Refugee Food Festival: οι πρόσφυγες σεφ παίρνουν τα ηνία

Ο Ηλίας Σταυρόπουλος του IT με τον Reza Golami

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Refugee Food Festival και φέρνει πρόσφυγες μάγειρες στο τιμόνι πέντε γνωστών εστιατορίων της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν από τη Γαλλία, όταν πραγματοποίησε για πρώτη φορά τη διοργάνωση και πλέον το Refugee Food Festival πραγματοποιείται σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις, με την Αθήνα να αποτελεί μια από αυτές.

Για το 2017, λοιπόν, από τις 18 έως και τις 22 Ιουνίου εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη θα ανοίξουν τις κουζίνες τους σε πρόσφυγες μάγειρες, με σκοπό να αλλάξουν την αντίληψή μας απέναντι στους πρόσφυγες και να μας κάνουν, φυσικά, να ανακαλύψουμε νέες διεθνείς γεύσεις, μέσα από ειδικά μενού.

Όλοι οι προσκεκλημένοι πρόσφυγες σεφ είναι πιστοποιημένοι μάγειρες, οι οποίοι ασχολούνται με τη μαγειρική προκειμένου να ενσωματωθούν στη χώρα που τους φιλοξενεί και το φεστιβάλ τους δίνει μια καλή ευκαιρία να επιταχύνουν την ενσωμάτωσή τους, παρουσιάζοντας τα προσόντα τους στο ευρύ κοινό.

O Barshank Haj Younes θα σερβίρει συριακή και κούρδικη κουζίνα στις Σεϋχέλλες

Στην Αθήνα, συγκεκριμένα, τα εστιατόρια που θα συμμετάσχουν είναι πέντε και το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στις 18/6 στο εστιατόριο Γη (Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, 210 9648512), ο Mahboubeh Tavakoli θα παρουσιάσει ιρανικές γεύσεις σε brunch (28 ευρώ), τη Δευτέρα 19/6 στις Σεϋχέλλες (Κεραμεικού 49, 211 183 4789) ο Barshank Haj Younes θα σερβίρει συριακή και κούρδικη κουζίνα (15-20 ευρώ), στις 20 και 21/6 στον Βασίλαινα (Βρασίδα 13, Αθήνα 210 7210501) θα βρίσκεται ο Hassan Hassan με πιάτα από τη Σομαλία (30 ευρώ), την Τετάρτη 21 Ιουνίου η συριακή κουζίνα θα πρωταγωνιστήσει στο 7 Food Sins (Πλατεία Φιλομούσου Εταιρίας 1, 210 7011108) με τον Abdul Al Hallak (15-20 ευρώ) και τέλος, την Πέμπτη 22/6 το ΙΤ Restaurant (Σκουφά 29, 210 3635 773) θα φιλοξενήσει την αφγανική κουζίνα και Reza Golami (15-20 ευρώ).

Info
http://www.refugeefoodfestival.com/athens

διαβάστε επίσης
  • ΟΛΑ
  • ΓΕΥΣΗ