Παντρεύεσαι, βαφτίζεις ή είσαι καλεσμένη; Η στυλίστρια προτείνει τα ιδανικά looks

gamos-baftisi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016

Οι ανοιξιάτικοι και καλοκαιρινοί μήνες, όπως γνωρίζουμε, είναι ιδανικοί για γάμους και βαπτίσεις... Αρχίζουν λοιπόν οι ετοιμασίες, το άγχος, η αναζήτηση για νυφικά, γαμπριάτικα, τι θα φορέσει η κουμπάρα, η πεθερά, η μαμά της νύφης αλλά και οι απλοί καλεσμένοι που και αυτοί ζουν την δική τους αγωνία.

Βασικό πρόβλημα είναι το οικονομικό, καθώς θέλουμε κάτι όμορφο, αλλά ταυτόχρονα κοντά στο budget μας που συνήθως είναι περιορισμένο. Η συμβουλή μου είναι να μην πελαγώνετε και αγχώνεστε. Πλέον υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις για όλους, ακόμα και από το εξωτερικό, για οικονομικά ρούχα και παπούτσια. Αρχικά να υπενθυμίσω πως όσο πιο απλά ντυθούμε, βαφτούμε και χτενιστούμε, τόσο πιο όμορφες και κομψές θα δείχνουμε! Δεν χρειάζεται η υπερβολή. Το look μας να βγάζει μια αγνότητα, μια φυσική ομορφιά, χωρίς να επισκιάζει την εμφάνιση της νύφης. 

Επιλέξτε κομμάτια χωρίς πολλές υπερβολές, άλλωστε την παράσταση πρέπει να κλέψουν οι πρωταγωνιστές και όχι όλοι οι υπόλοιποι.. μην προσπαθήσετε με ακρότητες να εντυπωσιάσετε, υπάρχει περίπτωση να δείξει δεύτερο και να σχολιαστείτε αρνητικά.

Το look της νύφης 

Εάν σκοπεύετε να δαπανήσετε γενναία ποσά για το νυφικό σας και τα παπούτσια σας, υπάρχουν σαφώς πολλοί επώνυμοι οίκοι που μπορείτε να επισκεφτείτε και να προβάρετε το νυφικό της αρεσκείας σας. Διαφορετικά δοκιμάστε από τις επιλογές που σας προτείνω παρακάτω.

 Δώστε βάση στον σωματότυπό σας

Αν είστε ψηλή και αδύνατη, η πρότασή μου είναι ένα νυφικό σε ίσια κλασική και σικάτη γραμμή που θα κολακεύει το σώμα σας.

Εσείς που μπορεί να έχετε λίγα κιλάκια παραπάνω, προτιμήστε κάτι που δε θα τονίζει την περιφέρειά σας, αλλά χωρίς υπερβολή. Κάποιο νυφικό πολύ φουσκωτό ή με έντονα και πολλά στρας, ενδέχεται να τονίσει σημεία που θέλετε να κρύψετε.. Καταλαβαίνω πως θέλετε να δείχνετε όπως η πριγκίπισσα του παραμυθιού, αλλά πολλές φορές το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο. Επίσης, το παπούτσι σας καλό θα είναι να είναι κομψό αλλά άνετο.

Το μακιγιάζ και τα μαλλιά σας θα πρότεινα να μην είναι στημένα. Πάντα το φυσικό μακιγιάζ είναι σαφώς πιο κομψό και όμορφο, εάν τονίσετε τα σημεία που θέλετε. Συνδυάστε το με ένα προσεγμένο χτένισμα χωρίς υπερβολές, όπως στημένες μπούκλες ή υπερβολικούς κότσους, γιατί πλέον είναι ξεπερασμένα.

Για εσάς που δεν έχετε μεγάλο budget για αγορά ή ενοικίαση νυφικού υπάρχουν πολλές επιλογές από διάφορα sites εσωτερικού και εξωτερικού με αρκετά και εντυπωσιακά νυφικά. Σας παραθέτω μερικά από αυτά:

Lightinthebox  Eδώ θα βρείτε πολλά επίσημα φορέματα για τους πολύ στενούς συγγενείς που η περίσταση τούς επιβάλλει να είναι ντυμένοι προσεγμένα. 

bridalart

katerina-exclusive

mywedding24.gr

Σχετικά με τα παπούτσια, θα σας πρότεινα κάτι σε απόχρωση nude ή χρυσού ανάλογα με το χρώμα του νυφικού. Αποφύγετε τα αμιγώς νυφικά παπούτσια που αφενός δεν φημίζονται για την κομψότητά τους, αφετέρου μετά τον γάμο τίθενται σε αναγκαστική αχρηστία μολονότι στοιχίζουν πολύ ακριβά. 

Για εσάς αγαπημένες κουμπάρες, μαμάδες, νονές και πολύ στενές φίλες/συγγενείς, θα σας πρότεινα αρχικά να επιλέξετε ένα ωραίο μακρύ ή midi φόρεμα -όχι απαραίτητα τουαλέτα- με έντονες λεπτομέρειες. Επιλέξτε pastel χρώματα εκτός από λευκό (είναι αποκλειστικά της νύφης) και φυσικά αποφύγετε το μαύρο που δεν ταιριάζει ούτε στον καιρό, ούτε την περίσταση. 

Μια παντελόνα ψηλόμεση με ένα crop top και ένα ωραίο αξεσουάρ ή μια maxi φούστα σε εντυπωσιακό χρώμα με ένα πέδιλο και ένα απλό αλλά ιδιαίτερα διακοσμημένο t-shirt, καθώς και φορέματα ή φούστες vintage είναι απολύτως ασφαλείς επιλογές για τέλειες εμφανίσεις.

matis-fashion

tedbaker

lightinthebox

vasilopoulosgroup

Για εσάς που πρόκειται να βαφτίσετε, θα πρότεινα να μην επιλέξετε κάτι προκλητικό, ιδίως εάν η βάφτιση γίνεται πρωινή ώρα. Θα ήταν όμορφο να ταιριάζετε με το υπόλοιπο σύνολο επιλέγοντας κάτι που δένει με τα βαπτιστικά και το όλο concept της βάφτισης. Συνήθως πρόκειται για όμορφες και φρέσκες παστέλ αποχρώσεις. Μην κουραστείτε πολύ αναζητώντας κάτι εξωπραγματικό. Θυμηθείτε πως το απλό είναι πάντα πιο κομψό, πιο αριστοκρατικό και το πλέον εντυπωσιακό, εφόσον συνδυαστεί κατάλληλα με τα υπόλοιπα κομμάτια (αξεσουάρ, μαλλιά, παπούτσια).

Είμαι στη διάθεσή σας να σας συμβουλεύσω προσωπικά για το δικό σας event.

Στείλτε μου τα μηνύματά σας στο fb: personalshopper.gr είτε στο [email protected]

Ελένη Μαυρίδη