Το Simul gastronomic situ βάζει τα καλοκαιρινά του

simul-gastronomic-situ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Νέες δημιουργικές προτάσεις, προσαρμοσμένο μενού και πιάτα που αναδύουν καλοκαίρι είναι αυτά που θα βρείτε στο Simul gastronomic situ, αν ο δρόμος για φαγητό σας βγάλει προς το Κολωνάκι.

Με το βλέμμα στα διαθέσιμα και πιο εκλεκτά υλικά της εποχής, ο σεφ Νίκος Θωμάς του Simul gastronomic situ προσαρμόζει το μενού και το κάνει πιο καλοκαιρινό και λαχταριστό. Συγκεκριμένα, επιλέγει καθημερινά αγαπημένα, αλλά και λιγότερο γνωστά υλικά, δημιουργώντας ένα μενού γεμάτο χρώμα σαν πίνακα ζωγραφικής και γεύσεις αναπάντεχα πρωτότυπες, με υλικά από τη γη και τη θάλασσα να παντρεύονται μεταξύ τους και να συνθέτουν το γευστικό καμβά του hot summer in the city!

Οι προτάσεις περιλαμβάνουν αρνίσια σπάλα με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, λαχανίδα και αρωματικό γιαούρτι, αλλά και φρέσκο ψάρι ημέρας bloody mary, σελινόριζα σχάρας και ζωμό τομάτας, όπως επίσης και κοχύλια γεμιστά με γαρίδα, άγρια χόρτα, κουρκουμά και μελάνι σουπιάς, τα οποία αποτελούν μόνο ένα μέρος από τους καλοκαιρινούς πειρασμούς της κάρτας του εστιατορίου!

Η αρνίσια σπάλα με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας, λαχανίδα και αρωματικό γιαούρτι

Μαζί με τα παραπάνω, θα έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε και από μια ευρεία ποικιλία οίνων που συνοδεύουν ιδανικά την κάθε επιλογή, μέσα από την ανανεωμένη λίστα κρασιών του εστιατορίου.

Η ανανέωση, όμως, δεν σταματά εδώ, αλλά συνεχίζεται και στο μενού γευσιγνωσίας Rock The Gourmet, που έχει ανανεωθεί και προσφέρει μέσα σε έξι γευστικές προτάσεις την πιο δελεαστική εκδοχή του a la cart menu, ενώ περιέχει και γεύσεις, εκτός της κύριας κάρτας του εστιατορίου, οι οποίες θα σας συναρπάσουν.

Το πιο… rock ταξίδι στη γεύση ξεκινά με tartare γαρίδας με μύδια τουρσί και ταραμά πάνω σε λαζάνι με μελάνι σουπιάς και συνεχίζεται με τηγανητό χταπόδι με τραγανή πανσέτα, αβοκάντο και αγγούρι. Ακολουθεί πάπια braise με λαχανίδα και πορτοκάλι, ενώ τα μάγουλα μαύρου χοίρου blanquette με λαχανικά και τρούφα ολοκληρώνουν τα αλμυρά εδέσματα.

Το tartare γαρίδας με μύδια τουρσί και ταραμά πάνω σε λαζάνι με μελάνι σουπιάς

Ο γλυκός πειρασμός του μενού είναι διπλός, αφού περιλαμβάνει παγωτό cappuccino με καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα σοκολάτας και κερασόπιτα με λευκή σοκολάτα! Το εν λόγω μενού προσφέρεται στην τιμή των €42/άτομο.

Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in-situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις και στο Simul ξέρουν να αξιοποιούν καλά την κάθε εποχή και την κάθε πρώτη ύλη.

Info
Simul Gastronomi Situ
Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, 210 7224737
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18:00 – 24:00, Κυριακή κλειστά