Τρυπώνουμε για φαγητό σε πέντε κήπους και αυλές της πόλης που ξεγελάνε τον καύσωνα

fuga
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Μέχρι να φύγουμε για διακοπές, όπου τα γεύματά μας θα είναι μέσα στη φύση και με άρωμα θάλασσας, ψάχνουμε το next best thing στην Αθήνα, σε χώρους με πράσινο, όπου το φαγητό είναι προσεγμένο και η όλη γαστρονομική εμπειρία ανεβαίνει επίπεδο. Δείτε πού να ζήσετε όμορφες και νόστιμες καλοκαιρινές βραδιές, μέσα στην πόλη ξεγλιστρώντας από τον καύσωνα.

Fuga, Μέγαρο Μουσικής
Από τα λίγα εστιατόρια που λέει ότι διαθέτει «κήπο» και το εννοεί με όλη τη σημασία της λέξης, αφού τα τραπέζια του βρίσκονται στην κορυφή του καταπράσινου λόφου του Μεγάρου Μουσικής, στην καρδιά της πόλης, πάνω στο γρασίδι και ανάμεσα στα δέντρα, με θέα στην Αθήνα. Στη Fuga, το μενού είναι μεσογειακό με ιταλική χροιά -πίσω από το οποίο συναντάμε τον σεφ Θάνο Κουλτούκη- τα κοκτέιλ αρωματικά και η αίσθηση άκρως καλοκαιρινή, τόσο που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε πάνω στην Βασ. Σοφίας. Info: Κόκκαλη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα, Μέγαρο Μουσικής, 210 724 2979, από 35 ευρώ/άτομο.

Λεύκες, Γαλάτσι
Εκ πρώτης όψεως, η τοποθεσία του πάνω στη λεωφόρο δεν ενθουσιάζει. Αν περάσετε το κατώφλι του, όμως, θα βρεθείτε μπροστά σε μια ατμοσφαιρική αυλή, όπου κυριαρχεί το ξύλο και το πράσινο, μέχρι τις εντυπώσεις να κλέψουν οι γεύσεις δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, δια χειρός Τάσου Ντούμα. Στα πιάτα του θα βρείτε παραδοσιακές δημιουργίες με μια εσάνς δημιουργικότητας και για να λέμε την αλήθεια, η φήμη του σε όλη την Αθήνα ως το «στέκι των καλοφαγάδων» δεν είναι τυχαία. Info: Λ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι, 210 2924458, από 20 ευρώ/άτομο.

Κ for Kiku, Ψυχικό
Nikkei κουζίνα, με τις ιαπωνικές και τις περουβιανές γεύσεις να «μπλέκονται» ομοιόμορφα, το K for Kiku, το πιο «προσιτό» της αλυσίδας Kiku, έχει φτιάξει μια όμορφη κατάσταση για το καλοκαίρι. Κομψή αυλή, με το ξύλο να κυριαρχεί και το μαύρο και το μοβ χρώμα να πρωταγωνιστούν, καταπράσινα φυτά που προσφέρουν τον απαραίτητο αέρα και φυσικά πιάτα με εντυπωσιακά χρώματα, εκλεκτές πρώτες ύλες, υγιεινά και ελαφριά -πίσω από τα οποία βρίσκονται ο executive σεφ Σταμάτης Σκριάπας και ο σούσι σεφ Harada Yujiro. Μην παραλείψετε να συνοδεύσετε το δείπνο σας με δροσερά κοκτέιλ που έχουν ως βασικά συστατικά τους τα sake και pisco, τα παραδοσιακά ποτά της Ιαπωνίας, με head barman τον Βασίλη Ρούσσο. Διαβάστε την εμπειρία μας στο K for Kiku εδώ. Info: Περικλέους 7, Ψυχικό, 210 677 6759, από 30 ευρώ/άτομο.

Christos Chatzigiannis
Chefi, Χαλάνδρι
Στο Chefi συμφωνούν όλοι ότι δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί καλά, να αγαπήσει καλά, να κοιμηθεί καλά, αν δεν έχει φάει καλά, γι’ αυτό ο σεφ Αλέξανδρος Κοσσυβάκης και όλη η ομάδα, κάνουν τα πάντα για να μας βοηθήσουν να τα κάνουμε όλα… καλά. Στο Chefi θα απολαύσετε μοντέρνα κουζίνα, με πιάτα όπως κριθαρότο γαρίδας με chorizo και αϊόλι σαφράν, φρέσκο ψάρι ημέρας με βελουτέ λαδολέμονο, πουρέ φινόκιο, χόρτα, μαγιονέζα γαρίδας, χοιρινό φιλέτο σχάρας με κροκέτα μελιτζάνας, πουρέ σελινόριζα, χόρτα, dressing θυμαριού και πολλά άλλα, όλα σε έναν καταπράσινο κήπο, με χαλαρή αίσθηση και περιβάλλον. Info: Περικλέους 31, Χαλάνδρι, 2106815774, από 35 ευρώ/άτομο.

Aleria, Μεταξουργείο
Σε μια από τις πιο όμορφες αυλές της Αθήνας, όπου η πέτρα και το πράσινο κυριαρχούν και τα μαξιλάρια χαρίζουν άνεση και χαλαρότητα, το Aleria ξέρει να «γαργαλά» τον ουρανίσκο με εμπνευσμένη ελληνική κουζίνα, που ξέρει πόσο να ξεφύγει από τα καθιερωμένα για να ξεχωρίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης εγγυάται γι’ αυτό, με πιάτα όπως ταρτάρ μυλοκόπι, κουσκουσάκι μπουρδέτο με θαλασσινά, bavette μόσχου και πολλά άλλα, μέσα από 2 tasting menu κι ένα a la carte μενού. Info: Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, 210 5222633, από 35 ευρώ το άτομο.

Δείτε κι άλλες επιλογές με «πράσινες» αυλές

ΤΖΟΥΛΙΑ ΤΑΣΩΝΗ