Ο Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει κατσικάκι στη λαδόκολλα κατευθείαν από τη Θράκη

Μπορεί τα νησιά να έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο το καλοκαίρι, αλλά η ηπειρωτική Ελλάδα δεν υστερεί καθόλου σε ομορφιές και νοστιμιές. Κόντρα στα καθιερωμένα, εμείς ανεβαίνουμε στη Θράκη και δοκιμάζουμε την πεντανόστιμη συνταγή του ταλαντούχου σεφ Βασίλη Καλλίδη, έτοιμη και προσαρμοσμένη για… γλέντι έξι ατόμων.

Υλικά για 6 άτομα

  • 2 μπουτάκια από κατσικάκι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
  • Χυμός από 3 λεμόνια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
SHUTTERSTOCK
Εκτέλεση

Αλέθουμε το βούτυρο στο πολυμιξεράκι μαζί με το σκόρδο, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Μαρινάρουμε τα μπουτάκια με το αρωματικό μίγμα και τα αφήνουμε τουλάχιστον 1-2 ώρες εκτός ψυγείου.

Απλώνουμε στον πάγκο της κουζίνας 2 κομμάτια λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το κρέας. Περιχύνουμε με τον χυμό από τα λεμόνια. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη, λίγο ακόμα αλατοπίπερο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Κλείνουμε τις λαδόκολες σε πακέτο και το ξανατυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Αραδιάζουμε το πακέτο σε ένα ταψί, προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό και σιγοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βαθμούς για 2 1/2 ώρες.

Καλή όρεξη!

Επιμέλεια: ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΓΕΥΣΗ