H Costa Navarino και ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος (ξανα)ενώνουν δυνάμεις

costa-navarino
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Η Costa Navarino, ο κορυφαίος προορισμός αειφορίας στη Μεσσηνία, σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης συνεργασίας της με τον σεφ Χρύσανθο Καραμολέγκο στο εστιατόριο Barbouni, προχωρά σε νέα συνεργασία αναβαθμίζοντας περαιτέρω τη γευστική εμπειρία του επισκέπτη με ελληνικές γεύσεις υψηλού επιπέδου που «ταξιδεύουν» σε μια νέα εποχή.

Το ξενοδοχειακό «διαμάντι» της Πύλου, Costa Navarino, έχει «ανεβάσει» την περιοχή κατά γενική ομολογία τα τελευταία χρόνια, και συνεχώς πηγαίνει την ξενοδοχειακή εμπειρία ένα βήμα παραπέρα. Η γεύση σε όλο αυτό αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι, γι’ αυτό και φέτος, διευρύνει την επιτυχημένη συνεργασία της με τον βραβευμένο σεφ, Χρύσανθο Καραμολέγκο.

Ο γνωστός σεφ εμπνέεται από την παράδοση και τις αγνές πρώτες ύλες της μεσσηνιακής γης και δημιουργεί για τα εστιατόρια Tomata, Kafenio & Deli και Souvlakerie, αναλαμβάνοντας τη θέση Chef Patron. Εστιάζει στη χρήση φρέσκων προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς και φάρμες της Μεσσηνίας, ενώ τα αγνά προϊόντα που χρησιμοποιεί απογειώνουν το γευστικό ταξίδι του επισκέπτη, αναδεικνύοντας τις πλούσιες γεύσεις της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, το εστιατόριο Tomata έρχεται στην Costa Navarino και η έμπειρη ομάδα του δημιουργεί μοναδικά ελληνικά πιάτα που αναδεικνύουν τις πλούσιες γεύσεις της Ελλάδας στη σύγχρονη εποχή. Με ευφάνταστες παραλλαγές των παραδοσιακών συνταγών, όπως το γιουβέτσι με αρνάκι, μαγειρεμένο με νερό ντομάτας και λιαστό πελτέ, και με πιάτα ημέρας ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και εποχικότητα των υλικών, στόχος του σεφ είναι να δημιουργήσει γεύσεις που ταξιδεύουν και αφήνουν ανεξίτηλες μνήμες, δημιουργώντας μια έκρηξη συναισθημάτων στον ουρανίσκο.

Στο Kafenio & Deli προσφέρεται μια διαφορετική εμπειρία του παραδοσιακού ελληνικού καφέ, καθώς και μοναδικές παραλλαγές του, όπως ελληνικό καφέ με άρωμα μαστίχας ή άρωμα κάρδαμου, με συνοδεία παραδοσιακών γλυκών όπως λουκουμάδες, χαλβά και γλυκά κουταλιού. Η πρόταση για το απόγευμα είναι ένα ούζο, τσίπουρο, κρασί ή ενδεχομένως μια ποικιλία από ελληνικές μπύρες, όλα συνοδευόμενα από γευστικούς ελληνικούς μεζέδες. Στο Kafenio & Deli μπορείτε, επίσης, να βρείτε όλα τα αυθεντικά προϊόντα και κρασιά της Costa Navarino εμπνευσμένα από την ιστορία και τον πολιτισμό της Μεσσηνίας.

Αν οι φετινές διακοπές σας βγάλουν στην Πύλο, επισκεφθείτε την Costa Navarino και απολαύστε ένα ξεχωριστό γαστρονομικό ταξίδι στα εστιατόρια Tomata, Kafenio & Deli και Souvlakerie, με την υπογραφή και την έμπνευση του ταλαντούχου σεφ.

Info
www.costanavarino.com