Το νέο μενού του Varoulko Seaside φέρνει (ξανά) τη θάλασσα στο πιάτο

varoulko-seaside
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2017

Η κουζίνα του Varoulko Seaside και του Λευτέρη Λαζάρου είναι γνωστή για τη θαλασσινή αύρα της. Τα νέα πιάτα του μενού του δεν θα μπορούσαν να απέχουν από αυτή τη φιλοσοφία και η θαλασσινή έμπνευση δίνει και πάλι εντυπωσιακά πιάτα που μοσχοβολούν καλοκαίρι.

Το Varoulko Seaside στο Μικρολίμανο, πιστό στη γαστρονομική του ιστορία και φιλοσοφία, είναι γνωστό ότι εξυμνεί τους θησαυρούς της θάλασσας, σε μια μοναδική τοποθεσία με την αύρα της να συντροφεύει κάθε στιγμή και με ανεπανάληπτη θέα. Σε αυτόν τον υπέροχο χώρο, η ομάδα του βραβευμένου εστιατορίου, με επικεφαλής τον Λευτέρη Λαζάρου και την πρόσφατη άφιξη του Γιάννη Παρίκου, συστήνουν ένα νέο μενού μοναδικών γεύσεων.

Ταξιδεύουμε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, γνωρίζουμε τον κόσμο και τις ομορφιές του! 

Ανοιχτό από το μεσημέρι, το Varoulko Seaside με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα που το διακρίνει υποδέχεται τους φίλους του με προτάσεις που καλύπτουν ένα εύρος επιλογών, από comfort food μέχρι υψηλή γαστρονομία αντάξια του αστεριού Michelin που εδώ και 15 χρόνια διατηρεί το εστιατόριο. Καθαρές γεύσεις και εξαιρετικές πρώτες ύλες με έμφαση στα ελληνικά προϊόντα αποτελούν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά των πιάτων που αντλούν την έμπνευσή τους από τον πλούτο της ελληνική κουζίνας και της θάλασσας.

Ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος

Με πιο χαλαρή διάθεση το μεσημέρι, όταν ο ήλιος αγκαλιάζει κάθε γωνιά του εστιατορίου, μπορεί κανείς να απολαύσει μια ποικιλία οκτώ μεζέδων, τη νέα είσοδο στο μενού, συνοδεύοντας το γεύμα του με επιλογές από την ενημερωμένη λίστα με ελληνικά αποστάγματα. Οι προτάσεις σε ψάρια και θαλασσινά ποικίλλουν τόσο το μεσημέρι όσο και το βράδυ, αφού η καθημερινή ανανέωση των πρώτων υλών δημιουργεί εμπνεύσεις και προκλήσεις, ενώ το φιλικό service του εστιατορίου είναι πάντα πρόθυμο να προτείνει πιάτα που ταιριάζουν στη διάθεση σας.

Μόδα και Ομορφιά με προτάσεις και tips από τους ειδικούς του στυλ, Πάρτε ιδέες!

Ανάμεσα στις προτάσεις που ξεχωρίζουν στο νέο μενού είναι το ταρτάρ γαρίδας με ζελέ καρότου και κονσομέ ginger - lemongrass, το ψητό καλαμάρι με κρέμα ταραμά, ψητό μαρούλι και ζελεδάκια ούζου, το φιλέτο χριστόψαρου με τριλογία τοπιναμπούρ χωρίς ωστόσο να λείπουν τα εμβληματικά πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου. Οι sommeliers του εστιατορίου είναι πάντα εκεί ώστε να προτείνουν το κατάλληλο κρασί που θα συντροφεύσει το γεύμα σας, με την ενημερωμένη κάβα του εστιατορίου να δίνει έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα με ξεχωριστές επιλογές από διεθνείς ετικέτες.

Το ταρτάρ γαρίδας

Ένα γεύμα ή δείπνο στο Varoulko Seaside κλείνει γλυκά μέσα από εξαιρετικά επιδόρπια όπως ο μπακλαβάς με κρέμα πορτοκάλι, μους από φιστίκια Αιγίνης και καραμελωμένα φύλλα, αλλά και χειροποίητα δροσερά σορμπέ και υπέροχα παγωτά.

Αν μη τι άλλο, στο Varoulko Seaside μυρίζει καλοκαίρι όσο πουθενά αλλού και το νέο μενού του υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης και φιλοξενίας για κάθε περίσταση, που σκοπεύουμε σύντομα να δοκιμάσουμε.

Μουσική, Εικαστικά, Βιβλίο και όλα τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης 

Info
Varoulko Seaside
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο 210 5228400