Ο Sting κυκλοφόρησε ερυθρό κρασί που ονομάζεται Roxanne

sting
ΤΡΙΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2017

Ο διάσημος τραγουδιστής Sting, παράγει έξι κρασιά από ένα κτήμα στο Chianti που ονομάζεται Il Palagio, μερικά από τα οποία παίρνουν το όνομά τους από τα τραγούδια του, όπως το Message in a Bottle ή το Super Tuscan του, το οποίο ονομάζεται Sister Moon.

Σε μια δοκιμή στο Λονδίνο πρόσφατα, όπου ο Sting και η σύζυγός του Trudie Styler παρουσίασαν το χαρτοφυλάκιο των κρασιών τους, πριν την ζωντανή του εμφάνιση στο Hammersmith Apollo, αποκάλυψαν ότι θα κυκλοφορήσουν ένα κόκκινο χαρμάνι που θα ονομάζεται Roxanne.

Στην πραγματικότητα, το κρασί ήδη υπάρχει και περιλαμβάνει ένα μείγμα 80% Sangiovese, 10% Merlot και 10% Syrah.

Αυτή τη στιγμή ονομάζεται Message in a Bottle για όλες τις αγορές, αλλά ο Στινγκ επεσήμανε ότι υπήρχε ένα «θέμα εμπορικού σήματος» για το συγκεκριμένο κρασί στις ΗΠΑ και, κατά συνέπεια, θα το μετονομάσει σε Roxanne για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Έτσι, αν και το κρασί δεν είναι καινούργιο, είπε ότι το Il Palagio www.palagioproducts.com/the-wine θα παρουσιάσει την Roxanne «σύντομα».

Αυτή τη στιγμή, το Il Palagio παράγει ένα λευκό, ένα ροζέ και τέσσερα κόκκινα (χαρμάνια), συμπεριλαμβανομένου ενός Chianti DOCG, το καθένα με διαφορετικό όνομα και εμφάνιση.

Il Palagio fb page

Το νεότερο στη σειρά είναι το IGT Beppe Rosato Toscana, το οποίο κατασκευάστηκε για πρώτη φορά χρησιμοποιώντας σταφύλια Sangiovese από τη σοδειά του 2015. Ονομάστηκε από έναν αμπελουργό διευθυντή που ονομάζεται Beppe, ο οποίος είναι τώρα συνταξιούχος, αλλά εργάστηκε στο Il Palagio για 59 χρόνια.

Το Beppe Rosato είναι η τελευταία έκδοση της σειράς κρασιών από το κτήμα του Sting στην Τοσκάνη.

Όπως είχε αναφερθεί παλαιότερα, ο Στινγκ αρχικά είχε σκοπό να κάνει ένα σοβαρό κρασί στο Il Palagio σε μια πράξη εκδίκησης, αφού είχε εξαπατηθεί από τον πρώην ιδιοκτήτη του ακινήτου με ένα ποτήρι κρασί που πίστευε ο Στινγκ ότι προερχόταν από το κτήμα, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ήταν από το Μπορντό.

Παρ' όλο που το Sister Moon κοστίζει σχεδόν 40 λίρες, η υπόλοιπη γκάμα κρασιών από το Il Palagio πωλείται στη λιανική πώληση στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ £15 και £22, καθιστώντας τις χαμηλές τιμές για «κρασιά διασημότητας».

Πηγή: www.krasiagr.com