Αυτό είναι το κρασί… Survivor!

krasi-survivor Danie Nel
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Και όμως υπάρχει και σειρά κρασιών με το όνομα Survivor, που κυκλοφορεί από την διεθνή εταιρία Overhex Wines International! Δεν πήρε το όνομα της από το γνωστό παιχνίδι επιβίωσης, αλλά από μια… αγελάδα που αποδείχτηκε νικητής σε δοκιμασία επιβίωσης.

Η Survivor, μια αγελάδα Nguni, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2007 και βρέθηκε στην Κωνσταντια, ένα αγρόκτημα που βρίσκεται στην όμορφη περιοχή Swartland, πηδώντας από ένα φορτηγό καθώς περνούσε και εκτινάχθηκε ακριβώς στη μέση του αμπελώνα Cabernet Sauvignon και ως εκ θαύματος επέζησε από τους τραυματισμούς της. Σήμερα η αγελάδα Survivor έχει πέντε απογόνους με το έκτο μοσχάρι να είναι στο δρόμο!

Η σειρά κρασιών Survivor αποτίει φόρο τιμής σε αυτή την αξιόλογη lady-cow με δύο κόκκινα και δύο λευκά κρασιά από την περιοχή Swartland. Η τετράδα κρασιών Survivor που κυκλοφορεί είναι αποτέλεσμα του γενναιόδωρου πνεύματος και του μοναδικού terroir του Swartland, δηλαδή τις εδαφοκλιματικές συνθήκες, που ευνοούν την παραγωγή μικρότερων σταφυλιών  με συμπυκνωμένες γεύσεις.

Overhex Wines International

Αυτή, βέβαια, δεν είναι η πρώτη σειρά κρασιών της Overhex International που απεικονίζει ένα ζώο στην ετικέτα της, αφού υπάρχει και η δημοφιλής σειρά κρασιών Balance του οινοποιείου με τον ελέφαντα. Και οι δύο ετικέτες δημιουργήθηκαν από τον ίδιο σχεδιαστή.

Η σειρά Survivor προορίζεται για τις αφρικανικές και βρετανικές αγορές.

Λευκά κρασιά Survivor
Η επίδραση της ζύμωσης του βαρελιού διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της υφής και της αίσθησης στο στόμα, στο Survivor Sauvignon Blanc του 2015. Θα βρείτε έντονα φρούτα πάθους και αρώματα γκουάβα τόσο στη μύτη όσο και στον ουρανίσκο.

H γευστική παλέτα του Survivor Chenin Blanc 2015 δείχνει εξαιρετική συγκέντρωση ποικιλομορφών χαρακτήρων με ικανοποιητικό φινίρισμα. Είναι γενναιόδωρη και γεμάτη με ελκυστικά εσπεριδοειδή που συμπληρώνονται με υπαινιγμούς βουτύρου.

Overhex Wines International
Κόκκινα κρασιά Survivor
To Survivor Cabernet Sauvignon 2014, ξεχωρίζει για την έντονη γεύση και την λογική του τιμή. Eίναι ένα γεμάτο κρασί με πλούσιες γεύσεις βατόμουρου, μαύρου και φραγκοστάφυλου που συμπληρώνεται από σοκολάτα και λεπτές πινελιές από πιπέρι μπαχαρικό και καρύδι.

Η signature ποικιλία σταφυλιών της Νότιας Αφρικής, το Pinotage κάνει το Survivor Pinotage 2014 ένα υπέροχο κρασί με πλούσιες γεύσεις φρούτων, όπως δαμάσκηνο και κεράσι. Υπάρχει κάτι ελαφρώς πικάντικο στη μύτη, με μαλακές τανίνες φρούτων στο ουρανίσκο που θα σας δώσουν μια ευχάριστη γεύση.

Πηγή: www.krasiagr.com