Carrot-cino: νέος hipster καφές σερβίρεται σε καρότο

carrot-cino

Ο περίφημος carrot-cino

ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Πρώτος προέκυψε ο avo-latte, δηλαδή ο καφές που σερβίρεται σε αβοκάντο. Αυτό φαίνεται πως ενέπνευσε κάποιους λάτρεις του καφέ στην Αυστραλία, οι οποίοι δημιούργησαν μια νέα ιδέα τον carrot-cino, δηλαδή καφέ σε… καρότο.

Απ’ ό,τι φαίνεται, όσοι αγαπούν τον καφέ εμφανίζονται πολύ δημιουργικοί, αφού ο κλασικός καφές έχει υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να γίνει πιο εντυπωσιακός: latte με κουρκουμά, latte σε χωνάκι παγωτού, καφές-μπόμπα με βούτυρο και πολλές άλλες ιδέες έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς.

Αν νομίζατε, όμως, ότι τα έχετε δει όλα, σας έχουμε κάτι ακόμα: ένας νέος καφές ετοιμάζεται να κατακτήσει από την αρχή τους λάτρεις ανά τον κόσμο, κι αυτός είναι ο carrot-cino.

Όλα ξεκίνησαν με τον avo-latte, όπου ο καφές προσφερόταν μέσα σε ένα αβοκάντο και η μόδα φαίνεται πως πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με τον carrot-cino που σερβίρεται μέσα σε ένα… καρότο. Πρόκειται δηλαδή για ελάχιστο καφέ, μέσα σε ένα πολύ αγαπημένο λαχανικό, που του δίνει άλλη χροιά.

Ψάχνοντας πάντα νέους τρόπους να ενσωματώσει την καφεΐνη στη ζωή μας, το Locals Corner στο Seaforth, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, δημοσίευσε μια φωτογραφία της νέας αυτής έμπνευσης στο Facebook και όπως καταλαβαίνετε τράβηξε την προσοχή.

Μια διαφορετική χρήση του αβοκάντο

Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, απλώς τους αρέσει να κάνουν διαφορετικά πράγματα κι έχουν ήδη δοκιμάσει καφέ σε μήλο και αβοκάντο. Τώρα δοκίμασαν το καρότο και σύντομα μπορεί να δοκιμάσουν κάτι άλλο, όπως αναφέρει η Daily Mail Αυστραλίας.

Θα μπορούσε άραγε να αποτελέσει τη νέα τάση στον καφέ; Μάλλον όχι, αφού πρόκειται για μια τεχνική που μοιάζει να σοκάρει και να μην αρέσει ιδιαίτερα στον διαδικτυακό κόσμο.

Ο ιδιοκτήτης του καφέ παραδέχεται ότι το σερβίρισμα του καφέ σε ένα καρότο δεν είναι και πολύ πρακτικό, καθώς είναι πολύ εύκολο να χυθεί λόγω του μεγέθους, ενώ είναι δύσκολο να τον πιει κάποιος, καθώς δεν συγκρατεί τον καφέ πολύ καλά.

Το café, όμως, θα συνεχίζει να πειραματίζεται με διάφορες παραλλαγές και συνδυασμούς για χάρη γούστου. Κάποιοι στα σχόλια, άλλωστε, φάνηκαν να ενθουσιάζονται, που σημαίνει ότι ο στόχος επετεύχθη.