Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε τα σύνεργα της ομορφιάς σας;

ergaleia-makigiaz
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

«Θέλω πλύσιμο» έγραφαν παλιά τα πιτσιρίκια πάνω στα τζάμια των βρόμικων αυτοκινήτων. Μήπως το ίδιο χρειάζονται τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μέικαπ, οι πένσες και τα ψαλιδάκια του μανικιούρ που …παρκάρουν στο μπάνιο σας; Μάθετε πώς.

Πώς καθαρίζουμε

Το σφουγγαράκι του μέικαπ

-Βρέχουμε το σφουγγαράκι σε ζεστό νερό.

-Κάνουμε σαπουνάδα με λίγες σταγόνες απαλού κρεμοσάπουνου ή σαμπουάν και τρίβοντάς το με τα δάχτυλα αφαιρούμε τα υπολείμματα μέικαπ από το σφουγγαράκι.

-Ξεπλένουμε μέχρι το νερό να βγει καθαρό.

-Στύβουμε το σφουγγαράκι και το ταμπονάρουμε με μια καθαρή πετσέτα. Το αφήνουμε να στεγνώσει ή προχωράμε κατευθείαν στο μέικαπ αν προτιμάμε να το χρησιμοποιήσουμε νωπό.

Συντήρηση: Τα λατέξ σφουγγαράκια του μέικαπ θα πρέπει να καθαρίζονται έπειτα από 2-3 χρήσεις ή όταν δεν υπάρχει κανένα σημείο τους καθαρό. Επιπλέον, ξεπλένοντάς το με ζεστό νερό, έπειτα από κάθε χρήση κρατάμε μακριά τα μικρόβια και διατηρούμε το σφουγγαράκι σε καλή κατάσταση για περισσότερο καιρό.

Με τον ίδιο τρόπο καθαρίζουμε τους απολεπιστικούς σπόγγους Konjac που κυκλοφορούν τελευταία στην αγορά.

Τα πινέλα του μακιγιάζ

-Βρέχουμε τις τρίχες του πινέλου με τρεχούμενο νερό αποφεύγοντας όμως να πλησιάσουμε τη βάση του γιατί υπάρχει κίνδυνος η πίεση του νερού να χαλαρώσει την κόλλα που τις συγκρατεί .

-Χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα απαλού σαμπουάν, κατά προτίμηση παιδικού-υπάρχουν βέβαια και τα ειδικά προϊόντα για τον καθαρισμό των πινέλων- τρίβουμε απαλά τις τρίχες για να κάνουμε αφρό.

-Ξεπλένουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το νερό να τρέξει καθαρό.

-Απολυμαίνουμε το καθαρό πλέον πινέλο, αναμειγνύοντας σε ένα μπολ 2 μέρη νερό και ένα μέρος ξύδι. Βουτάμε το πινέλο στο διάλυμα και το στριφογυρίζουμε για 1-2 λεπτά πριν το ξεπλύνουμε με κρύο νερό.

-Για να ξαναβρούν οι τρίχες το σχήμα τους, ακουμπάμε το πινέλο σε μια πετσέτα και το αφήνουμε όλη τη νύχτα να στεγνώσει φυσικά.

Συντήρηση: Κάθε δεύτερη εβδομάδα, καθαρίζουμε σχολαστικά τα πινέλα του μέικαπ γιατί μπορούν εύκολα να γίνουν εστία μικροβίων-τα βρόμικα πινέλα είναι μια από τις συχνότερες αιτίες ερεθισμών και μολύνσεων της επιδερμίδας και ιδιαίτερα των ματιών.

Την βούρτσα των μαλλιών (μεταλλική ή τρίχινη)

-Απομακρύνουμε όσο περισσότερες τρίχες έχουν μπλεχτεί στα «δόντια» της, αρχικά με τα χέρια και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια χτένα ή μια οδοντογλυφίδα.

-Γεμίζουμε ένα μπολ με νερό και προσθέτουμε λίγες σταγόνες σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό (clarifying). Αφήνουμε τη βούρτσα να μουλιάσει για 4-5 λεπτά αν είναι πλαστική. Αν η βάση της είναι υφασμάτινη, βυθίζουμε μόνο τα «δόντια» της, αρκετές φορές στο νερό.

-Βρέχουμε μια αχρησιμοποίητη οδοντόβουρτσα σε νερό με σαπούνι και τρίβουμε καλά τα «δόντια» της βούρτσας.

-Τοποθετούμε τη βούρτσα σε μια πετσέτα, με τα «δόντια» προς τα κάτω για να στραγγίσει το νερό που έχει περάσει κάτω από τη βάση της και την αφήνουμε να στεγνώσει όλη τη νύχτα.

Συντήρηση: Σαπουνίζουμε τις βούρτσες των μαλλιών τουλάχιστον μια φορά το μήνα κυρίως για να αφαιρέσουμε τα κατάλοιπα των προϊόντων styling –με τις βρόμικες βούρτσες τα μαλλιά «λαδώνουν» πολύ πιο γρήγορα..

Τα μεταλλικά εργαλεία

-Πλένουμε το τσιμπιδάκι φρυδιών, το ψαλίδι βλεφαρίδων, οι νυχοκόπτες, η πένσα για τα πετσάκια και όλα τα μεταλλικά σύνεργα ομορφιάς με νερό και αντιβακτηριδιακό σαπούνι. Τα στεγνώνουμε με μια καθαρή πετσέτα.

-Τα απολυμαίνουμε σκουπίζοντάς τα με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε οινόπνευμα, περιμένουμε λίγο να στεγνώσει και στη συνέχεια τα ταμπονάρουμε με μια καθαρή πετσέτα.

Συντήρηση: Ιδανικά, τα μεταλλικά σύνεργα θα πρέπει, αν όχι να τα απολυμαίνουμε, τουλάχιστον να τα καθαρίζουμε με σαπούνι και νερό έπειτα από κάθε χρήση. Σε κάθε περίπτωση όμως καλό είναι να τα απολυμαίνουμε κάθε δύο εβδομάδες και να τα φυλάμε σε ένα καθαρό κουτί.

www.skingurus.gr