Οι ελληνικές μπίρες εζα lager και pilsener αναγνωρίζονται διεθνώς

eza
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Με την κατάκτηση 2 νέων βραβείων Superior Taste Award, οι αγαπημένες μπίρες της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, εζα ζ Fine Lager και εζα ζ Premium Pilsener, μας κάνουν υπερήφανους.

Πριν λίγο καιρό παρευρεθήκαμε στην παρουσίαση και δοκιμάσαμε τη νέα ΕΖΑ ζ Fine Lager, μια νέα ξανθιά μπίρα ΕΖΑ που μας δρόσισε στον κήπο του Μεγάρου, δίνοντας άλλη μια επιλογή στους λάτρεις του ζύθου για τις καλοκαιρινές τους περιπέτειες.

Οι εζα lager και εζα pilsener, όμως, φαίνεται πως δεν ενθουσίασαν μόνο εμάς, αφού αναγνωρίστηκαν διεθνώς για την ανώτερη ποιότητα και γεύση τους από το Διεθνές Ινστιτούτο ανώτερης Γεύσης και Ποιότητας (iTQi) με έδρα τις Βρυξέλες. Έπειτα από μια διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας, όπου κάθε μέλος της Επιτροπής λαμβάνει υπόψη του κριτήρια όπως η οσμή, η όψη, η γεύση, η επίγευση, η υφή κλπ., κατέκτησαν τα πρώτα τους αστέρια «Ανώτερης Ποιότητας και Γεύσης».

vincent

Το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης του iTQi» αποτελεί μία ιδιαίτερη σφραγίδα ποιότητας στη γεύση! Είναι η μόνη σφραγίδα ποιότητας στη γεύση που χορηγείται από διαμορφωτές γνώμης στο χώρο των Τροφίμων και Ποτών, οι οποίοι είναι μέλη σε μεγάλου κύρους λέσχες αρχιμαγείρων στην Ευρώπη, αλλά και μέλη της διεθνούς ένωσης σομελιέ.

Το iTQi είναι μία αξιολόγηση με αστέρια, παρόμοια με τον οδηγό γαστρονομίας Michelin, που επιβραβεύει προϊόντα με βάση τα χαρακτηριστικά τους. Μόνο προϊόντα, τα οποία λαμβάνουν ποσοστό βαθμολογίας πάνω από 70%, διακρίνονται με το «Βραβείο Ανώτερης Γεύσης» ενός, δύο ή τριών αστεριών.

Στην υγειά μας, λοιπόν, με αυτές τις βραβευμένες δροσερές μπίρες που ταιριάζουν απόλυτα στο ελληνικό καλοκαίρι!