ.

Fashion 2 – Getaway spirit 

Η συγκεκριμένη σειρά έχει έντονο το πνεύμα της περιπέτειας - αυτό που διακατέχει μια Βρετανίδα, γεννημένη και μεγαλωμένη στη βρετανική εξοχή. Εδώ συνδυάζεται κι ερμηνεύεται εκ νέου η πεμπτουσία του Βρετανικού στυλ: η νυχτερινή ζωή  στο Ανατολικό Λονδίνο, η ζωή στο ύπαιθρο, το rock‘n’roll πνεύμα των ‘70s. Όλα αυτά αποτυπώνονται σε καρό, ψαροκόκαλο και μάλλινα πανωφόρια, καθώς και σε καθαρά χρηστικά κομμάτια με στοιχεία δανεισμένα από party looks, όπως χρυσά, χάλκινα και μεταλλικά κεντήματα ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

73

Αυτή τη σεζόν ο ροκ χαρακτήρας της σειράς 73 αμβλύνεται. Αέρινα, απαλά και περίτεχνα σχέδια φιγουράρουν σε δερμάτινα τζάκετ και ξεθωριασμένα ζέρσεϊ. Η κλασική χρωματική παλέτα 73 (με βάση το μαύρο και το σκούρο μπλε) ανανεώνεται με παστέλ αποχρώσεις: μπλε ραφ, ροζ και ιβουάρ. Οι στάμπες είναι εμπνευσμένες από πεταλούδες, ιστούς αραχνών και φθαρμένους τοίχους, ενώ μεταξωτά tie-dye και χειροποίητα κεντήματα προσδίδουν λάμψη.

Andy Warhol by Pepe Jeans London

Ξεφεύγοντας από τα «βιομηχανικά χρώματα» και προσεγγίζοντας τον κόσμο του Andy Warhol, αυτή η σειρά εμπνέεται από την ερώτηση: Τι ρούχα θα σχεδίαζε ο Andy σήμερα; Πρόκειται, λοιπόν, για μια μοντέρνα συλλογή που συμβαδίζει με τις προτάσεις των σύγχρονων Νεοϋορκέζων designers χωρίς να αποτίνει φόρο τιμής στο έργο του Warhol - βέβαια δεν λείπουν οι εικόνες της Marilyn. και των Campbell’s. Τα χρώματα είναι πιο απαλά από ό,τι συνήθως και οι γραμμές εντελώς ‘60s, με ίσια φορέματα και μεγάλη ποικιλία σε  T-shirts.

Fit to be Brit

Σκούροι χειμωνιάτικοι τόνοι, μεταλλικές λεπτομέρειες και έμφαση στις ψυχρές υφές χαρακτηρίζουν τη σειρά Fit to be Brit, η οποία μεγαλώνει αυτή τη σεζόν. Στοιχεία από τη street culture και τη λάμψη των ‘90s μαρτυρούν μια διάθεση αναδρομής στο παρελθόν σε μια εκλεκτική σειρά που πηγάζει από την καρδιά του Λονδίνου.