Φαγητό για όλα τα γούστα με πέντε στάσεις στο Χαλάνδρι

penny-lane-xalandri
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Ανεβαίνουμε στο Χαλάνδρι και ελέγχουμε πού μπορούμε να ικανοποιήσουμε την πείνα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναλόγως τις ορέξεις.

Penny Lane για comfort food
Είτε για πρωινές λιγούρες, είτε για το καθιερωμένο μεσημεριανό, είτε για βραδινές γευστικές αναζητήσεις, το Penny Lane ξέρει πώς να σας ετοιμάσει φαγητό με τον καλύτερο τρόπο, να σας «κανακέψει» με αυτό και να φροντίσει ώστε να γίνει η απόλαυση της ημέρας σας κι όχι απλώς ένα διεκπεραιωτικό γεύμα. Comfort νοστιμιές, με νέο μενού σε φαγητό και κοκτέιλ για το καλοκαίρι σε έναν ιδιαίτερο χώρο που βγάζει μια οικεία, ρομαντική χροιά, το Penny Lane κάνει καλό… στην ψυχική υγεία με τις νοστιμιές του. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Penny Lane εδώ. Info: Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, 210 6800217, από 15-20 ευρώ/άτομο.

Dai due amici για περιποιημένο ιταλικό
Ο εσωτερικός χώρος του Dai due amici είναι «ζεστός» για το χειμώνα, αλλά ο πράσινος κήπος του είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι, με πιάτα ημέρας που εξασφαλίζουν τη φρεσκάδα στην κάθε επιλογή. Κάθε μέρα σας περιμένει ένα καινούργιο μενού έκπληξη στον κήπο του, με το δεύτερο ποτήρι κρασί, σε επιλεγμένες ετικέτες κρασιών, να είναι δώρο «από τους δύο φίλους». Όσο για τις επιλογές των πιάτων, σας εγγυόμαστε ότι η κουζίνα του Dai due amici βρίσκεται αρκετά σκαλιά πιο πάνω από την καθιερωμένη ιταλική κουζίνα που έχετε στο μυαλό σας. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Dai due amici εδώ. Info: Αγίου Γεωργίου 28, Χαλάνδρι, 2168009600, από 30 ευρώ/άτομο.

Mr. Pug’s Canteen για ασιατικό street food
Γεύσεις από Ασία στη λογική του… δρόμου, που έφτασαν στο Χαλάνδρι χάρη στην αδυναμία στην ασιατική κουζίνα του Γιώργου Βενιέρη που έφερε το μυκονιάτικο Mr. Pug στην Αθήνα, σε μια πιο street βερσιόν. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε γεύσεις Ασίας στο χέρι, με πρωταγωνιστές τα bao buns, δηλαδή αχνιστά ψωμάκια στον ατμό με γέμιση όπως χοιρινό, κοτόπουλο, πάπια, μπέργκερ και χοτ ντογκ με αυτά, αλλά και πρωινό, με τα ίδια αυτά ψωμάκια να βρίσκουν και πάλι τη θέση τους κάπου ανάμεσα σε αβγά και μπέικον. Κάπου εκεί μαζί με όλα αυτά, μην εκπλαγείτε αν δείτε και τα πασίγνωστα ισπανικά churros, που θυμίζουν κάτι σε λουκουμά, αλλά σε μακρόστενη έκδοση, σε διάφορες επιλογές όπως σοκολάτα-τζίντζερ, κανέλα-ζάχαρη και άλλα, για πιο γλυκές καταστάσεις. Από το concept δεν λείπει φυσικά και ο καφές Taf. Info: Kατσουλιέρη 6, Χαλάνδρι, 2106824001.

Ψωμί κι Αλάτι για προσεγμένη ελληνική και μεσογειακή κουζίνα
Το εστιατόριο του Γιάννη Λουκάκου στο Χαλάνδρι, εκτός του ότι πρόσφατα ξεκίνησε και brunch καταστάσεις τις Κυριακές, από τον Μάρτιο ανοίγει από το μεσημέρι με νέες και ενδιαφέρουσες προτάσεις, από παστίτσιο μέχρι κοτόπουλο tandoori και Picanha. Γενικότερα, αν θέλετε να απολαύσετε ευφάνταστη ελληνική δημιουργική κουζίνα, που παντρεύει την ελληνική παράδοση με συστατικά από διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Μεσογείου κι έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβείο Gourmet, τότε το Ψωμί κι Αλάτι είναι για εσάς. Στο βραδινό του μενού σας περιμένουν γεύσεις όπως γιουβέτσι από θάλασσα με γαρίδες, καλαμάρι, κρόκο Κοζάνης και βασιλικό, σπιτικό μπιφτέκι, σολομός με σάλτσα teriyaki και πολλά άλλα. Info: Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι, 210 6848178, από 25 ευρώ/άτομο.

Botrini’s για «αστεράτο» φαγητό
Προσεγμένος χώρος μίνιμαλ αισθητικής, με άνεση και διακριτική πολυτέλεια, με εγγύηση το όνομα του Έκτορα Μποτρίνι και το ένα αστέρι Michelin από τον ομώνυμο οδηγό, το Botrini’s είναι το εστιατόριο που μπορεί να τσούζει λίγο την τσέπη, αλλά αξίζει να επισκεφτείτε για να απολαύσετε ένα «αστεράτο» γεύμα. Στο μενού του θα βρείτε γεύσεις όπως παπαρδέλες με πάπια και τρούφα, καρπάτσιο ξιφία και βιολογικά μοσχαρίσια μάγουλα κι όλα αυτά σε μια όμορφη μονοκατοικία που συμπληρώνεται από την εξωτερική αυλή με τον καταπράσινο κήπο που φαντάζει σαν όαση. Διαβάστε την εμπειρία μας στο Botrini’s εδώ. Info: Βασιλέως Γεωργίου Β' 24β, Χαλάνδρι, 210 6857323, από 45 ευρώ/άτομο.

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ