Είστε σίγουρες ότι κάνετε σωστό ντεμακιγιάζ;

ntemakigiaz
ΠΕΜΠΤΗ, 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Στο εορταστικό πνεύμα των ημερών και οι νυχτερινές μας εμφανίσεις, που απαιτούν έντονο μακιγιάζ. Σε αντίθεση όμως με το ζήλο που δείχνουμε τη στιγμή της εφαρμογής , πολλές φορές όταν επιστρέφουμε στο σπίτι δεν το αφαιρούμε, αγνοώντας, ίσως, πως αυτή ακριβώς είναι η πιο βασική κίνηση για να διατηρούμε άψογη την επιδερμίδα μας...για το επόμενο μακιγιάζ.

Οι πόροι φράζουν, η επιδερμίδα αφυδατώνεται και αποκτά τραχιά υφή , τα μάτια ερεθίζονται, κοκκινίζουν , εμφανίζονται ενοχλητικά στίγματα. Κι όλα αυτά γιατί πέφτουμε για ύπνο χωρίς ντεμακιγιάζ. Κι αν η κακή συνήθεια επαναλαμβάνεται συχνά, η επιδερμίδα καταλήγει ξηρή, θαμπή, άτονη, πολύ πριν σημάνει το βιολογικό μας ρολόι. Πιο απλά, τα πρώτα σημάδια γήρανσης είναι...ante portas. Όσο αργά λοιπόν κι αν επιστρέφουμε σπίτι ή όσο κουρασμένες κι αν είμαστε,δεν πρέπει να παραλείπουμε το ντεμακιγιάζ και τον καθαρισμό της επιδερμίδας. Γιατί μόνον όταν είναι καθαρή οι φυσικοί μηχανισμοί επανόρθωσης λειτουργούν σωστά και οχυρώνεται επαρκώς για να αντιμετωπίσει τις καθημερινές επιθέσεις.

Μάσκαρα και eyeliner, το «δίδυμο» που επιμένει. Προσθέστε και την έντονη ευαισθησία της περιοχής- είναι το πιο λεπτό σημείο του προσώπου- για να κατανοήσετε το λόγο για τον οποίο πρέπει να χρησιμοποιούμε αποκλειστικά τα εξειδικευμένα προϊόντα . Αναζητούμε λοιπόν απαλές φόρμουλες με καταπραϋντικούς παράγοντες που προστατεύουν από ανεπιθύμητους ερεθισμούς. Τοποθετούμε το προϊόν της επιλογής μας στους δίσκους ντεμακιγιάζ, εφαρμόζουμε - χωρίς να τρίβουμε- για 5-10 δευτερόλεπτα πάνω στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες και απομακρύνουμε απαλά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι οι δίσκοι ντεμακιγιάζ να μένουν απόλυτα καθαροί.

Φον ντε τεν. Ο τύπος της επιδερμίδας μας, καθορίζει και το προϊόν ντεμακιγιάζ που θα χρησιμοποιήσουμε. Για τις λιπαρές ενδείκνυνται οι αφροί και τα τζελ καθαρισμού, για τις ξηρές τα λάδια ντεμακιγιάζ και το παραδοσιακό γαλάκτωμα, ενώ στις ευαίσθητες αλλά και σε όσες δεν μακιγιάρονται υπερβολικά, οι ειδικοί συστήνουν τα eaux micellaires που, όπως αποδεικνύεται, ήρθαν για να μείνουν στη ρουτίνα του καθαρισμού. Σε αρχικό στάδιο, η διαδικασία είναι ίδια. Απλώνουμε μικρή ποσότητα - όσο ένα φουντούκι- με κυκλικές κινήσεις σε νωπή επιδερμίδα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Επιμένουμε ιδιαίτερα στις ρίζες των μαλλιών και κοντά στα αυτιά. Αφήνουμε για 15΄΄. Στη συνέχεια, αν έχουμε απλώσει λάδι, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό στην επιδερμίδα, το γαλακτωματοποιούμε με απαλές κινήσεις μασάζ και αφαιρούμε με ένα μαλακό σφουγγαράκι. Αντίθετα, ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό στην αρχή και δροσερό στο τέλος, τον αφρό καθαρισμού. Πιο απλή είναι η διαδικασία για όσες επιλέγουν τα eaux micellaires. Βρέχουμε ελαφρά ένα δίσκο ντεμακιγιάζ και τον περνάμε απαλά σε όλο το πρόσωπο, χωρίς να τρίβουμε. Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι οι δίσκοι να βγαίνουν καθαροί και ολοκληρώνουμε ψεκάζοντας με ιαματικό νερό.

Kραγιόν. Οι πιθανότητες να παραμένει το κραγιόν άψογο την ώρα της επιστροφής είναι σίγουρα ελάχιστες . Παρόλα αυτά και επειδή οι χρωστικές στα κραγιόν είναι έντονες, ο καθαρισμός τα χείλη είναι απαραίτητος. Επιλέγουμε, κατά προτίμηση, ένα κρεμώδες προϊόν ντεμακιγιάζ. Μπορεί να είναι μια κρέμα καθαρισμού ή ένα γαλάκτωμα προσώπου. Σε ιδανικές συνθήκες για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα στα χείλη λεία και απαλή συνεχίζουμε με απολέπιση απλώνοντας μικρή ποσότητα από το εξειδικευμένο προϊόν. Το αφήνουμε για 1 λεπτό, βουρτσίζουμε απαλά με μια παλιά οδοντόβουρτσα και αφαιρούμε με μια υγρή, μαλακή πετσέτα ή σφουγγαράκι. Τέλος, μια στρώση ενυδατικό lip balm θα διατηρήσει τα χείλη ενυδατωμένα και απαλά όλη νύχτα.

www.skingurus.gr