Το ΑΡΜΥΡΑ seafood eatery αποδεικνύει ότι η Μήλος δεν είναι μόνο παραλίες

armyra
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων φημίζεται για τις πολλές και ιδιαίτερες παραλίες του, αλλά και από φαγητό δεν πάει πίσω… Το ΑΡΜΥΡΑ seafood eatery το αποδεικνύει περίτρανα.

Αν το φετινό καλοκαίρι καταφέρετε να κάνετε στάση στη Μήλο, μετά τις βουτιές σας στα υπέροχα νερά της, κάντε μια βόλτα στο κοσμοπολίτικο ψαροχώρι Πολλώνια της Μήλου και πιάστε τραπέζι στο ΑΡΜΥΡΑ seafood eatery.

Η ιστορία του εστιατορίου ξεκινά πριν από πέντε χρόνια, με το κτίριο που στεγάζεται να αποτελεί το σπίτι του παππού Λελέρη, γνωστού στο νησί για τη φιλοξενία του και της κυράς του, της γιαγιάς Αντωνίας, η οποία τράταρε τους επισκέπτες με μια γεύση από το τσουκάλι της.

Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το φαγητό σας σε ένα πετρόχτιστο κτίριο, με σύγχρονη διακόσμηση και ζεστό περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα και να δοκιμάσετε ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά  από τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου. Υλικά εξαιρετικής ποιότητας ετοιμάζονται με μεράκι και τέχνη, ικανοποιώντας τους επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο.

Η Αρμύρα διαθέτει το δικό της καΐκι που φροντίζει για τις καθημερινές προμήθειές της σε ψάρια και θαλασσινά από τα κρυστάλλινα νερά του Αιγαίου και συγκεκριμένα από τη θάλασσα της Μήλου, της Κιμώλου και της Πολυαίγου. Με άλλα λόγια, αποτελεί τον παράδεισο όσων αγαπούν τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά: καρπάτσιο από τόνο, φαγκριά, στείρες, ροφοί για τις ξακουστές ροφομακαρονάδες της Αρμύρας μακαρονάδες και αστακοί στα πιο φρέσκα τους. Το καλαμάρι όταν δεν ψήνεται, τηγανίζεται ολόκληρο και σερβίρεται με ωραιότατη σάλτσα κάππαρης. Η σουπιά μελώνει στην κατσαρόλα με κρασί και αρωματίζεται με θυμάρι.

Στα πιάτα του θα βρείτε κριθαρότο καλαμαριού με πέστο μαϊντανού, όπως και ψητό χταπόδι με φάβα, καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανητή κάπαρη, αλλά και μύδια σωτέ με γλυκό μπούκοβο και ραγού γαρίδας σε κυπριακή πιτούλα με σάλτσα από γιαούρτι και ταχίνι, ενώ το γεύμα σας θα ολοκληρωθεί γλυκά με τον παραδοσιακό σοκολατένιο κορμό κατσαρόλας, αλλά και με γιαουρτογλυκό με μπισκότο, λουίζα και λάιμ δίπλα στη θάλασσα.

Ό,τι πρέπει για μετά το μπάνιο τις βουτιές στο Σαρακήνικο και το Τσιγκράδο…

Info
Αρμύρα Seafood Eatery
Πολλώνια Μήλου, 2287 041015
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι