Τα συνηθέστερα λάθη που κάνουμε με το κραγιόν μας

kragion
ΠΕΜΠΤΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2016

Το κραγιόν είναι ο πρωταγωνιστής της ομορφιάς και μπορεί εύκολα, με solo εμφάνιση, να ικανοποιήσει την ανάγκη για μακιγιάζ. Μπορεί όμως και να καταστρέψει την εμφάνιση. Ας δούμε τα λάθη που συνηθίζουμε και που αδικούν το πολύτιμο κραγιόν.

Δεν κάνουμε απολέπιση

Το κραγιόν δεν απλώνεται ομοιόμορφα, ούτε κρατά όσοι οι προδιαγραφές του προβλέπουν, αν τα χείλη μας είναι άγρια. Προετοιμάζουμε λοιπόν τα χείλη με ειδικό προϊόν ή απλά χρησιμοποιώντας την οδοντόβουρτσά μας.

Δεν ενυδατώνουμε τα χείλη

Αν τα χείλη μας είναι σκληρά και άγρια, το κραγιόν μας θα δίνει άσχημο αποτέλεσμα. Δεν ξεχνάμε να πίνουμε πολύ νερό και να ενυδατώνουμε τα χείλη, είτε με ειδικό προϊόν, είτε με κραγιόν ενισχυμένο με ενυδατικά στοιχεία.

Παραλείπουμε το περίγραμμα

Το μολύβι χειλιών χρειάζεται για πολλούς λόγους. Καταρχάς διαμορφώνουμε με αυτό το πλαίσιο που μας επιτρέπει να βάλουμε το κραγιόν χωρίς να ξεφεύγουμε από τα όρια των χειλιών μας. Μπορούμε με την κατάλληλη εφαρμογή του, να αυξήσουμε ελαφρώς τον όγκο τον χειλιών μας. Τέλος, το μολύβι βοηθά το κραγιόν να κρατήσει περισσότερο. Αρκεί η απόχρωση να είναι η σωστή.

Δεν χρησιμοποιούμε το σωστό χρώμα

Το κραγιόν μας πρέπει να ταιριάζει με τα χρώματα του προσώπου και των μαλλιών μας, τα ρούχα και το όλο στυλ που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Καλό είναι να πειραματιζόμαστε με αποχρώσεις, αλλά και να ζητήσουμε την επαγγελματική γνώμη μιας αισθητικού που θα μας συμβουλεύσει μια φορά και θα εφαρμόζουμε τις οδηγίες της για πάντα.

Δεν φοράμε κραγιόν κατάλληλο για τα χείλη μας

Τα σκούρα κραγιόν κάνουν τα χείλη να δείχνουν ακόμη πιο λεπτά και το αντίθετο. Διαλέγουμε λοιπόν την απόχρωση που μας ταιριάζει και που είναι κατάλληλη για το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.

Φοράμε πολύ lipgloss

Το lipgloss έχει μικρότερη διάρκεια παραμονής στα χείλη μας με αποτέλεσμα, όταν φεύγει, να αφαιρεί μαζί του και μέρος του κραγιόν αφήνοντας το στόμα μας άχρωμο. Ιδανικά, βάλουμε μικρή ποσότητα Lipgloss στο κέντρο των χειλιών και το απλώνουμε με απαλές κινήσεις σε όλη την επιφάνεια για μια μικρή δόση λάμψης.

Δεν προστατεύουμε τα δόντια μας

Όταν βάζουμε κραγιόν, συχνά λερώνουμε με αυτό τα χείλη μας, εικόνα διόλου καλαίσθητη! Για να αποφύγουμε αυτό το τόσο κοινό λάθος, αφαιρούμε το περιττό κραγιόν από το εσωτερικό του στόματός μας φιλώντας ένα χαρτομάντιλο.

Ξεχνάμε να ανανεώσουμε το κραγιόν μας

Το ότι φύγαμε από το σπίτι με το εκτυφλωτικό κόκκινο στα χείλη, δεν σημαίνει πως αυτό θα μείνει στη θέση του για το υπόλοιπο της βραδιάς. Φροντίζουμε να ρίξουμε στην τσάντα ένα κραγιόν, της ίδιας ή κοντινής απόχρωσης, προτού φύγουμε από το σπίτι.