«Fix My Style» τον Οκτώβριο με ό,τι υπάρχει στην ντουλάπα

shopping
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Ο χειμώνας αρχίζει να μας χτυπάει σιγά σιγά την πόρτα με τον Οκτώβριο να μας προετοιμάζει και να μας εισάγει στο “mood” των πιο ζεστών ενδυμάτων. Οι πασαρέλες έχουν δώσει το σήμα για το τι πρόκειται να επικρατήσει και εμείς επιλέγουμε τα καλύτερα με κριτήριο τι διαθέτει ήδη η ντουλάπα μας ώστε να αποφύγουμε ριζικές (και κοστοβόρες) αλλαγές.

Όπως συνηθίζεται, στις πασαρέλες των μεγάλων οίκων, οι παρουσιάσεις των νεών τάσεων πραγματοποιήθηκαν μες στο καλοκαίρι, την ώρα που εμείς κάναμε διακοπές. Τώρα που ήρθε η ώρα η θεωρία να γίνει στυλιστική πράξη, ας σκεφτούμε τι είναι αυτό που μας πηγαίνει πραγματικά από τις προτάσεις των trend setters και αφού πάρουμε μια ιδέα από το τι θα φορεθεί φέτος, ας αναλογιστούμε πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε τις τάσεις των σχεδιαστών στα δεδομένα του σώματος, της προσωπικότητας αλλά και της γκαρνταρόμπας μας.

Όπως έχει πει και ο γκουρού του στυλ, Gianni Versace: “Μην ακολουθείτε τις τάσεις, μην γίνεστε κτήμα της μόδας, αλλά αποφασίστε τι είστε και τι θέλετε να εκφράσετε με τον τρόπο που ντύνεστε και ζείτε”.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα χρειαστεί να αλλάξουμε ριζικά το περιεχόμενο της ντουλάπας μας για να είμαστε στη μόδα, αφού οι περισσότεροι σχεδιαστές δεν ξεφεύγουν πολύ από τα κλασικά χρώματα αλλά επιμένουν σε τόνους διαχρονικούς με το μαύρο, το λευκό, το μπορντώ-κόκκινο, το γκρι και τις διάφορες αποχρώσεις του καφέ  να πρωταγωνιστούν. Ως προς τα υφάσματα, οι τάσεις θέλουν τα μάλλινα, τα βαμβακερά και τα απαλά υφάσματα να ξεχωρίζουν.

Πάμε να δούμε επιγραμματικά τα βασικά trends της φετινής σεζόν. 

1) επιστροφή στα 80s,
2) υφάσματα βελούδινα, χνουδωτά, μαλακά, 
3) το κλασικό ζιβάγκο, 
4) το boho style (για 2η χρονιά),
5) τα ψηλόμεσα παντελόνια & το ανδρόγυνο look,
6) οι κάπες (λεγόμενες χειμωνιάτικες κουβέρτες),
7) η δερματίνη και
8) τα αστραφτερά κοσμήματα.

Η Ελένη Μαυρίδη, αφού κάνει για λογαριασμό μας έναν εξονυχιστικό έλεγχο του τι προτείνουν οι ειδικοί του στυλ παγκοσμίως για τη φετινή χρονιά, επιλέγει από τις πασαρέλες  των μεγάλων οίκων, τα κομμάτια εκείνα που εκπροσωπούν το κλασικό στυλ με την έννοια του διαχρονικού. 

Ο οίκος Chanel προτείνει:

Οι γραμμές και τα χρώματα είναι διαχρονικά και κλασικά (αποχρώσεις του γκρι, μπορντώ και μαύρου, μαλακά μάλλινα υφάσματα).

Τips:
Παλιά σακάκια και παλτό (μάλλινα, μπουκλέ, μελανζέ, κοτλέ, ψαροκκόκαλο) μπορείτε να τα ξαναβγάλετε από τα αζήτητα και να τα χρησιμοποιήσετε. Αν χρειάζονται κάποια μικρή μεταποίηση, όπως κόντεμα, στένεμα ή αλλαγή γιακά, κάντε την και θα έχετε επαναχρησιμοποιήσει ένα από τα πιο must κομμάτια της σεζόν.
Συνδυάστε τα ωραία όλες τις ώρες με τζιν & λευκό πουκάμισο, με κλασικό κουστούμι ή με μονόχρωμο φόρεμα (εδώ το παλτό πρέπει να είναι στο ίδιο ύψος, διαφορετικά προτιμήστε κοντό jacket). Οι κάπες/πόντζο είναι επίσης πολύ must κι ευκολοφόρετες.

Ο οίκος Cacharel προτείνει:

Σε nude απόχρωση πανωφόρι, μαλακό ύφασμα και ψηλόμεσο παντελόνι all time classic.

Tips:
Ένα μαύρο παντελόνι σε κλασική γραμμή όλοι το έχουμε στη ντουλάπα μας, οπότε συμπληρώστε την εμφάνιση με ένα πουκάμισο λευκό. Μια καλή επιλογή είναι και τα πουκάμισα που δένουν μπροστά. Εάν δεν έχετε ψηλόμεσο παντελόνι, μια φαρδιά υφασμάτινη ζώνη θα δώσει τη λύση.

Ακόμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά τα κοντά γιλέκα που είχατε παροπλίσει, προσθέτοντας ίσως ρετρό κουμπάκια ή μια υφασμάτινη καρφίτσα.

Οι καπαρντίνες σε nude αποχρώσεις είναι all time season και συνδυάζονται με τα πάντα, διότι οι μεσογειακές μας θερμοκρασίες επιτρέπουν να τις φοράτε με όλα σας τα ρούχα από το πρωί ως το βράδυ.

Ο οίκος Tory Burch προτείνει:

Εδώ βλέπουμε συνδυασμούς από τα '70s με μαροκινό στυλ, ασύμετρα, που συνθέτουν το λεγόμενο boho style. Το blue raf σε συνδυασμό με χρυσές λεπτομέρειες και το πορφυρό κόκκινο με καφέ συνδυασμούς μάς δίνει ένα εκλπλητικό αποτέλεσμα. Χρώματα ζεστά για το χειμώνα, ευκολοφόρετα, άνετα και κομψά.

Tips:
Τα midi ριχτά φορέματα ή μπλουζοφορέματα που έχετε στη ντουλάπα σας, συνδυάστε τα με ένα αξεσουάρ χρυσό με κρόσια ή κάποιο φουλάρι/μαντήλι με ethnic στοιχεία και αμέσως θα δώσετε μια άλλη νότα στην εμφάνισή σας υιοθετώντας το boho style. 
Και εδώ βλέπουμε τα χρώματα (κόκκινο-πορφυρό, μπλε ραφ, καφέ) να κυριαρχούν. Ακόμα και κάποια πολύχρωμα κομμάτια τα οποία ίσως δεν τα πολυφορέσατε στο παρελθόν, φέτος είναι η χρονιά τους. Εκμεταλλευτείτε τα και θυμηθείτε: προσθέστε ένα πολύχρωμο στοιχείο πάνω σας κάθε φορά! (μια πολύχρωμη χαλαρή μπλούζα με ένα μονόχρωμο παντελόνι, είτε ένα πολύχρωμο φόρεμα με ένα σκούρο μονόχρωμο καλσόν, είτε ένα πολύχρωμο παντελόνι με μια μονόχρωμη μπλούζα).

Η Victoria Beckham προτείνει:

Οι κλασικές γραμμές και τα ουδέτερα χρώματα πάντα είναι εντός μόδας και μας βοηθούν να ακολουθούμε τις τάσεις, διατηρώντας πάντοτε το δικό μας στυλ.

Tips:
Τα κλασικά χρώματα (γκρι, μαύρο, λευκό και blue navy) κυριαρχούν και εδώ. Τα ζιβάγκο φέτος μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ζιπ κιλότ και μποτάκι χαμηλό, ασύμετρες mini-midi-maxi φούστες και με κλασικά παντελόνια (στυλ ανδρόγυνο).

Ο οίκος Ralph Lauren προτείνει:

Ένας από τους πολυαγαπημένους οίκους που προτείνει πάντα απλές γραμμές και μαλακά υφάσματα με το αποτέλεσμα να είναι πάντα εξαίριο. Εδώ χρησιμοποιούνται όλες οι αποχρώσεις του καφέ (ένα από τα χρώματα που σας είχα προτείνει ως must στη ντουλάπα μας).

Tips:
Όταν θέλουμε να κάνουμε ένα σύνολο totally brown/blue, εκρού, είτε οτιδήποτε άλλο, μπορούμε να παίξουμε με 2-3 τόνους στο άνω ή το κάτω μέρος της εμφάνισής μας. Δεν είναι απαραίτητο το παντελόνι να έχει το ίδιο ακριβώς χρώμα με την μπλούζα ή τα παπούτσια με το φόρεμα. Βλέπουμε πόσο ωραία δένουν τα παραπάνω σύνολα με μικρές λεπτομέρειες στους τόνους των ρούχων.
Τα καπέλα, τα οποία δίνουν ένα boem ύφος και βέβαια δεν τα πολυφοράμε στην καθημερινότητά μας, μπορούμε να τα τολμήσουμε σε κάποιες εμφανίσεις.
Φαρδιές ζώνες με μεγάλες αγκράφες: επανεμφανίστε τες και συνδυάστε με φορέματα σε ίσια γραμμή, κατά προτίμηση σε μονόχρωμες αποχρώσεις εξασφαλίζοντας πιο θηλυκή σιλουέτα. Eπιλέξτε παλτό με λίγο αέρα παραπάνω για άνεση και στυλ. Επίσης, μην ξεχνάτε πως έχει επανέλθει και η Α γραμμή που ταιριάζει σχεδόν σε όλα τα σώματα (με τις απαραίτητες αυξομειώσεις στο μήκος).

Θέλετε να να επιδιορθώσετε ή να αναπαλαιώσετε κάποιο παλιό σας ρούχο; Η Ελένη Μαυρίδη είναι στη διάθεσή σας για συμβουλές αλλά και πράξη με οικονομικές λύσεις και προτάσεις.

Ελένη Μαυρίδη
Personal Shopper/Image Consultant

Tel: 698 02 42 925
Website: www.personalshopper.gr
Fb: personalshopper.gr