Νέα, πεντάστερη γαστρονομική εμπειρία «μαγειρεύεται» στο Makedonia Palace

chef-sotiris-euaggelou-makedonia-palace

Ο σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου έξω από το Salonica Bar Restaurant του Makedonia Palace

ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Το ανανεωμένο Makedonia Palace αποκτά νέα γαστρονομική ταυτότητα με την υπογραφή του κορυφαίου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου σε όλα τα food services του ξενοδοχείου.

Την Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε το επίσημο opening του πλήρως ανακαινισμένου Makedonia Palace, το οποίο άνοιξε ξανά τις πόρτες του έπειτα από ένα χρόνο εντατικών εργασιών, ξεκινώντας μια νέα ιστορική εποχή. Στο πλαίσιο αυτής της ανανέωσής του, ετοιμάζει μια γαστρονομική εμπειρία 5 αστέρων, δια χειρός του ταλαντούχου σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου.

Ο πολυβραβευμένος σεφ, που ξεδιπλώνει με μαεστρία το γευστικό ρεπερτόριό του στην Ελλάδα για πολλά χρόνια, επιμελείται, πλέον, όλων των μενού του εμβληματικού ξενοδοχείου και διαμορφώνει ουσιαστικά τη σύγχρονη γαστρονομική του ταυτότητα.

Navona, το ιταλικό all-day εστιατόριο του ξενοδοχείου

Ως θιασώτης της αυθεντικής ελληνικής, μεσογειακής κουζίνας που βασίζεται σε άριστης ποιότητας τοπικά, αυθεντικά υλικά, δίνοντας έμφαση στις αναλλοίωτες και εξαιρετικές γεύσεις, στο μενού θα βρει κάποιος καθαρές γεύσεις της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, οι οποίες παρασκευάζονται με αυθεντικές πρώτες ύλες και σερβίρονται στο Salonica Restaurant, είτε προσφέρονται μεταμεσονύκτια μέσω της υπηρεσίας room service. Οι δημιουργίες του, βασισμένες στη διεθνή και εγχώρια εμπειρία του, αντανακλούν με τον πλέον απόλυτο τρόπο τον πλούτο και την αφθονία των ελληνικών προϊόντων.

O ίδιος αναφέρει ότι δεν είναι υπέρμαχος της αποδόμησης του φαγητού, ούτε της μοριακής κουζίνας και όλων των trends που «μπερδεύουν» τα μάτια του ανθρώπου που βρίσκεται μπροστά σε ένα πιάτο, καθησυχάζοντας αυτούς που τρομάζουν από τις πολύ προχωρημένες τάσεις. Στα πιάτα του μπορεί κάποιος να καταλάβει εύκολα τι είναι αυτό που θα φάει και η έκπληξή του να προέρχεται καθαρά από την ποιότητα και τη γεύση, όχι από την όψη και την εικόνα.

steftsakiris

To Salonica Restaurant, το ένα από τα τρία εστιατόρια του Makedonia Palace

Αυθεντικές προτάσεις, εμπνευσμένες και σερβιρισμένες σε επίπεδο one-on-one και προτάσεις για συγκεκριμένα nutritional habits, πχ. vegetarian, vegan, koser κλπ. δεν λείπουν από το μενού. Ο έμπειρος σεφ θα επιμελείται όλα τα food services του Makedonia Palace και συγκεκριμένα το μενού των εστιατορίων Salonica Restaurant και Navona, του Enatos, τις υπηρεσίες Catering του ξενοδοχείου, το μενού του 24ωρου room service, το μενού όλων των συνεδριακών και άλλων εκδηλώσεων, καθώς και το μενού στο Κτήμα Δέδα.

Στο Salonica Restaurant, το ένα από τα τρία εστιατόρια του Makedonia Palace, πρωταγωνιστικό όλο έχουν οι πλούσιες και βραβευμένες γευστικές προτάσεις πρωινού, ενώ, από το πρωί μέχρι το βράδυ, προσφέρει lunch & dinner αντίστοιχα. Στο Navona, το ιταλικό all-day εστιατόριο του ξενοδοχείου, κυριαρχούν οι γεύσεις που σε ταξιδεύουν στη μαγευτική γειτονική χώρα, ενώ δε λείπουν και οι θεματικές ημέρες που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Tο πολυαναμενόμενο Enatos, που θα ανοίξει τις πόρτες του το φθινόπωρο, θα είναι ένα εστιατόριο βασισμένο σε ένα ιδιαίτερο concept που θα το τοποθετήσει ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής και όχι μόνο.

Όπως δείχνουν όλα, η νέα ιστορική εποχή του εμβληματικού Makedonia Palace θα είναι, αν μη τι άλλο, νόστιμη.

Info
http://makedoniapalace.com/