Over the knee boots: σε ποιες ταιριάζουν, πού θα τις βρούμε και πώς συνδυάζονται

mpotes-pano-apo-to-gonato
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι“over the knee boots” είναι ένα από τα trends της φετινής σεζόν. Ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο θα τις συνδυάσουμε, θα εκφράσουμε και ένα διαφορετικό στυλ (sexy, casual, elegant). Πάμε να δούμε, μαζί με την personal shopper, Ελένη Μαυρίδη, σε ποιες γυναίκες ταιριάζουν, αλλά και με ποια ρούχα μπορούμε να τις συνδυάσουμε.

Οι συγκεκριμένες μπότες ταιριάζουν περισσότερο σε γυναίκες με ψηλά πόδια, (όχι απαραίτητα μόνο σε ψηλές γυναίκες, αλλά σε όσες έχουν μακρυά πόδια), και ο λόγος είναι ότι η μπότα αυτού του είδους καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του ποδιού και δίνει ακόμα περισσότερο ύψος σε ήδη μεγάλο μήκος.

Με τι θα φορέσουμε τις αγαπημένες μας over the knee boots

α) Το little black dress είναι η νούμερο 1 επιλογή. Οι over the knee boots θα το αναδείξουν δημιουργώντας μια εντυπωσιακή απογευματινή εμφάνιση. Αν έχετε και ένα καμηλό παλτό να προσθέσετε, τόσο το καλύτερο! Προτείνω τις φλατ over the knee μπότες με το φόρεμα για μια "ασφαλή" κομψή εμφάνιση, καθώς στις ψηλές κυρίες δεν είναι απαραίτητο το μεγάλο τακούνι. Μάλιστα λόγω ύψους υπάρχει φόβος το αποτέλεσμα να δείξει "δεύτερο". Ακόμα μπορείτε να τις συνδυάσετε με ένα "floral country style" φορεματάκι για μια πιο ρομαντική εμφάνιση που ταιριάζει σε όλες τις ώρες της ημέρας.

β) Συνδυάστε τις μπότες σας με ένα statement κομμάτι, όπως το πουλόβερ. Αν είναι ακριβώς στο ίδιο χρώμα μάλιστα, τόσο το καλύτερο. Τα skinny παντελόνια (κολάν ή skinny jeans) με over-sized πουλόβερ δίνουν άλλη νότα σε μια casual εμφάνιση.

γ) Για άνετες και μοδάτες μέρες στο γραφείο, ένα πουκάμισο, το αγαπημένο σας τζιν και οι over the knee boots δημουργούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό. Προσθέστε ένα λίγο πιο έντονο αξεσουάρ πάνω από το πουκάμισο π.χ. ένα αμάνικο γουνάκι ή μια ριχτή ζακέτα και θα μαγέψετε!

Καλό είναι να επιλέξουμε τις over the knee boots σε ουδέτερο χρώμα όπως μαύρο, camel ή μπορντώ για να μπορούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους συνδυασμούς. 

Χρήσιμες διευθύνσεις για over the knee boots...hunters! 

Μαύρη ψηλοτάκουνη γόβα
Μαύρη μπότα πάνω από το γόνατο
Καφέ μπότα χωρίς τακούνι
Μαύρη μπότα με ψηλό, ξύλινο τακούνι
Καστόρινι μαύρη μπότα με κρόσσια
Μαύρη δερμάτινη μπότα με χαμηλό τακούνι
Casual μαύρη μπότα πάνω από το γόνατο
Καστόρινη μπότα τύπου κάλτσα

Ελένη Μαυρίδη
www.personalshopper.gr