Πού να «τσιμπήσετε» γευστικούς και προσεγμένους μεζέδες στην Αθήνα

tsoulithra
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2017

Τα μεζεδάκια, το ουζάκι και το παρεΐστικο κλίμα είναι ιδανικά συστατικά γευστικής εξόδου αυτή την εποχή. Όταν, μάλιστα, είναι και οικονομικά, ακόμα καλύτερα.

Τσουλήθρα, Κεραμεικός
Πολύχρωμα τραπεζάκια, γλαστρούλες, πάτωμα σκακιέρα σε ασπρο-ροζ τόνους και μπόλικη ανοιξιάτικη διάθεση. Αν βρεθείτε στην hot περιοχή του Κεραμεικού, κάντε μια στάση για κλασικούς μεζέδες, όπως φάβα, γεμιστές πιπεριές, κεμπαπάκια, λουκάνικο κ.ά., συνδυάστε τους με κρασί ή μπίρα και δείτε το λογαριασμό σας να φτάνει μόλις στα 10-12 ευρώ το άτομο. Info: Σαλαμίνος 64, Κεραμεικός, 2114035686.

Τροχαλία, Μαρούσι
Η Τροχαλία είναι ένα all-day café-εστιατόριο όπου όλα, από τα φαγητά μέχρι τη διακόσμηση, είναι χειροποίητα. Εκτός του ότι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα, καθώς όλα είναι καμωμένα στο χέρι και βγάζουν μια οικεία ατμόσφαιρα, μπορείτε να βγείτε στην πράσινη αυλή της και να απολαύσετε πλήθος ορεκτικών από τον «συμμαζεμένο» κατάλογο, χωρίς τηγανητές πατάτες και τέτοιου είδους junk, τα οποία πολλές φορές ξεφεύγουν από τα καθιερωμένο, όπως π.χ. το ψητό χαλούμι με μαρμελάδα ντομάτας και φρέσκο δυόσμο που είχαμε δοκιμάσει εμείς. Κι όσο για τις τιμές, κάποια μεζεδάκια μπορεί να είναι «τσιμπημένα», αλλά το σύνολο δεν θα «προσβάλλει» την τσέπη σας. Δείτε την εμπειρία μας στην Τροχαλία εδώ. Info: Θησέως 42, Μαρούσι, 213 0272617.

Λεμονόκηπος, Νέα Φιλαδέλφεια
Αγγλική country style αισθητική, παλιά πλακάκια, σκαλιστά έπιπλα και φυσικά ένας ολόκληρος λεμονόκηπος με πάμπολλα άνθη είναι αυτό που θα τέρψει πρώτα το μάτι σας στο όμορφο αυτό εστιατόριο της Νέα Φιλαδέλφειας. Κι αφού απολαύσετε την ατμόσφαιρά του, σειρά έχει η γεύση, με μεζέδες ελληνικής κουζίνας, από τους οποίους δεν λείπουν και τα ανατολίτικα στοιχεία, με αρκετές μοντέρνες πινελιές, αλλά και κρεατικά σχάρας και μαγειρευτά, σε τιμές από 15 ευρώ το άτομο. Info: Αγ.Τριάδος 11, Νέα Φιλαδέλφεια.

Χοχλιδάκι, Νέο Ψυχικό
Σωστή ατμόσφαιρα με πολύχρωμα και μη μπουκάλια να στολίζουν τα ράφια, τζουκ μποξ, εξώφυλλα από παλιά περιοδικά στους τοίχους και πόστερ διαφημίσεων παλιότερων δεκαετιών, άψογη εξυπηρέτηση, άφθονο χιούμορ και φυσικά πλούσιες νοστιμιές. Στο Χοχλιδάκι θα απολαύσετε μεζέδες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κωνσταντινούπολης, ενώ συχνά-πυκνά κάνει γευστικά αφιερώματα, διατηρώντας πάντα προσιτές τις τιμές του. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Χοχλιδάκι εδώ. Info: Αδριανείου 31 (Ελληνορώσων) Αθήνα, 210 6746661.

Vino Etcetera, Αργυρούπολη
Το Vino Etcetera είναι ένα μεζεδοπωλείο με άποψη και αέρα εξωτερικού, όπου εξέχουσα θέση έχει και το κρασί. Απέχει πολύ από το κλασικό μεζεδοπωλείο με τους συνηθισμένους μεζέδες, αφού ο χώρος του είναι καλόγουστος και προσεκτικά διακοσμημένος με ευρωπαϊκές επιρροές, θυμίζοντας bisto, το οποίο, όμως μπαίνει εύκολα στο παρεΐστικο κλίμα, όταν αρχίσουν να έρχονται οι περιποιημένοι, σπιτικοί μεζέδες του. Πιάτα ελληνικά, αλλά και μεσογειακά με προϊόντα και υλικά από όλη την Ελλάδα και το σημαντικότερο, ο λογαριασμός θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Vino Etcetera εδώ. Info: Ειρήνης 3, Αργυρούπολη, 698 313 3617.

Μανταλάκι, Άνω Πατήσια
Έχοντας βάλει τα «καλοκαιρινά» του, το Μανταλάκι αποτελεί άλλο ένα συνεργατικό καφενείο, όπου οι μεζέδες είναι πλούσιοι και πολύ οικονομικοί, χαρίζοντάς σας επιλογές όπως μπεκρή μεζέ, ποικιλία μικρή με λουκάνικο, πιπερίτσες, αβγά, γραβιέρα, ντομάτα, πατατοσαλάτα κ.ά., ποικιλία μεγάλη με λουκάνικο, πιπερίτσες, αβγά, γραβιέρα, ντομάτα, πατατοσαλάτα, απάκι, πιτάκια κ.ά. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Μανταλάκι εδώ. Info: Μπάμπη Άννινου 15, Άνω Πατήσια, 210 2011546,