Galaxy Bar&Restaurant: τι συμβαίνει στον τελευταίο όροφο του Hilton φέτος το καλοκαίρι

galaxy-bar-restaurant
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

«Σκαρφαλώνουμε» στην κορυφή του Hilton για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το Galaxy Bar&Restaurant, το bar-εστιατόριο που μοιάζει να… αγγίζει τα αστέρια.

Τώρα το καλοκαίρι, τα αστέρια και η θέα στην πόλη θέλουμε να αποτελούν κομμάτι σε κάθε έξοδό μας. Το Galaxy Bar&Restaurant μπορεί να ικανοποιήσει αυτή την επιθυμία των περισσοτέρων, καθώς βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του Ξενοδοχείου Hilton και μοιάζει σαν να αποτελεί πύλη εισόδου σε άλλο… Γαλαξία.

Με όλη την Αθήνα να απλώνεται μπροστά, από την Ακρόπολη, ως τον Λυκαβηττό, τον Πειραιά, τον Πύργο Αθηνών, το Λόφο Υμηττού και τις φωτισμένες λεωφόρους, εκεί θα ζήσετε τον ορισμό της πανοραμικής θέας, η οποία «σηκώνει» ένα καλό κρασί κι ένα ωραίο δείπνο.

Πιάτα με έμπνευση από τον executive chef Κώστα Αθανασίου

Ο Executive Chef, Κώστας Αθανασίου, χρησιμοποιεί προϊόντα από την ελληνική γευστική παράδοση και τα διανθίζει με διεθνείς αναφορές. Για αρχή, επιλέξτε το αιγαιοπελαγίτικο λαβράκι μαριναρισμένο σε κρητική τσικουδιά με κρέμα αβοκάντο, τη σαλάτα ρόκα με λούτζα, αφρό από κοπανιστή Μυκόνου, μαρμελάδα σύκο και ψητά φουντούκια και τη ζεστή τάρτα τυριού με βιολογικό μέλι και ροδάκινο. Συνεχίστε με φρέσκα ταλιολίνι με απάκι, βιολογικό αυγό και νιφάδες μαύρης τρούφας, ριζότο με θαλασσινά και πούδρα από αυγοτάραχο Μεσολογγίου, κοτόπουλο με κριθαρότο αρωματισμένο με κρόκο Κοζάνης και αρνίσιο φιλέτο μαγειρεμένο σε κενό αέρος με μους από πιπεριά Φλωρίνης και σος γιαουρτιού. Η σχάρα είναι από τα δυνατά σημεία του Galaxy με το φιλέτο strip loin ωρίμανσης 30 ημερών και το Black Angus Rib-Eye steak να κλέβουν την παράσταση.

Το Octopus Maki με χταπόδι, καβούρι και αβοκάντο

Όσοι, όμως, προτιμούν κάτι πιο ελαφρύ, τους περιμένει το sushi bar, έτοιμο να ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις των φανατικών του είδους. Εκεί θα απολαύσετε κλασικά και αγαπημένα πιάτα, όπως είναι το Dragon Roll, ένα πιάτο-αναπαράσταση της φιγούρας του δράκου, με γαρίδα panko, αβοκάντο και γλάσο teriyaki και το Surf ‘n’ Turf με φιλέτο μοσχάρι, γαρίδα panko και πικάντικη μαγιονέζα. Νέες αφίξεις, το Octopus Maki με χταπόδι, καβούρι και αβοκάντο και το Scallop Maki με χτένι, γαρίδα panko και αγγούρι.

Το ιδιαίτερο γαλακτομπούρεκο

Για το τέλος, το πρωτότυπο γαλακτομπούρεκο με σιρόπι από κρόκο Κοζάνης, παγωτό βανίλια και σος ελληνικού καφέ, η δροσερή πανακότα σε σούπα φράουλας και η εντυπωσιακή σφαίρα σοκολάτας Valrohna με μπισκότο σοκολάτας και σορμπέ από φρούτα του πάθους είναι σίγουρα επιλογές που δεν σκοπεύουν να μας αφήσουν αδιάφορους. Κι όλα αυτά με θέα την καλοκαιρινή Αθήνα.

Info
Galaxy Bar&Restaurant
Βασιλίσσης Σοφίας 46, 2107281402 www.hiltonathens.gr